Επιστροφή σε Δραστηριότητες από παλιότερα έτη

Ε΄ Τάξη (παλιότερα έτη)

“Πολιτειότητα” – Κ.Π.Α.

Πολιτειότητα στην Ε΄ τάξη. Στο πλαίσιο της Κ.Π.Α. συζητήσαμε τι μπορεί, τι είναι και τι έχει ένας καλός ακροατής και ένας καλός ομιλητής! Οι ιδέες ενδιαφέρουσες και προκλητικές! Ευχαριστώ τα παιδιά που μου τροφοδοτούν τη σκέψη!!!

Masks, bowls, notebooks, bracelets…

In an effort to persuade their schoolmates that we must all do something to protect the environment we live in, 5th grade students have decided to learn how to make homemade paper (or recycled paper) using old notebooks, old photocopies or their parents’ old newspapers. They want to show them that they mustn’t throw their …

Ανάγκες – Επιθυμίες

Στο πλαίσιο του μαθήματος της ΚΠΑ οι μαθητές ανέτρεξαν στο νόημα της ανάγκης και της επιθυμίες, βρέθηκαν οι διαφορές τους και οι ομοιότητές τους. Συζητήθηκαν αυτές με αφετηρία διαφορετικές εποχές και κοινωνικό οικονομικά περιβάλλοντα, Κατόπιν ανά ομάδες έγραψαν τις δικές τους ανάγκες και επιθυμίες.  

Κ.Π.Α. “Μυρωδιές και εικόνες από μέρη της γης”

Σήμερα, 6/10/2017, το σχολείο γέμισε μυρωδιές! Η Ε΄τάξη μάς κέρασε μπουρίτος, μπρουσκέτες, βάφλες, ινδικό ρύζι, αυστραλέζικο γλυκό και πολλά άλλα! Μας έδειξε ενδυμασίες από την Ιρλανδία και μουσικά όργανα από τη Βραζιλία! Μέχρι και στιλό από την Κόστα Ρίκα! Γιατί όταν αφήνεις τα παιδιά ελεύθερα δημιουργούν!

Κ.Π.Α. “Πολιτειότητα” (Πρόγραμμα “Real Life Stories”)

  Στις 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα εκπαιδευτικό από την ψυχολόγο του Οργανισμού “Χαμόγελο του παιδιού” στην Ε΄ τάξη με θέμα τον εκφοβισμό. Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν, προβληματίστηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν.

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας – 8 Μαρτίου

Με την Ε’ τάξη μιλήσαμε για την Ημέρα της Γυναίκας και τους αγώνες που έχουν γίνει για ίση μεταχείριση στα εργασιακά δικαιώματα, στα πολιτικά δικαιώματα και στον ενεργό ρόλο στην κοινωνία.

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Πάνος Μυλωνάς»

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, η Ε΄ τάξη επισκέφθηκε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Πάνος Μυλωνάς» του Δήμου Πατρέων. Μέσα από το πρόγραμμα που παρακολούθησαν οι μαθητές έμαθαν βιωματικά να κυκλοφορούν σωστά και με ασφάλεια στον δρόμο είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί. Ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό, τον εξαιρετικό εκπαιδευτή κ. Δημήτρη Διαμαντόπουλο, ο οποίος κατάφερε να …

Χορεύοντας καλοκαιρινά!

Η Ε’ τάξη μάς χόρεψε για να μας αποχαιρετήσει για “Καλό καλοκαίρι”!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση