Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργαστήριο Φυσικής και Χημείας του Γυμνασίου Ισθμίων.

Την Τρίτη 21-11-2023 οι μαθητές/τριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Ισθμίων, όπου παρακολούθησαν “Πειράματα Φυσικής και Χημείας” από το ΕΚΦΕ Κορινθίας. Ήταν πολύ καλή εμπειρία για τους μαθητές/τριες γιατί είδαν από κοντά εργαστήριο Φυσικών εκτός από τα πειράματα. Ευχαριστούμε πολύ το ΕΚΦΕ Κορινθίας.

2 1 3 4

Η δράση «Δόντια γερά και υγιή, τα φροντίζω στη στιγμή».

Τη Δευτέρα 20-11-2023 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην Α’ τάξη του σχολείου μας την οδοντίατρο κα. Γκίνου Ευφροσύνη και τον ορθοδοντικό κ. Ανδρεόπουλο Ηλία.

Στην επίσκεψη τους μας επισήμαναν το πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε τακτικά τα δόντια μας, ώστε να είναι υγιή και καθαρά. Μας έδειξαν τον σωστό τρόπο βουρτσίσματος των δοντιών καθώς και τη σωστή χρήση του οδοντικού νήματος.

Ακόμα συμβούλεψαν τους μικρούς μαθητές να αποφεύγουν την κατανάλωση γλυκών και αναψυκτικών και τους συνέστησαν να επισκέπτονται τον οδοντίατρο τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Τέλος, τα παιδιά ζωγράφισαν, έπαιξαν παιχνίδια και κέρδισαν αυτοκόλλητα για τη συμμετοχή τους.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος εργαστηρίων δεξιοτήτων για τη θεματική ενότητα Ζω καλύτερα – Ευ ζην: Δόντια γερά και υγιή, τα φροντίζω στη στιγμή.

Picture1 copy Picture2 copy Picture3 Picture4 copy Picture5

Γιορτή για το Πολυτεχνείο (17 Νοεμβρίου 1973).

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 η Β’ τάξη του σχολείου μας έκανε στην τάξη της τη γιορτή για το Πολυτεχνείο.

Αρχικά είδαμε βίντεο και συζητήσαμε για το νόημα της γιορτής. Ακόμη είδαμε παρουσιάσεις με εικόνες των γεγονότων εκείνων των ημερών (14 – 17 Νοεμβρίου 1973) και τραγουδήσαμε επετειακά τραγούδια.

Στολίσαμε τον πίνακα της τάξης με αφίσες και κόκκινα γαρίφαλα που χρωμάτισαν οι μαθητές.

Έπειτα ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε σημαιάκια και τα περιστέρια της ειρήνης με τα συνθήματα του Πολυτεχνείου.

Η μικρή γιορτή μας έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

1. Στολίσαμε τον πίνακα της τάξης 2. Φτιάξαμε τα σημαιάκια μας 3. Τα περιστέρια με τα συνθήματα του Πολυτεχνείου 4. Ζήτω η Δημοκρατία

Σχέδιο Δράσης (2023 – 2024)

Η σχολική μας μονάδα τη φετινή σχολική χρονιά (2023-2024) αποφάσισε να υλοποιήσει το Σχέδιο Δράσης με τίτλο: «Τα βιβλία μάς ταξιδεύουν». Σκοπός της δράσης είναι η ανάπτυξη μιας θετικής στάσης για την ανάγνωση βιβλίων και η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας ως στάση ζωής.

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης οι μαθητές μας συμπλήρωσαν ανώνυμα ένα ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο (εξαιρείται η Α΄ τάξη) με στόχο να διαπιστώσουμε την αρχική άποψη των μαθητών για τα βιβλία, τι βιβλία διαβάζουν, τι προσέχουν σ’ ένα βιβλίο και πόσα βιβλία διαβάζουν ανά μήνα. Χρησιμοποιήθηκε το ερωτηματολόγιο από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουτιά στο Βιβλίο» του Ιδρύματος Λαμπράκη.
Τα αποτελέσματα της Α΄ φάσης του ερωτηματολογίου ανά ερώτηση είναι τα παρακάτω:
Τάξη:
Σου αρέσει να διαβάζεις βιβλία;
Τι είδους βιβλία έχεις διαβάσει;
Όταν διαβάζεις ποια στοιχεία σε κερδίζουν;Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία με...Πόσα βιβλία διαβάζεις το μήνα;

Εορταστική εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 το σχολικό μας συγκρότημα , 4ο και 12ο Δημοτικά Σχολεία Κορίνθου, υλοποίησαν από κοινού τη σχολική εορταστική εκδήλωση για την εθνική μας επέτειο “28η Οκτωβρίου 1940”.

Η εορτή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων μας, την οποία παρακολούθησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.
Οι μαθητές κι οι μαθήτριες είπαν ποιήματαέπαιξαν ένα σκετς και τραγούδησαν επετειακά τραγούδια.
Συγχαρητήρια στους μαθητές που πήραν μέρος και στους εκπαιδευτικούς που ήταν υπεύθυνοι για την οργάνωση και την επιμέλεια της γιορτής!!!
«ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!»
«ΖΗΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940!!!»

Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

Το σχολείο μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (EU Code Week) υλοποιώντας δραστηριότητες προγραμματισμού στο εργαστήριο υπολογιστών του σχολείου. H Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Οι μαθητές της Α’ Β’ και Γ’ τάξης είχαν την ευκαιρία να δώσουν τις πρώτες τους εντολές στον υπολογιστή μέσω οπτικής γλώσσας προγραμματισμού(code.org). Δημιούργησαν προγράμματα τα οποία τους βοήθησαν να μάθουν να συνεργάζονται με τους συμμαθητές τους και να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να επαναλάβουν τα μαθήματα στους συνδέσμους: Μάθημα 1 (Α-Β Τάξη) και Μάθημα 2 (Γ Τάξη). Οι μαθητές μας έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής.

eucodeweek1 eucodeweek2 eucodeweek3 eucodeweek4 eucodeweek5 eucodeweek6