Σεπ 23

8η Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Στα πλαίσια της 8ης Πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού, το σχολείο μας διοργάνωσε αθλητικές δραστηριότητες με κοινό σύνθημα «Το σχολείο σε κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά». Τα παιδιά δραστηριοποιήθηκαν αθλητικά με σκοπό την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, την ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης, την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων,  καθώς και την προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού.

Σεπ 14

Καλή και παραγωγική σχολική χρονιά!!!

Σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός στο σχολείο μας στον οποίο παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος και τον ευχαριστούμε πολύ που μας τίμησε με την παρουσία του! Ο κ. Μπονάνος αφού μας έδωσε ευχές για τη νέα σχολική χρονιά, μίλησε στους μαθητές για το νέο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης που μόλις ξεκινά αλλά και για το χτίσιμο των αναμνήσεων που θα τους ακολουθούν μία ζωή!

Είμαστε, λοιπόν, όλοι- αίθουσες, μαθητές και εκπαιδευτικοί- πανέτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά που ξεδιπλώνεται μπροστά μας!!! Ας ευχηθούμε, λοιπόν, να έχουμε μία όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά!!!

Σεπ 10

Η νέα σχολική χρονιά κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης COVID- 19:

Η νέα σχολική χρονιά κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης COVID-19: Προκλήσεις, ανάγκες και προοπτικές για την ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής προσαρμογής των μαθητών και μαθητριών (Σχολ. Έτος 2021-2022).Λήψη αρχείου

Σεπ 07

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ- ΜΕΤΡΑ

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα 13-9-2021, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας.  Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα και οι μαθητές/τριες προσέρχονται με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (selftest) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

          Θα πρέπει επίσης να σας επισημάνουμε ότι η χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους του σχολείου παραμένει υποχρεωτική ανεξάρτητα από τη χρήση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Ο Αγιασμός θα γίνει τη Δευτέρα 13/9/2021 ώρα 8.30π.μ. Μόνο οι μαθητές θα προσέλθουν εντός σχολείου. Οι γονείς των μαθητών της Α΄τάξης θα εισέλθουν στο προαύλιο και θα μείνουν στο προαύλιο τηρώντας τις αποστάσεις. Στις 9.00 π.μ. θα γίνει η αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο. Έναρξη πλήρους προγράμματος (και ολοήμερο) την Τρίτη 14/9/2021 . Την Τρίτη θα δοθούν και τα βιβλία.

Σεπ 05

Εκπαιδευτική δράση στην παραλία της Καλόγριας

Στην Καλόγρια στις 28 Αυγούστου το σχολείο μας συμμετείχε σε μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την ασφάλεια στη θάλασσα. Οι μαθητές μας έπαιξαν εκπαιδευτικά παιχνίδια και τοποθετήθηκε και πινακίδα ενημέρωσης στην παραλία.

Μαρ 01

Make a wish – Απόδειξη και πιστοποιητικό υιοθεσίας

Aγαπητοί γονείς και παιδιά,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη στήριξή σας  στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής κατά το σχολικό έτος 2020-2021. Με τη συμμετοχή σας πραγματοποιήθηκε η ευχή ενός παιδιού 7 ετών που πάσχει από σοβαρή ασθένεια και έχει στερηθεί την παιδική ανεμελιά!Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Φεβ 26

Αιτήσεις για εγγραφή μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου-Σχολ. Έτος 2021-2022

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. Φ.6/ 22511/Δ1/25-2-2021 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών/τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, για το σχολικό έτος 2021-2022, θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021 και θα γίνονται μόνο κατόπιν ραντεβού στον αριθμό  2610321778 στον οποίο θα μπορείτε να καλείτε από Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 και ώρες 9.00 π.μ. έως 11.00 π.μ.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου είναι τα εξής:

  1. Βιβλιάριο Εμβολίων του/της μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 6 του Π.Δ 79/2017 (Α 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α 25).
  2. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ (Α.Δ.Υ.Μ.).
  3. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/τριας.
    Συνιστάται, οι Διευθυντές/τριες των Σχολικών Μονάδων όπως ελέγχουν με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, προκειμένου οι αιτήσεις εγγραφής να υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στο σχολείο που ανήκουν οι μαθητές/τριες σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας (άρθρο 5 ΠΔ 79/2017 (Α 109) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του Ν. 4559/2018 (Α 142).
  4. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.

Ιαν 18

Πρόσωπα της χρονιάς 2020!!!

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας!!!! Και με την ευχή μας να δημιουργήσουν έναν ανθρώπινο κόσμο καλύτερο από αυτόν που παραλαμβάνουν!!!!

Μπράβο σε όλη την ομάδα του 12ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών που συμμετείχε για να δημιουργήσει αυτή την όμορφη ταινία αλλά και στη Διευθύντρια μας κ. Μαριάννα Μπαρτζάκλη για την ιδέα υλοποίησής της!!!!

Νοέ 23

Εκπαιδευτική τηλεόραση – Το πρόγραμμα της Δευτέρας (23/11)

Τα μαθήματα που μεταδίδονται από την ΕΡΤ2, θα ξεκινήσουν αύριο Δευτέρα (23/11) στις 9 το πρωί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Δευτέρας

9:00 Α’ Δημοτικού Γλώσσα (ν,Ν Μάθημα νυχτώνει)

9:20 Β’ Δημοτικού Γλώσσα (Επανάληψη Ενοτήτων 1-5)

9:43 Δ’ Δημοτικού Ιστορία (Πολίτευμα στην Αρχαία Ελλάδα)

10:05 Δ’ Δημοτικού  Μαθηματικά (Τελείες και ατελής διαίρεση)

10:35 Ε’- ΣΤ’ Δημοτικού Γλώσσα (Ο χρόνος και οι τρόποι έκφρασής του)

10:55 Ε’- ΣΤ’ Δημοτικού Φυσική (Ιδιότητες υλικών σωμάτων)

11:25 Ε’- ΣΤ’ Δημοτικού Φυσική Αγωγή (Αερόβια ικανότητα στο σπίτι)

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/ekpaideytiki-tileorasi-dimotika-to-programma-tis-deyteras-2311

Νοέ 20

Μake a wish-Kατάθεση αγάπης!!!!

Γιατί…. όταν υπάρχει θέληση…. υπάρχει τρόπος!! Eυχαριστούμε τα δικά μας αστέρια, τους μαθητές μας και τους γονείς τους για την ευαισθησία τους!!Συγκεντρώσαμε το ποσό των 400 ευρώ το οποίο και καταθέσαμε στο Make a wish.
Γιατί δεν είναι απλά ένα στολίδι… γιατί δεν είναι απλά μια «καλή» πράξη… είναι απόδειξη ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε έναν κόσμο καλύτερο.

Older posts «

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων