Μάρτιος 2024 αρχείο

Κατάκτηση κυπέλλου

IMG 20240401 133122

Μια ακόμα σημαντική επιτυχία σημείωσε η ομάδα σκάκι του σχολείου μας. Κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση ανάμεσα στα δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το περιφερειακό πρωτάθλημα ΑΜΘ πραγματοποιήθηκε στη Δράμα στις 30 Μαρτίου 2024. Με την κατάκτηση της τρίτης θέσης η ομάδα του 12ου Δημοτικού Σχολείου προκρίνεται στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δημοτικών σχολείων που θα γίνει στη Λάρισα.

Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά στους μαθητές μας που συμμετείχαν και συνεχίζουν την παράδοση του σχολείου μας σε επιτυχίες:

Συνέχεια ανάγνωσης

Σχολική γιορτή

25 μαρτ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση του σχολείου μας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 που θα γίνει την Παρασκευή 22/3/2024 και ώρα 10:00 π.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄, Β και Στ΄ τάξης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ:

Συνέχεια ανάγνωσης

Σχεδιάζουμε πορτρέτα ηρώων

Ηρωες

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄και της Στ΄ τάξης αντέγραψαν σε μεγάλα χαρτόνια, εικόνες των ηρώων του ΄21 για να χρησιμοποιηθούν στη γιορτή του σχολείου. Τα πορτρέτα μεγάλων διαστάσεων σχεδιάστηκαν με τεχνικές που τα παιδιά διδάχτηκαν στο μάθημα των εικαστικών.

Μαθήματα κολύμβησης

εικόνα Viber 2024 03 13 15 46 55 550

Ξεκίνησαν σήμερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης τα μαθήματα κολύμβησης στο Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας. Η μέρα ήταν ανοιξιάτικη και η περιέργεια των παιδιών μεγάλη για το νέο αυτό αντικείμενο μάθησης.

Η κολύμβηση είναι ένα από τα αντικείμενα του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής. Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας.

Συνέχεια ανάγνωσης

Επιτυχίες στο σκάκι

431919530 122163106352018023 2514350496141521199 n

Το σχολείο μας συνεχίζει τη μακρά παράδοση επιτυχιών στο σκάκι.

Συμμετείχαμε και φέτος στους μαθητικούς σκακιστικούς αγώνες που αφορούσαν το Ατομικό και Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Οι αγώνες έγιναν 9 και 10 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου με μεγάλη συμμετοχή μαθητών από όλο τον Νομό.

Οι 13 μαθητές του σχολείου μας, πέρα από τη χαρά της συμμετοχής, είχαν πολύ καλή παρουσία τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο όπου και διακρίθηκαν.

Συνέχεια ανάγνωσης

Εγγραφή στην Α΄ δημοτικού

εγγραφέςΑπό 1 Μαρτίου μέχρι 20 Μαρτίου γίνονται οι εγγραφές στην Α΄ τάξη του Δημοτικού. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά στο σχολείο μας από τις 08.30 – 13.30  κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2510222320.

Στη σχολική χρονιά 2024/2025 στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν το 2018. Για την εγγραφή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Συνέχεια ανάγνωσης

Χελιδονίσματα

πανος

Τα Χελιδονίσματα είναι τα Κάλαντα της Άνοιξης, για το τέλος του Χειμώνα και τον ερχομό της Άνοιξης… Της Άνοιξης που συμβολίζει την ελπίδα και την αναγέννηση της ζωής.

Πολλές μέρες πριν, ξεκινήσαμε να ζωγραφίζουμε τα χάρτινα χελιδόνια, να κατασκευάζουμε τις χελιδονοφωλιές, να τραγουδάμε τα κάλαντα, να σχεδιάζουμε τις αφίσες της άνοιξης. Την πρώτη μέρα του Μαρτίου όλα ήταν έτοιμα για να τραγουδήσουν οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης τα χελιδονίσματα στους δρόμους της πόλης.

Σε συνεργασία με το 2ο γυμνάσιο, τα παιδιά παρουσίασαν τις κατασκευές τους στην κεντρική πλατεία, τραγούδησαν, χόρεψαν, καλωσορίζοντας την Άνοιξη.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ Βιστωνίδας

1709326674359 1709326600749Οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης του σχολείου μας την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 συμμετείχαν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του ΚΕΠΕΑ Βιστωνίδας “Ανιχνεύουμε το περιαστικό δάσος της Ξάνθης”.

Είχαμε τη χαρά να καλωσορίσουμε την άνοιξη με μια ωραία βόλτα στο δάσος της Ξάνθης.

Γνωρίσαμε από κοντά ένα δασικό οικοσύστημα και ευαισθητοποιηθήκαμε σε θέματα προστασίας του. Επιπλέον, κάναμε πικ-νικ, εξερευνήσαμε, συνεργαστήκαμε, παίξαμε και διασκεδάσαμε.

Συνέχεια ανάγνωσης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς