Ιούνιος 2024 αρχείο

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

happy summer holiday 2

Καλοκαιρινή γιορτή

παιχνιδιΓέλια, χρώματα και μουσική πλημμύρισαν την αυλή του σχολείου μας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής γιορτής που έγινε το απόγευμα της Τρίτης 11 Ιουνίου.

Η γιορτή μας ήταν ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα της παλιάς εποχής. Ένα σύντομο ταξίδι σε προηγούμενες δεκαετίες μέσα από παραδοσιακούς χορούς, παραδοσιακά παιχνίδια και τραγούδια της πατρίδας μας. Δεν έλειπε φυσικά και το αγαπημένο θέαμα των Ελλήνων τα παλιά χρόνια, το θέατρο σκιών, με καραγκιοζοπαίχτη τον μαθητή μας Γιουβέλα Ιωάννη.

καραγκΗ γιορτή έκλεισε με τον αποχαιρετισμό των μαθητών της Στ΄ τάξης. Σκετς, φωτογραφίες και βίντεο από τα έξι χρόνια των παιδιών στο δημοτικό σχολείο προκάλεσαν έντονη συγκίνηση. Συγκίνηση για τον κύκλο που ολοκληρώνεται και για τον καινούριο που ανοίγει.

Τη γιορτή μας παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος παιδείας, η σχολική σύμβουλος, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής και πλήθος κόσμου. Στο τέλος ο σύλλογος γονέων έδωσε τα αναμνηστικά δώρα στα παιδιά της έκτης και το καθιερωμένο παγωτό σε όλους.

Τα δυνατά “ΟΧΙ”

εικόνα Viber 2024 06 07 10 33 21 937Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοινωνική λειτουργό της ΤΟΜΥ Καβάλας  το πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του μαθητικού πληθυσμού με τίτλο «Τα δυνατά ΟΧΙ». Η επιλογή του «ΟΧΙ» είναι στάση ζωής απέναντι σε προκλήσεις, όπως το κάπνισμα. Ένα ΟΧΙ που επεκτείνεται σε όλους τους τομείς της ζωής και δεν είναι εύκολο να το πει κανείς. Χρειάζεται να πιστεύει στον εαυτό του, να γνωρίζει τις συνέπειες και να τις αντέχει!

Στα πλαίσια του προγράμματος, τα παιδιά γνώρισαν μέσα από βιωματικές δράσεις μερικές καταστάσεις της ζωής που το «ΟΧΙ» έχει ιδιαίτερη αξία. Μια τόσο μικρή λέξη, η οποία όμως μπορεί να προστατέψει τα παιδιά από πολλούς κινδύνους.

 

Παίρνοντας έμπνευση από τα έργα του Χατζηκυριάκου-Γκίκα

ARTSTEPSΟι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης στο πλαίσιο του προγράμματος e-Twinning “Exploring Cultures Through Art” γνώρισαν το έργο του Έλληνα καλλιτέχνη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Παίρνοντας έμπνευση από κάποια έργα του, σχεδίασαν τις δικές τους δημιουργίες.

Στη συνέχεια, τα παιδιά με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Μαριάννας Λεπίδα ετοίμασαν μια ψηφιακή έκθεση των έργων τους που είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ψηφιακή Έκθεση ARTSTEPS

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα κολύμβησης

εικόνα Viber 2024 06 05 22 04 08 536

Ολοκληρώθηκε σήμερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης ο κύκλος μαθημάτων κολύμβησης στο Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο και η περιέργεια των παιδιών αρχικά ήταν μεγάλη για το νέο αυτό αντικείμενο μάθησης. Το εαρινό τρίμηνο με την καλοκαιρία βοήθησε ώστε το μάθημα να γίνεται ευχάριστα και τα παιδιά να αποκτήσουν νέες δεξιότητες. Σήμερα τα παιδιά, – ικανότερα πλέον μέσα στο νερό και σοφότερα στην αντιμετώπιση κινδύνων – παρέλαβαν το “δίπλωμα κολύμβησης”.

Η κολύμβηση είναι ένα από τα αντικείμενα του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής. Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Επίσκεψη στην Αμφίπολη

εικόνα Viber 2024 06 03 09 39 04 290

 

Η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας έγινε σήμερα στην περιοχή της Αμφίπολης, μια περιοχή του νομού Σερρών με πολλές αρχαιότητες. Η ξενάγηση στο μικρό νεόκτιστο αρχαιολογικό μουσείο, μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα εκθέματα της προϊστορικής, κλασικής και κυρίως ελληνιστικής περιόδου, αλλά και βυζαντινά ψηφιδωτά.

Ο Λέων της Αμφίπολης που δεσπόζει πλάι στον Στρυμόνα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά γλυπτά της αρχαιότητας. Το γλυπτό αυτό, που οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως φτιάχτηκε προς τιμή ενός σπουδαίου πολέμαρχου του 4ου αιώνα π. Χ., βρέθηκε διαλυμένο. Τα κομμάτια του, σκορπισμένα σε όλο τον κάμπο, ανασυντάχτηκαν πριν περίπου 100 χρόνια. Είναι αξιοσημείωτο ότι το 8 μέτρων λιοντάρι δεν έχει γλώσσα ούτε ουρά!

Μετά την ενδιαφέρουσα περιήγησή μας στην αρχαία ελληνική ιστορία, ακολούθησε ελεύθερος χρόνος για όλους μέχρι το απόγευμα.

Επιτυχίες στο μπάσκετ

aponomiεικόνα Viber 2024 06 01 22 20 48 390

Ακολουθώντας τη μακρά παράδοση του σχολείου μας στο πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ των δημοτικών σχολείων της Καβάλας, τα παιδιά μας συνεχίζουν να μας κάνουν υπερήφανους. Όχι επειδή ακολουθούν νικηφόρα πορεία, αλλά επειδή αναδεικνύουν την αξία της ομαδικότητας, της πειθαρχίας, την αξία του σεβασμού στον αντίπαλο, στον συμπαίκτη, στον προπονητή.

Τα κορίτσια μας μετά από μια επιτυχημένη πορεία και αντιμετωπίζοντας εξαιρετικές ομάδες, έφτασαν στον μεγάλο τελικό του 35ου πρωταθλήματος μίνι μπάσκετ και κατέκτησαν τη δεύτερη θέση.

Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας: την Αλεξάνδρα, τη Μαρκέλλα, τη Χριστίνα, τη Μαρία, τη Στεφανία, την Αμάρις, τη Δήμητρα, τη Φανή και τη Βέρα. Συγχαρητήρια στον προπονητή τους κ. Σεραφείμ Ζήσου.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς