Μάιος 2024 αρχείο

Γιορτή λήξης σχολικού έτους

γιορ

 

 

Σας προσκαλούμε

στη γιορτή λήξης του σχολικού έτους

που θα γίνει

στην αυλή του σχολείου μας

την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

στις 19:30

 

Πρόγραμμα γιορτής: Συνέχεια ανάγνωσης

Ο καραγκιοζοπαίχτης του σχολείου μας

εικόνα Viber 2024 05 29 10 36 25 898Σήμερα μας επισκέφτηκαν οι μαθητές κι οι μαθήτριες του 16ου Νηπιαγωγείου Καβάλας για έναν πολύ ξεχωριστό σκοπό. Ήρθαν να παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο Καραγκιόζης κάνει τον δάσκαλο» από τον μαθητή του σχολείου μας Ιωάννη Γιουβέλα.

Ο Ιωάννης της Β΄ τάξης του σχολείου μας αγαπάει πολύ το θέατρο σκιών και είναι ένας εξαιρετικός καραγκιοζοπαίχτης. Από πολύ μικρός ξεκίνησε να ασχολείται με τον Καραγκιόζη. Το σχολείο μας είχε τη χαρά να παρακολουθήσει κι άλλες του παραστάσεις. Η προθυμία του Ιωάννη, η τέχνη του στο πανί και οι διάλογοι που ο ίδιος εμπνεύστηκε και εκτελεί, ενθουσιάζουν τους θεατές. Πάντα βέβαια έχει στο πλάι του τις συμμαθήτριές του που τον βοηθούν.

Συγχαρητήρια στον Ιωάννη και στα κορίτσια της Β΄ τάξης που τον βοηθούν, για το πρωτότυπο θέαμα που προσφέρουν!

Δύο μέρες στην Αρναία Χαλκιδικής

αρν111Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου η διήμερη επίσκεψη των μαθητών της Ε και Στ τάξης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας. Ένα διήμερο γεμάτο εμπειρίες, γνώσεις, ενθουσιασμό, δεξιότητες.

Στον πρώτο σταθμό μας την Πέμπτη στα Στάγειρα, μέσα σε μια μαγευτική τοποθεσία επισκεφτήκαμε το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη. Αυτό το σημείο επιλέχθηκε το 1956 για να στηθεί το άγαλμα, ώστε να τιμηθεί ο μεγάλος φιλόσοφος ο οποίος γεννήθηκε στα Αρχαία Στάγειρα. Στο άλσος του Αριστοτέλη όλα τα παιδιά ασχολήθηκαν με τα πρωτότυπα πειραματικά όργανα που τοποθετήθηκαν εκεί και λειτουργούν βάσει των φυσικών νόμων οι οποίοι αναφέρονται στα συγγράμματα του Αριστοτέλη και ιδιαίτερα στο έργο του «Τα Φυσικά». Πειράματα υδροστατικής, οπτικής, μηχανικής, τηλεσκόπια, ηλιακά ρολόγια κά.

Στην Αρναία το απόγευμα της Πέμπτης ξεναγηθήκαμε στον παραδοσιακό οικισμό με τα χαρακτηριστικά σπίτια μακεδονικής αρχιτεκτονικής.

Αποσπάσματα από την εργασία του Γιάννη Τιμοσίδη (Ε΄ τάξη):

Συνέχεια ανάγνωσης

Συμμετοχή στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο

σουζ01Η Β΄τάξη εκπροσωπώντας το σχολείο μας συμμετείχε στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο που έγινε σε αίθουσα του Πανεπιστημίου στην Καβάλα. Η παρουσίαση αφορούσε τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Στη Θεματική ενότητα “Φροντίζω το Περιβάλλον” και Υποθεματική τις Φυσικές καταστροφές, ο τίτλος του Προγράμματος μας ήταν: “Γνωρίζεις τους σεισμούς, τα ηφαίστεια, τα τσουνάμι; Μάθε πώς να προστατευτείς”.

Οι μαθητές παρουσίασαν δράσεις τους, έργα τους καθώς και το βιβλίο τους που έγινε από όλα τα φύλλα εργασίας που έκαναν. Έπαιξαν τον μύθο του Εγκέλαδου με τον Καραγκιόζη, τραγούδησαν το τραγούδι για τον σεισμό που έγραψαν και πολλά άλλα! Τα παιδιά μας ήταν τα μικρότερα, ανάμεσα σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο συνέδριο και όπως ήταν φυσικό, η παρουσία τους έδωσε έναν ξεχωριστό τόνο. Χειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό από το κοινό!

Τέλος, οι μαθητές μας πήραν ως ενθύμιο τη βεβαίωση συμμετοχής για να θυμούνται αυτή την εξαιρετική παρουσία τους στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου!

Σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου

podosfairo

Το σχολείο μας συμμετείχε στους σχολικούς αγώνες ποδοσφαίρου που διοργανώθηκαν από το γραφείο φυσικής αγωγής της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας. Οι αγώνες έγιναν την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 στα γήπεδα του πρώην στρατοπέδου Κωτσάλου.

Η μεικτή ποδοσφαιρική ομάδα των μαθητών και μαθητριών της Ε και Στ τάξης εκπροσώπησε επάξια το σχολείο μας στη διοργάνωση. Βγήκαν νικητές στον όμιλό τους. Συμμετείχαν όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά στα δεκαπεντάλεπτα ματς και όχι μόνο οι βασικοί παίκτες, διότι στόχος είναι η συμμετοχή, η προσπάθεια, η άμιλλα και όχι η διάκριση.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Αίτηση για το ολοήμερο πρόγραμμα

olohmero

Προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός για το ερχόμενο σχολικό έτος 2024 – 2025, είναι απαραίτητο να συγκροτηθούν τα τμήματα του ολοήμερου προγράμματος. Οι μαθητές που θα παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα μπορούν να αποχωρούν στις 15:00 ή στις 16:00.

Παρακάτω επισυνάπτεται, για όσους γονείς ενδιαφέρονται, η αίτηση εγγραφής στο ολοήμερο πρόγραμμα για το σχολ. έτος 2024-25.

Συνέχεια ανάγνωσης

Επικοινωνία με σχολεία από όλη την Ελλάδα

β τ

Οι 26 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου μας τους τελευταίους μήνες επικοινωνούν μέσω mail με μαθητές και μαθήτριες άλλων σχολείων από χωριά, πόλεις και νησιά της υπόλοιπης Ελλάδας.

Κέρκυρα, Λαμία, Νέα Απολλωνία, Ηράκλειο, Λέσβος, Λήμνος είναι μερικά από τα μέρη με τα οποία ανταλλάσσουμε τα νέα μας, τις ζωγραφιές, τα δώρα. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι να γνωρίσουμε νέους τόπους της Ελλάδας που θα μας τους περιγράψουν οι νέοι φίλοι μας! Επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο η διάχυση της γνώσης, καθώς παίρνουμε και δίνουμε ιδέες, μοιραζόμαστε δράσεις της τάξης μας, ανταλλάσσουμε τις εργασίες μας!

Σήμερα λάβαμε δέμα από τα Δευτεράκια Πολιχνίτου Λέσβου. Ανοίξαμε με πολλή χαρά το δέμα και είδαμε ζωγραφιές, γράμματα, ένα βιβλίο παιδικό, δώρο μια χειροτεχνία, κορνίζα με το νησί της Λέσβου και γλυκά κεράσματα.

Χαρήκαμε πολύ και βέβαια θα απαντήσουμε!

Ομαλή μετάβαση στο Γυμνάσιο

3ο Γυμνάσιο ΚαβάλαςΣημαντική προτεραιότητα για το σχολείο μας (και ευρύτερα για το Υπουργείο Παιδείας) είναι η ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Αυτό γιατί η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο συνιστά μία σημαντική αλλαγή στη μαθητική πορεία των παιδιών, στο πλαίσιο της οποίας καλούνται, όχι μόνο να προσαρμοστούν σε ένα νέο σχολικό περιβάλλον, αλλά και να διαχειριστούν μία σειρά από συναισθηματικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά ζητήματα που προκύπτουν.

Έχοντας τα παραπάνω ως οδηγό, οι μαθητές της Στ τάξης επισκέφτηκαν σήμερα Τρίτη 14/5/2024 το 3ο Γυμνάσιο Καβάλας. Είχαν μια πρώτη γνωριμία με τους χώρους και τους ανθρώπους και ενθουσιάστηκαν από την ξενάγηση και τις περιγραφές. Ευχαριστούμε τον Διευθυντή κ. Σακελλαράκη Νικόλαο και τον σύλλογο διδασκόντων για τη φιλοξενία και τα κεράσματα.

Πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης στο ΚΠΕ Αρναίας

Arnaia 2Η διήμερη επίσκεψη της Ε΄και Στ΄ τάξης έχει προγραμματιστεί να γίνει την Πέμπτη και Παρασκευή 23 & 24 Μαΐου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας στη Χαλκιδική. Σκοπός της επίσκεψης είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα, μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στη φύση. Πέρα όμως από τον περιβαλλοντικό στόχο, σημαντικότερος είναι ίσως ο κοινωνικός στόχος, καθώς θα μείνουμε όλοι μαζί για δύο μέρες, μακριά από την οικογένειά μας, (μερικά παιδιά για πρώτη φορά), αλλά κοντά στους συμμαθητές μας και τους δασκάλους μας.

Ο χάρτης με τη διαδρομή μας σχεδιάστηκε στο google maps από τη Μαρίλια και τη Μαρία (Ε΄τάξη).

Πρόγραμμα εκδρομής:

Συνέχεια ανάγνωσης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς