Νοέ 23

Εκπαιδευτική τηλεόραση – Το πρόγραμμα της Δευτέρας (23/11)

Τα μαθήματα που μεταδίδονται από την ΕΡΤ2, θα ξεκινήσουν αύριο Δευτέρα (23/11) στις 9 το πρωί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Δευτέρας

9:00 Α’ Δημοτικού Γλώσσα (ν,Ν Μάθημα νυχτώνει)

9:20 Β’ Δημοτικού Γλώσσα (Επανάληψη Ενοτήτων 1-5)

9:43 Δ’ Δημοτικού Ιστορία (Πολίτευμα στην Αρχαία Ελλάδα)

10:05 Δ’ Δημοτικού  Μαθηματικά (Τελείες και ατελής διαίρεση)

10:35 Ε’- ΣΤ’ Δημοτικού Γλώσσα (Ο χρόνος και οι τρόποι έκφρασής του)

10:55 Ε’- ΣΤ’ Δημοτικού Φυσική (Ιδιότητες υλικών σωμάτων)

11:25 Ε’- ΣΤ’ Δημοτικού Φυσική Αγωγή (Αερόβια ικανότητα στο σπίτι)

Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/ekpaideytiki-tileorasi-dimotika-to-programma-tis-deyteras-2311

Νοέ 20

Μake a wish-Kατάθεση αγάπης!!!!

Γιατί…. όταν υπάρχει θέληση…. υπάρχει τρόπος!! Eυχαριστούμε τα δικά μας αστέρια, τους μαθητές μας και τους γονείς τους για την ευαισθησία τους!!Συγκεντρώσαμε το ποσό των 400 ευρώ το οποίο και καταθέσαμε στο Make a wish.
Γιατί δεν είναι απλά ένα στολίδι… γιατί δεν είναι απλά μια «καλή» πράξη… είναι απόδειξη ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε έναν κόσμο καλύτερο.

Νοέ 18

Οδηγίες για το μάθημα των Εικαστικών μέσω Webex

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΏΝ

Για να μπορέσω να βλέπω τα έργα σας θα πρέπει να:

  • Να εγκαταστήσουν οι γονείς σας την εφαρμογή dropbox στο κινητό τους και να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό. Αν δεν δημιουργήσετε λογαριασμό δεν θα μπορείτε να διαβάζετε τα σχόλια που θα κάνω στο έργο σας. Αν δεν βλέπετε σχολιασμό θα σημαίνει ότι το έργο σας είναι σωστό.
  • Να επισκεφθούν οι γονείς σας τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου μας όπου είναι αναρτημένο το dropbox link https://www.dropbox.com/request/xPLDI27aX5EhvkTzdXQe με τον φάκελο που θα ανεβάζετε τις φωτογραφίες. Όταν πατήσετε το link θα σας βγάλει ένα μήνυμα να κάνετε upload. Τότε από το photo gallery του κινητού τους θα ανεβάζουν την φωτογραφία του έργου σας.
  • Να δίνετε τίτλο στην φωτογραφία του έργου σας με το ονοματεπώνυμο και την τάξη σας.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ WEBEX MEET

  • Στο μάθημα θα είναι κλειστά τα μικρόφωνα από την αρχή. Ο μαθητής θα ζητά το λόγο σηκώνοντας το χεράκι που έχει η εφαρμογή webex και τότε θα του ανοίγω το μικρόφωνο για του λύσω τυχόν απορίες.
  • Παρακαλώ να συνδέεστε με κλειστή κάμερα. Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρξουν προβλήματα στην σύνδεση μας και θα βλέπετε πιο καθαρά την άσκηση που σας δείχνω.
  • Να έχετε έτοιμα τα υλικά σας και το έργο σας γιατί έχουμε περιορισμένο χρόνο.
  • Η κάμερα μου θα δείχνει το έργο που δουλεύω και όχι το πρόσωπο μου.
  • Καλό είναι να φοράτε ακουστικά κατά την διάρκεια του μαθήματος.

Νοέ 16

ANAΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο, Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020, θα γίνει δοκιμαστική λειτουργία των ψηφιακών τάξεων στις 14.00 μμ, οι υπερσύνδεσμοι των οποίων θα σταλούν στα προσωπικά σας email και φυσικά και μία μικρή γιορτή για την 17η Νοεμβρίου.

Καλή μας επιτυχία!!!

Νοέ 16

Επείγουσα ενημέρωση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας κατ’ εξαίρεση, τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου θα μπορούν γονείς και κηδεμόνες να παραλάβουν βιβλία και προσωπικά αντικείμενα των μαθητών που έχουν τυχόν παραμείνει στη σχολική μας μονάδα, κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του Σχολείου και με τρόπο ώστε να τηρούνται πλήρως τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής συνωστισμού.
Για τη συγκεκριμένη μετακίνηση, όσοι παραλάβουν τα αντικείμενα από το σχολείο θα πρέπει να στείλουν μήνυμα με τον αριθμό 4 στο 13033.

Νοέ 15

Αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων-Εφαρμογή τηλεκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς,

Στις 14 Νοεμβρίου 2020 ανακοινώθηκε από την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως η αναστολή δια ζώσης λειτουργίας  των Δημοτικών Σχολείων από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου έως και τις 27 Νοεμβρίου. Ωστόσο τα μαθήματα για τους μαθητές δε θα σταματήσουν, καθώς θα πραγματοποιούνται μέσω δύο εναλλακτικών μεθόδων, με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση. Από τη Δευτέρα το πρωί στις 9 π.μ. θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού (έχουμε ανακοινώσει το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης για Δευτέρα και Τρίτη δηλ. 16 και 17 Νοεμβρίου σε προηγούμενη ανάρτησή μας). Παράλληλα, προβλέπεται η υποχρεωτική εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου με τη χρήση της πλατφόρμας webex μέχρι και τις 27 Νοεμβρίου, που υποστηρίζει τηλεδιασκέψεις. Το ακριβές πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί από Δευτέρα.

Για την απρόσκοπτη πραγματοποίηση αυτών των διαδικτυακών μαθημάτων είναι απαραίτητη από τη δική σας μεριά η προετοιμασία τόσο σε επίπεδο τεχνολογικού εξοπλισμού (με tablet/laptops, σταθερούς υπολογιστές-κάμερα-μικρόφωνο-ακουστικά ή ηχεία) όσο και σε επίπεδο εγκατάστασης της απαραίτητης εφαρμογής.

Ειδικότερα, για τη σύνδεση των μαθητών/τριών ακολουθούμε διαφορετικές οδηγίες ανάλογα το μέσο με το οποίο θα συνδεθούν:

  • Για όσους/όσες χρησιμοποιούν υπολογιστή μπορείτε να συνδεθείτε μέσω ενός φυλλομετρητή (Browser), π.χ. Chrome ή Mozilla και στη συνέχεια πατάτε Join.
  • Για όσους/όσες έχουν tablet ή κινητό υπάρχει η αντίστοιχη δωρεάν εφαρμογή cisco webex meetings (στο Google Play/App store). Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις δεν υπάρχει χρέωση δεδομένων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την πρόσβαση και σε αυτή την πλατφόρμα.
Στην πλατφόρμα μπορούν να συνδεθούν ακόμα και μαθητές που δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο και να παρακολουθήσουν μαθήματα με αστική χρέωση μέσω σταθερού τηλεφώνου.

Επισημαίνεται ότι για να συνδεθείτε θα πρέπει πρώτα το σχολείο να σας στείλει στο email σας ένα μήνυμα με τους συνδέσμους των  ηλεκτρονικών τάξεων στο webex των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα παιδιά σας καθώς και το πρόγραμμα διδασκαλίας ανά μέρα και τάξη.

Νοέ 15

Κλειστά τα Δημοτικά Σχολεία από Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020: Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης της ΕΡΤ2 που ξεκινάει στις 16 Νοεμβρίου

Μετά τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας, οι Σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας από Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 λόγω της πανδημίας.

Παρακάτω παραθέτουμε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης της ΕΡΤ2 που ξεκινάει από Δευτέρα 16 Νοεμβρίου:

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/11/2020

09:00 ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
– Γλώσσα Α’ – Β’: Σύμφωνα που μπερδεύονται (Φ-Θ)
– Διαθεματικό Α’ – Β’: Γλώσσα – Μαθηματικά
– Διαθεματικό Α’ – Β’: Αγαθά και επαγγέλματα
– Μαθηματικά Γ’ – Δ’ Τα τρίγωνα
– Διαθεματικό Γ’ – Δ’: Η ελιά
– Θεατρική αγωγή Γ’ – Δ’: Δημιουργώντας απ’ την ιστορία του τόπου μου
– Γλώσσα Ε’ – ΣΤ’: Παράγραφος και κειμενικοί δείκτες
– Μαθηματικά Ε’ – ΣΤ’: Εισαγωγή στα κλάσματα – Μέρος 1ο
-ΤΠΕ Ε’ – ΣΤ’: Εισαγωγή στον προγραμματισμό

ΤΡΙΤΗ 17/11/2020

09:00 ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
– Γλώσσα Α’-Β΄: Παραγωγή προφορικού λόγου
– Διαθεματικό Α’ – Β’: Μαθαίνω την ώρα
– Ευέλικτη ζώνη Α’ – Β’: «Παίζουμε κινηματογράφο»
– Γλώσσα Γ’- Δ’: Οικογένειες λέξεων
– Μαθηματικά Γ’- Δ’: Δεκαδικοί αριθμοί
– Αγγλικά Γ’ – Δ’: Plural number
– Γλώσσα Ε’ – ΣΤ’: Από την πρόταση στο κείμενο – Μέρος 1ο
– Μαθηματικά Ε’ – ΣΤ’: Εισαγωγή στα κλάσματα – Μέρος 2ο
– Μουσική Ε’ – ΣΤ’: Η μουσική και άλλες τέχνες

Νοέ 13

Στηρίζουμε και φέτος το έργο του «Make a wish»!!!

Στηρίζουμε και φέτος το έργου του make a wish! Δείχνουμε εμπράκτως την αγάπη μας και τη στήριξή μας!

Καλές Γιορτές με υγεία για όλα τα παιδιά του κόσμου!

Νοέ 08

Εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας εορταστικές εκδηλώσεις λόγω της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου! Επίσης, έγινε και η τελετή απονομής της σημαίας στους μαθητές της Στ’ Τάξης όπως και ο ορισμός παραστατών. Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Οκτ 30

Στηρίζουμε τις τέχνες

Το σχολείο μας με το άνοιγμα των σχολείων τον Ιούνιο 2020 θέλησε να εμπλέξει τα παιδιά στο πλαίσιο των νέων συνθηκών σε ένα σποτάκι που θα αναδείκνυε τις τέχνες με τη συμμετοχή επιπλέον εθελοντών. Η συγκυρία συνέπεσε με τη μείωση ωρών καλλιτεχνικών μαθημάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επειδή η τέχνη είναι ζωή, επειδή η τέχνη είναι μάθηση, τη στηρίζουμε και την προωθούμε!

 

Older posts «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων