2023-24


13 Ιουνίου 2024

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης για την όμορφη θεατρική παράσταση “Φίνο Ριριλίνο” που παρουσίασαν εχθές, 12 Ιουνίου, στον χώρο του Σχολείου. Η παράσταση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και τα παιδιά πρόσφεραν στους θεατές γέλιο, αλλά και “τροφή για σκέψη” με τις αλληγορίες και το τόσο επίκαιρο θέμα του κειμένου. Θερμές ευχαριστίες στην δασκάλα του ΣΤ’1 κυρία Εύα Παρασκευοπούλου και στον δάσκαλο του ΣΤ’2 κύριο Κώστα Σουλαντίκα που παρέκαμψαν το πρόγραμμά τους για να μπορέσουν τα παιδιά να συμμετάσχουν απρόσκοπτα στις πρόβες και στην εικαστικό του Σχολείου κυρία Γεωργία Τουρμούζη, που -για ακόμα μια φορά- “έντυσε” μία παράσταση με υπέροχες κατασκευές και εικαστικές παρεμβάσεις.

Θερμά συγχαρητήρια στον εξαίρετο θεατρολόγο του Σχολείου κύριο Βασίλη Παύλου που είχε όλη την αρχική ιδέα, ενέπνευσε και δίδαξε τα παιδιά, οργάνωσε τα πάντα, διασκεύασε και σκηνοθέτησε αυτή την όμορφη θεατρική παράσταση.


 

11 Ιουνίου

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, κυρία Εύα Παρασκευοπούλου και κύριο Κώστα Σουλαντίκα καθώς και την εκπαιδευτικό της Ε1 τάξης κυρία Μαρίνα Γιάννου αναχώρησαν με μεγάλο ενθουσιασμό λίγο μετά τις 8.00 για το Ναύπλιο!
Η περιήγησή μας στην πόλη ξεκίνησε από το άγαλμα του Καποδίστρια, όπου μας περίμεναν οι άνθρωποι της “άγω”, οι οποίοι είχαν ετοιμάσει για εμάς μια όμορφη ξενάγηση στην παλιά πόλη και ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι. Το Ναύπλιο μοιάζει με τεράστιο μουσείο! Κάθε δέκα βήματα έπρεπε να σταματάμε για να δούμε ένα αξιοθέατο, για να δούμε την ιστορία να ζωντανεύει μπροστά μας! Ο Καποδίστριας, ο Όθωνας, η Μαντώ Μαυρογένους και ο Δημήτριος Υψηλάντης, το πρώτο φαρμακείο της Ελλάδας και τόσα άλλα όμορφα κτήρια γεμάτα ιστορία, πρόσωπα γνωστά από το σχολικό βιβλίο, κι εμείς να περπατάμε κάτω από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους, να στεκόμαστε εκεί που στέκονταν, σαν να είμαστε οι θεατές και τα ιστορικά γεγονότα να παίρνουν πνοή, να συμβαίνουν ξανά, για να τα δούμε και να τα ζήσουμε.
Το παιχνίδι στην πόλη ήταν πραγματικά πολύ διασκεδαστικό και καμιά σημασία δεν έχει ποια ομάδα κέρδισε τελικά, όσο ότι γίναμε κι εμείς κομμάτι αυτής της πόλης.
Γρήγορα πήγαμε στην παραλία που μας περίμενε το τρενάκι για μια ακόμα περιήγηση στην πόλη! Ο παλιός σταθμός, ναοί, σημαντικά κτήρια και φυσικά ο κοιμώμενος λέοντας ήταν μερικά από αυτά που είδαμε πριν καταλήξουμε στις “Σουβλομαγκιές” για φαγητό και λίγο ξεκούραση! Ο κύριος Ανδριανός μας περιποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο και ήμασταν έτοιμοι να συνεχίσουμε την εκδρομή μας!
Βόλτα στον “Μεγάλο δρόμο “, όπως αποκαλούν οι ντόπιοι τον εμπορικό δρόμο της πόλης. Ψώνια στα όμορφα μαγαζιά, αναμνηστικά για να θυμόμαστε για πάντα αυτή τη στιγμή, ωραία παρέα, γέλια… Η βόλτα τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο, φρεσκότατο, νοστιμότατο ιταλικό παγωτό σε πάρα πολλές γεύσεις που απολαύσαμε στη σκιά, για να πάρουμε μερικές ανάσες πριν τον επόμενο μας σταθμό!
Φτάσαμε στο Παλαμήδι με το πούλμαν, όπου η κυρία Μαρίνα μας είπε την ιστορία του κάστρου αλλά και τους θρύλους γύρω από την περίφημη σκάλα με τα 999 σκαλοπάτια, που ήταν 1.000 αρχικά αλλά το ένα το έσπασε με το πόδι του το άλογο του Κολοκοτρώνη. Τελικά όμως η αλήθεια είναι ότι τα σκαλοπάτια είναι 857… Είδαμε και τη φυλακή του Κολοκοτρώνη, θαυμάσαμε το Ναύπλιο από ψηλά, βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και λίγο πριν τις 5.00 πήραμε τον δρόμο της επιστροφής.
Μοναδική εμπειρία για τα παιδιά αλλά και για τους συνοδούς εκπαιδευτικούς που είπαν τα καλύτερα για την ωριμότητα και την άψογη εικόνα των παιδιών.
Η κούραση αναμενόμενη μετά από τόσο πλούσιο πρόγραμμα αλλά έτσι είναι, όσο πιο μεγάλη η προσπάθεια, τόσο πιο δυνατά και τα συναισθήματα.

 

7 Ιουνίου 2024

Η Δ’ ΤΑΞΗ ΣΤΟ …ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ !

Φέτος , στη Δ’ τάξη ασχοληθήκαμε με το “Ηλιακό μας σύστημα”.
Αρχικά, διαβάσαμε αρκετά βιβλία και βρήκαμε πολλές πληροφορίες για το σύμπαν. Αναφερθήκαμε στον “πατέρα” του ηλιοκεντρικού συστήματος, τον Αρίσταρχο τον Σάμιο, παρόλο που διεθνώς έχει επικρατήσει ο όρος “Κοπερνίκειο” σύστημα. Καλέσαμε τη Θεανώ Χριστοπούλου από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης να μας ζωντανέψει τις εικόνες του βιβλίου “Διάστημα από τη μεγάλη έκρηξη στα διαστημικά ερευνητικά σκάφη” του Clive Gifford, από τις εκδόσεις Διόπτρα. Κατασκευάσαμε το ηλιακό μας σύστημα σε ταμπλό, σε χειροτεχνίες και με τα καπάκια που συλλέγουμε κάναμε μία τρισδιάστατη απεικόνισή του. Βγήκαμε στο προαύλιο και αναπαραστήσαμε με μπαλόνια τις αποστάσεις των πλανητών γύρω από τον ήλιο καθώς και τις κινήσεις τους. Ασχοληθήκαμε με τα επίπεδα της ατμόσφαιρας, μάθαμε τη λειτουργία τους και καταλάβαμε πού συμβαίνουν όλα τα μετεωρολογικά φαινόμενα. Την Ημέρα της Γυναίκας, την αφιερώσαμε στην πρώτη γυναίκα κοσμοναύτη, σε ένα ζωντανό θρύλο, στη Βαλεντίνα Τερεσκόβα που πέτυχε να διακριθεί σε έναν ανδροκρατούμενο κλάδο και να αποτελέσει έμπνευση για χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Φανταστήκαμε τους εαυτούς μας ως αστροναύτες στον γαλαξία μας και γεμίσαμε με φωσφορούχα χρώματα τα μαύρα μας χαρτόνια. Τον Απρίλιο παρακολουθήσαμε μέσω του υπολογιστή την ολική έκλειψη ηλίου. Μάθαμε για το περιβαλλοντικό πρόβλημα της φωτορύπανσης και τους τρόπος μείωσης του φαινομένου, ενώ συμμετείχαμε στο διαγωνισμό ζωγραφικής “Φως: Νοιάζομαι. Φροντίζω” που διοργανώθηκε από το Penny’s light seminar για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Φωτός από την UNESCO. Με τη βοήθεια της εικαστικού κ. Γεωργίας Τουρμούζη τα παιδιά εμπνεύστηκαν από το έργο του Ρενέ Μαγκρίτ “Η αυτοκρατορία του φωτός” και συνέθεσαν τα δικά τους έργα. Τέλος, με τη βοήθεια της επισκέπτριας υγείας, κ. Κατερίνας, από το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης μιλήσαμε για την ηλιοπροστασία και τους τρόπους προφύλαξής μας για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

 

1 Ιουνίου 2024

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η καλοκαιρινή γιορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου, η οποία φέτος είχε πολλούς αποχαιρετισμούς… Αποχαιρετισμός στην ΣΤ’ τάξη που την επόμενη σχολική χρόνια θα στεγάζεται στο γυμνάσιο. Αποχαιρετισμός στις δυο αγαπημένες δασκάλες που συνταξιοδοτούνται, την κυρία Εύα Παρασκευοπούλου και την κυρία Γεωργία Κρέτση. Αποχαιρετισμός στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του οποίου –δυστυχώς- η διετής θητεία λήγει με τη λήξη αυτής της σχολικής χρονιάς.

Τα πάντα είχαν οργανωθεί τέλεια και η εκδήλωση εξελίχθηκε σε ένα όμορφο αποχαιρετιστήριο πάρτι με παραδοσιακούς χορούς, παράσταση Καραγκιόζη και λαϊκό γλέντι. Τα παιδιά χόρεψαν υπέροχα παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και πραγματικά όλοι όσοι παρακολούθησαν έμειναν έκπληκτοι. Ο Καραγκιόζης, ως επίτιμος καλεσμένος, καθοδηγούσε και περιέγραφε με τον δικό του τρόπο την εκδήλωση. Η ζωντανή ορχήστρα διασκέδαζε και ξεσήκωνε μικρούς και μεγάλους. Τα εδέσματα νοστιμότατα, τα αναψυκτικά δροσιστικά και τα βεγγαλικά φαντασμαγορικά, φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό του Σχολείου.

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου ευχαριστούμε από καρδιάς το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για την υπέροχη συνεργασία αυτά τα δύο χρόνια και για όλες τις όμορφες στιγμές που μας χάρισε. Όλα τα μέλη μαζί, αλλά και κάθε ένας/μία ξεχωριστά στάθηκαν πάντα δίπλα στο παιδί, στον εκπαιδευτικό και στο Σχολείο και αποτέλεσαν εξαιρετικό παράδειγμα εθελοντισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Κυρία Ελένη Αλεξοπούλου, κυρία Γεωργία Δημητρίου, κυρία Μαρία Ιωαννίδου, κυρία Ελένη Δουλάκη, κύριε Μιχάλη Σιώμο, κύριε Βασίλη Λόη, κύριε Δημήτρη Φιλίππου, κύριε Νίκο Τσάγκα

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ !!!


 

29 Μαΐου 2024

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤ’1 ΑΠΟ ΤΗΝ TEXAN

Είμαστε ένα σχολείο με έντονες περιβαλλοντικές ανησυχίες και γι’αυτό έχουμε την ανακύκλωση στην πρώτη γραμμή σε μια προσπάθεια να περιορίσουμε όσο γίνεται το οικολογικό μας αποτύπωμα. Κάπως έτσι οραματίστηκαν οι μαθητές του ΣΤ’1 τη συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, το οποίο σχεδίασαν και άρχισαν να υλοποιούν οι ίδιοι. Αποφάσισαν να ανακυκλώνουν τα πλαστικά μπουκαλάκια του νερού. Αφού ενημέρωσαν τη σχολική κοινότητα για αυτή τους τη δράση, ετοίμασαν τον ειδικό κάδο και έπιασαν δουλειά. Με τα χρήματα που κέρδιζαν, αγόραζαν χρήσιμα πράγματα για το σχολείο, όπως χαρτικά και γραφική ύλη.
Στη συνέχεια αποφάσισαν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό της ΤΕΧΑΝ που βασιζόταν στην ανταποδοτική ανακύκλωση, ο,τι δηλαδή ήδη κάνανε! Εργάστηκαν πολύ σκληρά και συγκέντρωσαν πάρα πολλούς πόντους. Η επιβράβευση αυτής τους της προσπάθειας ήταν η πρόσκληση τους στην τελική εκδηλωση “Κυκλική οικονομία και μέλλον χωρίς απόβλητα: Επαγωγή”.
Σε συνεργασία με τον δήμο Ηλιούπολης και τον υπεύθυνο κύριο Λευτέρη Κόντη, ο οποίος ήταν συμπαραστάτης τους σε όλη τη διάρκεια αυτής της προσπάθειας, οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο κλειστό Παλαιού Φαλήρου Tae Kwon Do, όπου εκπροσώπησαν το σχολείο, το οποίο βραβεύτηκε για τις δράσεις του. Ένας νέος σύγχρονος εκτυπωτής θα μπει σε λειτουργία τις επόμενες μέρες προσφορά των φορέων που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα!
Συγχαρητήρια στην κα Εύα Παρασκευοπούλου που ήταν η ψυχή του προγράμματος, ακούραστη, εμψύχωνε τα παιδιά σε κάθε στάδιο υλοποίησης αλλά κυρίως στα παιδιά που έβαλαν στόχους υψηλούς και τους κατέκτησαν. Τέλος ευχαριστούμε όλες τις οικογένειες που ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν στέλνοντάς μας τα πλαστικά τους μπουκαλάκια.

 

24 Μαΐου 2024

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΧΟΣΑΝΙΔΑ – SKATEBOARD

Σήμερα το Σχολείο υποδέχτηκε την Ελληνική Ομοσπονδία Τροχοσανίδας skateboarding. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας κυρία Εξηνταβελόνη Ειρήνη και κύριος Ορφανίδης Θεόδωρος μαζί με τον πρωταθλητή του skateboarding κύριο Καράμπελα Γιώργο μίλησαν στα παιδιά των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων για το άθλημα και την ιστορία του.
Το skateboarding ξεκίνησε από την Καλιφόρνια και την ανάγκη των surfers να βρίσκονται πάνω στη σανίδα τους ακόμα κι όταν δεν έχει κύμα. Από το 2020 το skateboarding συγκαταλέγεται στα Ολυμπιακά Αθλήματα. Το 2024 η Ελλάδα δεν θα έχει εκπροσώπηση στο Παρίσι στο συγκεκριμένο άθλημα, όμως το 2028 στο Λος Άντζελες η συμμετοχή της χώρας μας είναι πολύ πιθανή αφού οι Έλληνες αθλητές κερδίζουν συνεχώς νέες διακρίσεις.
Στη συνέχεια περάσαμε στο διασκεδαστικό κομμάτι, αφού όλα τα παιδιά με την καθοδήγηση των τριών ειδικών δοκίμασαν τις ικανότητές τους πάνω στη σανίδα και πραγματικά αναδείχθηκαν πολλά ταλέντα!!!
Ευχαριστούμε την Ελληνική Ομοσπονδία Τροχοσανιδας που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας.

 

24 Μαΐου 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, οι μαθητές της Α’ τάξης υποδέχτηκαν σήμερα τα νήπια και προνήπια από το γειτονικό μας Νηπιαγωγείο. Με μεγάλη χαρά τα καλωσορίσαμε, τα ξεναγήσαμε στους χώρους του σχολείου, συζητήσαμε και απαλύναμε τους φόβους τους και τους προσφέραμε τα δωράκια, που με τόσο μεράκι φτιάξαμε. Με τη σειρά τους, μας μίλησαν για τις δραστηριότητες του δικού τους σχολείου, μας τραγούδησαν και μας δώρισαν υπέροχους σελιδοδείκτες που θα μας συντροφεύουν στα καλοκαιρινά μας αναγνώσματα.


 

17 Μαΐου 2024

2η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ / ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

Σήμερα ολοκληρώθηκαν στο Α’ κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης οι σχολικοί αθλητικοί αγώνες του Δήμου Ηλιούπολης. Η ομάδα βόλεϊ κοριτσιών του Σχολείου μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ηττήθηκε στον τελικό από το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης με 21-19 και κατέλαβε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο. Η παρουσία της ομάδας του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης την οποία αποτελούν οι Ιωσηφέλη Αλεξάνδρα, Λιάπη Αικατερίνη, Λαμνάτου Αριάδνη και Καραθανάση Χριστίνα ήταν φανταστική. Στο τέλος των αγώνων έγινε η βράβευση και δόθηκαν μετάλλια στους νικητές όλων των αθλημάτων παρουσία του δημάρχου της πόλης κυρίου Ψυρρόπουλου και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού κυρίου Γρηγορέα. Από το Σχολείο μας βραβεύτηκαν: α) Κρέσπη Διώνη (χρυσό μετάλλιο στα 50 μ. ύπτιο-κολύμβηση), β) Κώνστα Κωνσταντίνα (αργυρό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο-κολύμβηση), γ) Ιωσηφέλη Αλέξανδρα (χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος), δ) η ομάδα βόλεϊ κοριτσιών (Ιωσηφέλη, Λιάπη, Καραθανάση, Λαμνάτου) αργυρό μετάλλιο. Συγχαρητήρια σε όλες, όπως και σε όλα τα παιδιά του Σχολείου που έλαβαν μέρος στους φετινούς σχολικούς αγώνες!

 


 

16 Μαΐου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ”

Οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης παρακολούθησαν σήμερα στο Σχολείο το πρόγραμμα “Ενημερώσου Από Νωρίς”, που οργανώνει και υλοποιεί ο Μ.Κ.Ο. προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ”. Το πρόγραμμα αφορά στη νεανική παραβατικότητα, η οποία -δυστυχώς- παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς-Εμψυχωτές της Ποσειδωνίας, όρισαν τις έννοιες “Εκφοβισμός”, “Παραβατικότητα”, “Bullying”, προβληματίστηκαν, συζήτησαν και ζωγράφισαν, αλλα κυρίως συνειδητοποίησαν πόσο πολύ μας αφορά ΟΛΟΥΣ η αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και η εν γένει ενημέρωση για αυτό το τόσο σύνθετο κοινωνικό πρόβλημα. Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Αλέξανδρο Αποστολάτο και την κυρία Κατερίνα Κιούπη που υλοποίησαν τη δράση καθώς επίσης και τον εξαίρετο Κοινωνικό Λειτουργό του Σχολείου κύριο Νίκο Μανουλίδη που μας έφερε σε επαφή με την “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ”.


 

25 Απριλίου 2024

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Σήμερα πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός στο προαύλιο του Σχολείου. Οι μαθητές παρακολούθησαν με σεβασμό και ευλάβεια τη Θεία Λειτουργία. Ευχαριστούμε πολύ τον πατέρα Σεραφείμ και τον πατέρα Γεώργιο που τέλεσαν το μυστήριο, καθώς και την ενορία της Αγίας Μαρίνας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας.

 

25 Απριλίου 2024

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”

Η μαθήτρια της Ε’ τάξης Αριάδνη Κουντουρά συμμετείχε στον 6ο διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων “Πυθαγόρας” που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και κατάφερε να διακριθεί. Ο διαγωνισμός έγινε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 και πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά σε επιλεγμένα κέντρα.
Θερμά συγχαρητήρια στην Αριάδνη για αυτή την επιτυχία της !!!

 

24 Απριλίου 2024

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 – ΒΟΛΕΪ

Οι μαθητές Καρύδης Λεωνίδας, Ζαγκλλης Νικόλαος, Κατσιούλας Μάριος, Γουρνάκης Αλέξανδρος, Καρελλάς Χρήστος και Μπεκιαράι Ντένις έλαβαν μέρος σήμερα στους αγώνες volleyball που διεξήχθησαν στο Α’ κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης. Αφού έκαναν μια νίκη και μια ήττα, έπαιξαν στο καθοριστικό παιχνίδι με το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης  όπου μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι έχασαν με 17-15 και δεν κατάφεραν νσ περάσουν στην τελική τετραδα. Η παρουσία και η προσπάθεια όλων των παιδιών ήταν καταπληκτική!!!
Παράλληλα οι μαθήτριες Ιωσηφέλη Αλεξάνδρα, Λιάπη Κατερίνα, Λαμνάτου Αριάδνη και Καραθανάση Χριστίνα στο αντίστοιχο τουρνουά κοριτσιών επικράτησαν εύκολα και στα τρία παιχνίδια που έπαιξαν και πέρασαν στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στις 17 Μαΐου στο Α’ κλειστό γυμναστήριο!!! Έχουν εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο και πάνε για το χρυσό!!!! Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά λειτούργησαν σαν ενιαίο σύνολο συμπαραστεκόμενα με ενθουσιασμό οι μεν στους δε στους σγώνες τους.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!!!

 

24 Απριλίου 2024

ENGLISH THEATRE CLUB

Έπειτα από 4 χρόνια (λόγω της πανδημίας) το English Theatre Club σήμερα ήρθε ξανά στο σχολείο μας με δύο όμορφες παραστάσεις: “The Three Little Pigs” για τους μικρούς μαθητές μας και “The Princess And The Pea” για τους μεγαλύτερους. Τα παιδιά παρακολούθησαν τις παραστάσεις με πολύ ενδιαφέρον, συμμετείχαν με ενθουσιασμό αλληλεπιδρώντας με τους ηθοποιούς με τραγούδι και πολύ κέφι συμμετέχοντας έτσι ενεργά!
Ήταν μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα έργο στην αγγλική γλώσσα προσαρμοσμένη στο επίπεδό τους συνδυάζοντας τη μάθηση με τη διασκέδαση! Ευχαριστούμε πολύ τους συντελεστές της παράστασης και την κυρία Tessa Kouroukli Clark για την όμορφη εμπειρία που πρόσφεραν στα παιδιά μας!

 

22 Απριλίου 2024

ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΒΕΡΕΝΙΚΗ

Σήμερα οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό για την ελληνική γλώσσα “Κλειταρχος και Βερενίκη” που διοργανώνει το ΕΚΠΑ.

 

19 Απριλίου 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Η σημερινή επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την παρακολούθηση του θεατρικού θεάματος “Η φάρμα των ζώων – Η παράσταση αρχίζει!”, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζωρτζ Όργουελ, μάγεψε τους μικρούς μαθητές της Α’ Τάξης. Με ευχάριστο τρόπο και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, τα παιδιά ευαισθητοποίηθηκαν, προβληματίστηκαν, έμαθαν για την αξία της δημοκρατίας, της ισότητας, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, του διαλόγου, της κοινής λήψης αποφάσεων και διασκέδασαν αλληλεπιδρώντας και συμμετέχοντας και τα ίδια ενεργά.

 

19 Απριλίου 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΠΑΚΙΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα συλλογής καπακιών του ΣΤ’1 τμήματος.
Τα παιδιά σήμερα παρέδωσαν 4 μεγάλες σακούλες πλαστικά καπάκια και συνεχίζουν δυναμικά!!!

 

19 Απριλίου 2024

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με πρωτοβουλία του Δήμου Ηλιούπολης οι μαθητές του Σχολείου παρακολούθησαν σήμερα πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής με θέμα την κυκλική οικονομία. Μιλήσαμε για τη διαχείριση των απορριμμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος, τα μικροπλαστικά και άλλες συνήθειές μας που επιβαρύνουν το περιβάλλον και τι μπορούμε να κάνουμε για ένα καλύτερο μέλλον… Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση, ώστε ως αυριανοί πολίτες να είναι ευαισθητοποιημένοι για τέτοια θέματα.
Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Ηλιούπολης για την πρωτοβουλία.

 

18 Απριλίου 2024

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Έπεσε σήμερα η αυλαία για τη φετινή “Εβδομάδα Βιβλίου”. Από τις 5 έως τις 18 Απριλίου υποδεχτήκαμε στο Σχολείο μας 11 υπέροχους συγγραφείς, οι οποίοι με τις παρουσιάσεις τους μας δώσανε νέα ερεθίσματα, μας προβλημάτισαν, μας άνοιξαν νέα μονοπάτια και μας πήραν μαζί τους στον μοναδικό κόσμο του βιβλίου. Η έκθεση βιβλίου που στήθηκε από τις 6 έως τις 12 Απριλίου έφερε όλους τους μαθητές ακόμα πιο κοντά στα βιβλία.
Φυσικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις απαιτούν πολλή δουλειά και άψογη συνεργασία. Για ακόμη μια χρονιά η συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ήταν εξαιρετική και αποδείξαμε πως είμαστε μια ομάδα με διάθεση για όμορφα πράγματα. Ο παρονομαστής άλλωστε είναι κοινός: τα παιδιά.
Από τις πωλήσεις της έκθεσης συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό που θα διατεθεί για τον εμπλουτισμό της σχολικής μας βιβλιοθήκης. Ήδη οι πρώτοι τίτλοι έφτασαν, καταγράφηκαν και τοποθετήθηκαν στα ράφια.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια και φέτος, αλλά τα εύσημα θα πάνε για ακόμη μια φορά στα παιδιά που είναι η έμπνευσή μας για ό,τι κάνουμε.

 

18 Απριλίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η Γ’ τάξη υποδέχτηκε σήμερα τη συγγραφέα κυρία Κατερίνα Κρις και ταξίδεψε μαζί της στη “Φαντασία”. Μια υπέροχη διαδραστική και ιδιαίτερη παρουσίαση με πολλές ασκήσεις φαντασίας, άφθονο χιούμορ, κέφι και χρώμα που ευχαριστήθηκαν τα παιδιά και εντυπωσίασε τις εκπαιδευτικούς.
Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Κατερίνα Κρις που αποδέχτηκε την πρόσκληση μας.

 

17 Απριλίου 2024

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σήμερα οι μαθητές Κατσιούλας Μάριος, Λόης Γεώργιος, Πολίτης Φάνης, Κουτσός Ιωάννης, Καρελλάς Χρήστος, Μπλάνας Χρήστος, Παπαρίζος Σωτήρης, Γιοβάνης Θωμάς, Ξαγοράρης Αλέξανδρος και Σωκράτους Άγγελος έλαβαν μέρος στους αγωνες ποδοσφαίρου που διεξήχθησαν στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Δ’ Αθλητικού Κέντρου Ηλιούπολης στην Αλιμουντος. Κληρώθηκαν στον όμιλο με το 5ο και το 8ο Δημοτικο Σχολείο. Στον πρώτο αγώνα επικράτησαν του 5ου Δημοτικού με 1-0, ενώ στον δεύτερο αγώνα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με το 8ο Δημοτικό. Δυστυχώς στην τελική φάση πέρασε το 8ο Δημοτικό που στον τρίτο αγώνα κέρδισε το 5ο Δημοτικο με 4-0. Έτσι, παρότι ισοβάθμησαμε μαζί τους στην πρώτη θέση, πέρασαν εκείνοι με καλύτερη διαφορά τερμάτων. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί η προσπάθεια τους ήταν πράγματι καταπληκτική. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μισά ακριβώς παιδιά της ομάδάς είναι μαθητές της Ε’ τάξης, μικρότεροι δηλαδή ηλικιακά, άρα του χρόνου είναι από τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.
Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας!!

 

16 Απριλίου 2024

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 – ΣΤΙΒΟΣ

Οι μαθητές Κατσιούλας Μάριος (σφαίρα), Ντάμπος Λευτέρης (σφαίρα), Γιαρέλης Ανδρέας (σφαίρα), Μπερής Απόλλων (600μ. αντοχή), Μπλάνας Χρήστος (600μ. αντοχή), Παπαρίζος Σωτήρης (600μ. αντοχή), Πετράκης Πέτρος (50μ. ταχύτητα), Ξαγοράρης Αλέξανδρος (50μ. ταχύτητα) και Ιωσηφέλη Αλεξάνδρα (μήκος) έλαβαν μέρος σήμερα στους αγωνες στίβου που διεξήχθησαν στο Χαλικάκι (ένα πανέμορφο γήπεδο στίβου). Για ακόμα μια φορά τα παιδιά μας ήταν καταπληκτικά, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις σε αγώνες που είχαν πολύ υψηλό ανταγωνισμό, με την συμμετοχή πάρα πολλών παιδιών από όλα τα σχολεία της Ηλιούπολης. Φυσικά δεν έλειψαν οι διακρίσεις: Η Ιωσηφέλη Αλεξάνδρα με ένα φοβερό άλμα στο 4,08 πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος !!! Ο Παπαρίζος Σωτήρης αν και μαθητής της Ε’ τάξης έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα στα 600μ. αντοχής και τερμάτισε στην 4η θέση (μέχρι τα 500μ. οδηγούσε την κούρσα). Στη ρίψη με μπαλάκι -όπου συμμετείχαν πάρα πολλά παιδια- ο Ντάμπος Λευτέρης βγήκε 6ος με βολή στα 33 σχεδόν μέτρα, ενώ και οι Κατσιούλας Μάριος και Γιαρέλης Ανδρέας πήγαν πολύ καλά!!! Μαζί τους και ο Πέτρος Πετράκης όπου στα 60μ. ταχύτητα για 37 εκατοστά του δευτερολέπτου δεν μπήκε στην πρώτη εξάδα και στον μεγάλο τελικό, τερματίζοντας στην πρώτη οκτάδα. Η παρουσία, η συμμετοχή, η προσπάθεια και η συμπεριφορά όλων των παιδιών, καθώς και η συνεργασία, η αλληλοϋποστήριξη και η αλληλοβοήθεια που επέδειξαν είναι άξια συγχαρητηρίων. Υποδειγματική ομαδική και ατομική παρουσία από όλους και πάνω απ’ όλα με χαμόγελο και θετική διάθεση.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά !!!

 

16 Απριλίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Οι Ε’ και Στ’τάξεις υποδέχτηκαν σήμερα την επιτυχημένη συγγραφέα κα Μαρία Αγγελίδου.
Η Ε’ τάξη γνώρισε τη σειρά βιβλίων της
“Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα” και η Στ’ το βιβλίο της “Ένα παιχνίδι με κανόνες”.
Μιλήσαμε για ιστορίες, αυτοκρατορίες, ήρωες και αλήθειες με φόντο κοινό, τα ιστορικά γεγονότα, που ο αφηγητής θέλησε να γράψει, να αποτυπώσει στο χαρτί…
Ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη αυτή συνάντηση

 

15 Απριλίου 2024

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι μαθητές των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων παρακολούθησαν σήμερα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Δες τη ζωή μ’ άλλα μάτια”. Η κυρία Τζουλιάνα, τυφλή από τη βρεφική της ηλικία, μας εξήγησε ότι η αναπηρία δεν είναι ταμπού, μας μίλησε για τον εαυτό της, τη ζωή και την καθημερινότητα της, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, για τον σκύλο -οδηγό, το λευκό μπαστούνι, τα ταξίδια της και την τεχνολογία και πραγματικά μας εντυπωσίασε με τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες της. Με τη βοήθεια της κυρίας Λίνας μας έδειξε με πόση ευκολία μπορεί να κινείται ακόμα και σε έναν άγνωστο χώρο.
Στη συνέχεια τα παιδιά την κατέκλυσαν με ερωτήσεις, στις οποίες απάντησε με πολύ υπομονή! Πώς καταλαβαίνεις τα χρώματα; Πώς νιώθεις που έχεις αυτή την αναπηρία; Οι τυφλοί δακρύζουν, όταν κλαίνε; Τι όνειρα βλέπεις όταν κοιμάσαι; Σε έχουν κοροϊδέψει ποτέ; Είναι ειδικά διαμορφωμένο το σπίτι σου;
Ήταν ένα εξαιρετικό μάθημα για όλα τα παιδιά, ώστε να αντιληφθούν εκτός από τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα, τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης και την αξία της προσπάθειας.
Λίγα λόγια για το πρόγραμμα από την ιστοσελίδα του:
Ανάπηρα άτομα συντονίζουν έναν ελεύθερο διάλογο με τους μαθητές και τις μαθήτριες. Μαζί, προσεγγίζουν βιωματικά την πραγματικότητα της αναπηρίας, της συμπερίληψης και της μοναδικότητας του κάθε ατόμου.
Αυτή η αλληλεπίδραση και αλληλοκατανόηση είναι προϋποθέσεις για την αλλαγή στάσης και νοοτροπίας σχετικά με τη διαφορετικότητα, την αναπηρία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Το πρόγραμμα καλύπτει τη σύγχρονη ανάγκη δημιουργίας μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας από το σχολείο.

 

12 Απριλίου 2024

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 – ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

Σήμερα οι μαθητές Τσελίκας Δημήτριος, Κοταβές Θεοδόσης, Κώνστα Κωνσταντίνα και Κρέσπη Διώνη έλαβαν μέρος στους αγώνες κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Ηλιούπολης. Τα παιδιά πήγαν πολύ καλά με την Κρέσπη Διώνη και την Κώνστα Κωνσταντίνα να παίρνουν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα στα 50μ. ύπτιο. Ειδική αναφορά γισ την μικρή μας Διώνη που πάρα το γεγονός ότι είναι μαθήτρια της Δ’ τάξης και μόλις 10 ετών πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.

Ταυτόχρονα, στον όμιλο Αντισφαίρισης Ηλιούπολης πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες τένις στους οποίους συμμετείχαν οι μαθητές Τηνιακός Θωμάς και Χρυσοβιτσάνος Αλέξανδρος με πολύ καλή παρουσία σε ένα πραγματικά πολύ όμορφο περιβάλλον.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας,
για άλλη μια φορά μας κάνουν όλους υπερήφανους !!!

 

12 Απριλίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η Βασιλική Μουργελά ήρθε σήμερα χαμογελαστή στο σχολείο μας να παρουσιάσει στους μαθητές της Β’ τάξης το βιβλίο της “Άμπα και Λήδα, δύο γάτες σε μια μαγική ιστορία”. Όταν την καλέσαμε, δεν είχαμε καμιά αμφιβολία πως θα μας εντυπωσιάσει!!! Τα παιδιά διασκέδασαν με την ψυχή τους! Γέλασαν και έπαιξαν με τη Βασιλική που ξέρει να μαγεύει όχι μόνο με τα βιβλία της αλλά και τις υπέροχες παρουσιάσεις της. Στο τέλος η Βασιλική υπέγραψε τα βιβλία της στα παιδιά και υποσχέθηκε πως θα μας επισκεφτεί ξανά.
Βασιλική, σε ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σου.

 

11 Απριλίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η Ιαπωνία είναι δυστυχώς μακριά και δεν μπορούμε να πάμε. Γι’ αυτό σήμερα οι μαθητές των Δ’ και Ε’ τάξεων κάλεσαν τη συγγραφέα κυρία Τζένη Κουτσοδημητροπούλου και μας έφερε την Ιαπωνία στο σχολείο! Παρουσίασε το βιβλίο της “Ένας σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής” και ήταν σαν να βρεθήκαμε στους δρόμους του Κιότο! Πήραμε άριστα στο πόρτο-κουιζ, επισκεφτήκαμε το μουσείο σαμουράι, είδαμε οριγκάμι και μάνγκα, τεϊοποτία, σπαθιά και κάστρα, κερασιές και σούσι! Η κυρία Τζένη γλυκιά και άμεση, πρόθυμη να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που ήταν πάρα πολλές μας κέρδισε από το πρώτο λεπτό! Στο τέλος υπέγραψε το βιβλίο της και μας υποσχέθηκε πως θα μας επισκεφτεί ξανά!
Ευχαριστούμε πολύ.

 

10 Απριλίου 2024

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2024 – ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Μετά από 4 έτη ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής, διοργανώνουν και πάλι φέτος σχολικούς αθλητικούς αγώνες από 3/4 έως 17/5. Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης συμμετέχει στους αγωνες, μέσα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι και του υγιούς ανταγωνισμού, ανταποκρινόμενο στη λαχτάρα και την επιθυμία των μαθητών μας για συμμετοχή!
Σήμερα διεξήχθησαν οι αγώνες καλαθοσφαίρισης στο Α’ κλειστό γυμναστήριο Ηλιούπολης. Το Σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης Βερύκιο Ιάσωνα, Βερύκιο Σπύρο, Γουρνάκη Αλέξανδρο, Καρύδη Λεωνίδα και Τηνιακό Θωμά με πολύ καλή παρουσία. Μπορεί να μην καταφέραμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Άλλωστε στόχος των Σχολικών Αγώνων είναι η καλλιέργεια της άμιλλας και των αξιών όπως ο συναγωνισμός και η αγωνιστικότητα.
Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας!!

 

11 Απριλίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Άραγε “Τι χρώμα έχει η ευτυχία;”. Με μεγάλη ανυπομονησία και πολύ ενθουσιασμό οι μαθητές της Α’ τάξης υποδέχτηκαν σήμερα στο σχολείο μας την αξιέπαινη συγγραφέα κυρία Αθηνά Ντόκα. Φορώντας την πανέμορφη χρωματιστή ποδιά της και παρέα με την Ευτυχία, μιλήσαμε για τα χρώματα και τους συνδυασμούς τους, τα συναισθήματα, τους στόχους στη ζωή μας, το φως του ουράνιου τόξου, τα πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους, ζωγραφίσαμε και φωτογραφήθηκαμε. Η αίθουσα της βιβλιοθήκης γέμισε με χρώματα και πλημμύρισε με ζωντάνια και χαρούμενες φωνές!!!
Ευχαριστούμε πολύ κυρία Αθηνά Ντόκα που ήσασταν κοντά μας!

 

10 Απριλίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Οι μαθητές της Β’, Γ’ και Δ’ τάξης του σχολείου μας υποδέχτηκαν σήμερα τον συγγραφέα κύριο Άγγελο Αγγέλου που μας παρουσίασε τη σειρά βιβλίων “Ο μικρός Κοπέρνικος”. Γνωρίσαμε όλη την Κοπερνικοπαρέα μέσα από τέσσερις περιπέτειες γεμάτες δράση και ανατροπή. Συζητήσαμε όμως και για τους τρομερούς Πιλάφηδες που πάντα στέκονται εμπόδιο στα σχέδια των ηρώων μας.
Όλα τα παιδιά έλυσαν τους διασκεδαστικούς γρίφους του κυρίου Αγγέλου, αλλά τους περισσότερους πόντους τους κέρδισε η Β’ τάξη!
Στο τέλος ο συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία των παιδιών και μοιράστηκε μαζί μας μια κοινή διαπίστωση, ότι όλες οι ιστορίες τελειώνουν με κόστος και για τις δύο πλευρές, γιατί κάτι πρέπει να θυσιάσεις, εάν θέλεις να βγεις νικητής.

 

9 Απριλίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ημέρα παρουσίασης και για τη Στ’ τάξη σήμερα που υποδέχτηκε την κυρία Χαρά Καλατζίδου και το βιβλίο της “Η Πυθώ”.
Οι μαθητές συνομίλησαν με τη συγγραφέα, είδαν το βιβλίο και θαύμασαν την εξαιρετική εικονογράφησή του.
Η κυρία Καλατζίδου μας είχε και μια μεγάλη έκπληξη!
Μιας και εκτός από συγγραφέας είναι και σοπράνο, τραγούδησε στα παιδιά τα οποία μαγεύτηκαν από τη φωνή της!
Την ευχαριστούμε θερμά για την επίσκεψή της!

 

9 Απριλίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η ημέρα σήμερα ξεκίνησε υπέροχα, ειδικά για τους μαθητές των Α’ και Γ’ τάξεων. Η εκλεκτή καλεσμένη τους, η κυρία Γιώτα Αλεξάνδρου, δεν ήρθε μόνη! Είχε μαζί της και δύο φίλους της, τον Χάρη και τον Φάρι που μας είπαν την ιστορία τους!!!
Με τον δικό της μοναδικό τρόπο η κα Αλεξάνδρου ζωντάνεψε με τις χειροποίητες κούκλες της την ιστορία δύο παιδιών από διαφορετικούς κόσμους και μας έδειξε πώς η αγάπη, η φιλία, η αποδοχή δεν έχουν χρώμα, γλώσσα, θρησκεία…
Η αλήθεια είναι πως η παρουσίαση ήταν καταπληκτική, μαθητές και εκπαιδευτικοί απολαύσαμε την παράσταση και εντυπωσιαστήκαμε από την αμεσότητα και τη ζεστασιά της κυρίας Αλεξάνδρου. Στο τέλος με μεγάλη υπομονή απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών και υπέγραψε όλα τα βιβλία.
Πρέπει να την ευχαριστήσουμε δίπλα γιατί αν και δεν είχε αναρρώσει πλήρως και παρά το φορτωμένο πρόγραμμά της ήταν κοντά μας και ομόρφυνε τη μέρα μας.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την παράσταση καθώς και από τις δημιουργίες των τμημάτων με αφορμή το βιβλίο.

 

6 Απριλίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα πολύ όμορφο και ενδιαφέρον Σάββατο περάσαμε όσοι βρεθήκαμε στο σχολείο.
Στις 12.00 μ.μ. ο υπέροχος Ζήσης Παπαϊωάννου μας έδειξε την πεταλούδα της σκέψης, τη δίκαιη κούπα, τα παιχνίδια της αρχαίας Ελλάδας και το θέατρο της Επιδαύρου μαζί με τη Βασιλική του. Στη συνέχεια παίξαμε θεατρικό παιχνίδι και η αλήθεια είναι ότι διασκεδάσαμε πάρα πολύ και ανακαλύψαμε και κάποια ταλέντα ανάμεσα μας! Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ζήση που αποδέχτηκε την πρόσκληση μας.
Στις 6.00 μ.μ. είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε τον εξαιρετικό Γιώργο Γιώτη και τον Λιποτάκτη της Σμύρνης. Μας ταξίδεψε σε ιστορικά γεγονότα και αλήθειες δεμένες περίτεχνα με μυθοπλασίες δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση που ακολούθησε με τον κύριο Γιώτη με αφορμή το βιβλίο του και φτάνοντας να αγγίξουμε ζητήματα ιστορίας και ιστορικών τεκμηρίων. Ευχαριστούμε πολύ κύριε Γιώτη που μας κάνατε την τιμή να είστε κοντά μας.

 

5 Απριλίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: “Το κουτί”

Η πρώτη βιβλίοπαρουσίαση της “Εβδομάδας Βιβλίου” είναι γεγονός!!!
Οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων υποδέχτηκαν τον κύριο Κωνσταντίνο Πατσαρό. Μας παρουσίασε το βραβευμένο βιβλίο του “Το κουτί” και μας κέρδισε από το πρώτο λεπτό! Συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε, παίξαμε, εκφραστήκαμε, αυτοσχεδιάσαμε και απολαύσαμε την όμορφη συνάντησή μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κύριο Πατσαρό που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και μας ζέστανε με την αμεσότητα και τον αυθορμητισμό του.

 

5 Απριλίου 2024

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Σήμερα τις δύο πρώτες ώρες οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων συμμετείχαν στον 18ο Μαθητικό Διαγωνισμό “Παιχνίδι και Μαθηματικά” που διοργανώνει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

 

28 Μαρτίου 2024

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΒΙΒΛΙΟΪΣΤΟΡΙΕΣ

Σήμερα επισκέφτηκε την Α’  Τάξη του σχολείου μας, η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης, η εξαίρετη εκπαιδευτικός – εικαστικός κα Θεανώ Χριστοπούλου.   Με αφετηρία το  βιβλίο της  Maria Gianferrari “Γίνε Δέντρο!”, με τη θαυμάσια εικονογράφηση της Felicita Sala, τα παιδιά έμαθαν για την σπουδαιότητα και το μεγαλείο των δεντρών και δασών και την προστασία του περιβάλλοντος, με παιγνιώδη τρόπο. Έγιναν και τα ιδια δέντρα, τέντωσαν τον κορμό τους προς τον ήλιο, και, όλα μαζί, ενωμένα, ευαισθητοποιήθηκαν, εμπνεύστηκαν, αντάλλαξαν απόψεις, δημιούργησαν, ζωγράφισαν, εκφράστηκαν και έθεσαν τα θεμέλια για μια αρμονική πορεία στη ζωή τόσο με τη φύση όσο και με τους συνανθρώπους μας.


 

26 Μαρτίου 2024

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Την Παρασκευή 05/04/2024 ξεκινάει η -καθιερωμένη πλέον- “Εβδομάδα Βιβλίου” του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου” που εορτάζεται κάθε 2 Απριλίου (γέννηση του Δανού συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν).
Κατά την “Εβδομάδα Βιβλίου” λειτουργεί στην αίθουσα εκδηλώσεων έκθεση βιβλίου με τίτλους επιλεγμένους από τους εκπαιδευτικούς, επισκέπτονται το Σχολείο συγγραφείς παιδικών βιβλίων και παρουσιάζουν τα έργα τους στους μαθητές και διοργανώνονται πολλές ακόμα δραστηριότητες, όπως βιβλιοαναγνώσεις, κατασκευές και μικρά θεατρικά δρώμενα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:
Παρασκευή 5/4
12:00μμ Βιβλιοπαρουσίαση: Κ. Πατσαρός, “Το κουτί” Ε’ και ΣΤ’ τάξη
Σάββατο 6/4
12:00μμ Βιβλιοπαρουσίαση: Ζ. Παπαϊωάννου, “Βασιλική: η μαγική ηχώ της Επιδαύρου” Όλες οι τάξεις
6:00μμ Βιβλιοπαρουσίαση ενηλίκων: Γ. Γιώτης “Ο λιποτάκτης της Σμύρνης”
Δευτέρα 8/4
8:30πμ Βιβλιοπαρουσίαση: Γ. Αλεξάνδρου, “Χάρης και Φάρις” Α’, Γ’ τάξεις
Τρίτη 9/4
10:00πμ Βιβλιοπαρουσίαση: Χ. Καλατζίδου, “Η Πυθώ” ΣΤ’ τάξη
Τετάρτη 10/4
10:00πμ Βιβλιοπαρουσίαση: Α. Αγγέλου, “Ο μικρός Κοπέρνικος” Β’, Γ’, Δ’ τάξεις
Πέμπτη 11/4
10:00πμ Βιβλιοπαρουσίαση: Α. Ντόκα, “Τι χρώμα έχει η ευτυχία;” Α’ τάξη
10:00πμ Βιβλιοπαρουσίαση: Τζ. Κουτσοδημητροπούλου, “Ένας Σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής” Δ’, Ε’ τάξεις
Παρασκευή 12/4
10:00πμ Βιβλιοπαρουσίαση: Β. Μουργελά, “Άμπα και Λήδα, δυο γάτες σε μια μαγική ιστορία” Β’ τάξη
Τρίτη 16/4
11:00πμ Βιβλιοπαρουσίαση: Μ. Αγγελίδου, “Ένα παιχνίδι με κανόνες” ΣΤ’ τάξη
12:00πμ Βιβλιοπαρουσίαση: Μ. Αγγελίδου, “Το Βυζάντιο σε έξι χρώματα” Ε’ τάξη
Πέμπτη 18/4
10:00πμ Βιβλιοπαρουσίαση: Κ. Κρις, “Η Φαντασία” Γ’ τάξη


 

25 Μαρτίου 2024

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Με καμάρι και υπερηφάνεια οι μαθητές και οι μαθήτριες του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης παρέλασαν σήμερα στην παρέλαση του Δήμου Ηλιούπολης, τιμώντας τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Πολλά συγχαρητήρια στη νέα γενιά που με υψηλό φρόνημα στέλνει το μήνυμα της μόνιμης επαγρύπνησης για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία και Εθνική Κυριαρχία!


 

22 Μαρτίου 2024

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της ΣΤ’ τάξης οργάνωσαν και παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μια πολύ όμορφη παράσταση για να τιμήσουν τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η παράσταση ήταν κλιμακωτή και περιελάμβανε θέατρο, χορούς και τραγούδια, ενθουσιάζοντας όσους είχαν τη χαρά να την παρακολουθήσουν από κοντά. Οι μαθητές πραγματικά υπερέβαλαν τους εαυτούς τους επιδεικνύοντας συγκέντρωση, αίσθημα ευθύνης και προσήλωση στον στόχο που θα ζήλευαν ακόμα και επαγγελματίες καλλιτέχνες. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές για τη συγκίνηση που μας προσέφεραν και όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην οργάνωση και πραγματοποίηση αυτής της υπέροχης τιμητικής εκδήλωσης μνήμης.

 


 

15 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

Στιγμιότυπα από το αποκριάτικο πάρτι που έγινε στην αυλή του σχολείου με συμμετοχή των μαθητών όλων των τάξεων. Το προαύλιο μας γέμισε χρώμα, χαρούμενες φατσούλες, μουσική και χορό. Μικροί και μεγάλοι χορέψαμε αρχικά σε λάτιν ρυθμούς αλλά τελικά μας κέρδισαν τα παραδοσιακά τραγούδια του καρναβαλιού κι όχι μόνο. Το γαϊτανάκι μας, όπως κάθε χρόνο, έκλεψε την παράσταση και συμμετείχαν όλα τα παιδιά. Παίξαμε, διασκεδάσαμε και χαρήκαμε όπως προστάζει το πνεύμα των ημερών.
Καλά Κούλουμα σε όλες τις οικογένειες από το προσωπικό του 12ου Δ.Σ Ηλιούπολης.

 

12 Μαρτίου 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Σήμερα, 12 Μαρτίου 2024, η Δ’ τάξη επισκέφθηκε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με σκοπό να περιηγηθεί στα μοναδικά μνημεία που κοσμούν την πόλη μας από τον 5ο αιώνα π. Χ.
Θαυμάσαμε τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια, τον ναό της Αθηνάς Νίκης, το Θέατρο του Διονύσου καθώς και το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού. Είδαμε την Πνύκα, τον λόφο του Φιλοπάππου, των Νυμφών, το Αστεροσκοπείο των Αθηνών, τον Λυκαβηττό, την Αρχαία Αγορά.
Αναρωτηθήκαμε πόσοι άνθρωποι εργάστηκαν με μεράκι για να κατασκευαστούν όλα αυτά τα έργα. Ανάμεσα στους χιλιάδες εργάτες και όχι δούλους ήταν και ο φιλόσοφος Σωκράτης, ο οποίος ήταν λιθοξόος.
Το ταξίδι μας στα χρόνια του Περικλή μας ενθουσίασε και νιώσαμε περήφανοι που αντικρίσαμε τη γαλανόλευκη να κυματίζει. Θυμηθήκαμε τη μεγαλειώδη αντιστασιακή πράξη του Γλέζου και του Σάντα να κατεβάσουν τη ναζιστική σημαία από τον Βράχο της Ακρόπολης για να υψώσουν την ελληνική. Ήταν η πρώτη αντιστασιακή δράση σε όλη την Ευρώπη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Γεμάτοι εικόνες και γνώσεις πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, κατανοώντας καλύτερα τον λόγο που εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τον χώρο που μετουσίωσε την αθηναϊκή δημοκρατία και δύναμη σε μνημειώδη έργα, θέτοντας τις βάσεις αυτού που ονομάζουμε ΔΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

 

7 Μαρ 2024

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Οι Εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης απευθύνουν θερμότατες ευχαριστίες στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για αγορά μίας ψηφιακής κάμερας, δύο αυτοενισχυόμενων ηχείων monitor, αθλητικού υλικού και υλικών για την κατασκευή σκηνικών. Ειδικά η κάμερα, που στο εξής θα απαθανατίζει κάθε σχολική εκδήλωση, αλλά και τα ηχεία που θα αναβαθμίσουν δραστικά την Αίθουσα Μουσικής, αποτελούσαν από καιρό “ευσεβείς πόθους” για το Σχολείο. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την έμπρακτη συμπαράστασή του, κάλυψε το σύνολο των απαιτούμενων δαπανών και δώρισε στο Σχολείο όλα τα παραπάνω υλικά.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!!


 

7 Μαρτίου 2024

ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ: [1821] , ΚΩΔΙΚΟΣ: [Φιλικός]

Η Στ’ τάξη επισκέφτηκε την Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όπου παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αριθμός Φύλλου [1821]: Κωδικός: Φιλικός”.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά, μέσα από τη μελέτη του τεκμηρίου, την Φιλική Εταιρεία, να πληροφορηθούν σχετικά με τη σύσταση και τον τρόπο οργάνωσής της, καθώς και με τον ρόλο που έπαιξε στον Αγώνα.

Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγηθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους “Ήταν η καλύτερη εκδρομή”

 

1 Μαρτίου 2024

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος των τριών εργαστηρίων με θέμα τον ιαπωνικό πολιτισμό και τέχνη τα οποία διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία του ΣΕ ΠΕ70 κυρίου Ευσταθίου για τους μαθητές της Ε τάξης. Εισηγήτρια ήταν η κυρία Ντίνα Αναστασιάδου, γλύπτρια και ζωγράφος, με μεταπτυχιακό στην ιστορία της τέχνης από το Πανεπιστήμιο του Κιότο της Ιαπωνίας και το Πανεπιστήμιο της Καλκούτας στην Ινδία.
Στο πρώτο εργαστήριο οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον ιαπωνικό πολιτισμό, τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκεί και με την ιαπωνική τέχνη. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η ιστορική αναδρομή στα Ελληνιστικά Χρόνια και η επιρροή του Μεγάλου Αλεξάνδρου στους πολιτισμούς της Ανατολής.
Στα επόμενα δύο εργαστήρια οι μαθητές γνώρισαν τη ζωγραφική Sumi-e. Στα ιαπωνικά sumi σημαίνει μαύρο μελάνι και e σημαίνει ζωγραφική. Το μελάνι που χρησιμοποιείται στην τεχνική αυτή φτιάχνεται από ένα ορυκτό, το οποίο βρέχουν και τρίβουν με απολιθωμένο ξύλο παράγοντας έτσι τη βαφή sumi. Ιδιαίτερη ήταν η μυρωδιά του υλικού αυτού που μας θύμισε δάσος μετά από βροχή!!! Με την καθοδήγηση της κυρίας Αναστασιάδου οι μαθητές δημιούργησαν τα δικά τους έργα, εμπνευσμένα από την ιαπωνική φύση και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Αξιοσημείωτη ήταν η προσήλωση και η συγκέντρωση με την οποία εργάστηκαν όλα τα παιδιά κατά τη διάρκεια και των τριών εργαστηρίων.
Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας θα είναι η έκθεση που θα διοργανώσει η κυρία Ντίνα Αναστασιάδου τον Νοέμβριο με δημιουργίες μαθητών από σχολεία της Ηλιούπολης σε συνεργασία με την ιαπωνική πρεσβεία. Αναμένουμε με ανυπομονησία!!!

 

16 Φεβρουαρίου 2024

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ CAMILLE SAINT-SAENS

Οι μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου παρακολούθησαν το διασημότερο μουσικό παραμύθι «Το Καρναβάλι των Ζώων» (Le Carnaval des animaux) του Camille Saint-Saëns στο θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός κόσμος». Τα παιδιά ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο της κλασικής μουσικής μαζί με ταλαντούχους ηθοποιούς και χορευτές.
Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με τα μουσικά όργανα της κλασικής ορχήστρας (πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο κ.ά.).
Το μουσικό αυτό ταξίδι προκάλεσε τον ενθουσιασμό μικρών και μεγάλων !!!


 

15 Φεβρουαρίου 2024

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των τάξεων Δ’, Ε’ και Στ’ επισκεύθηκαν το Νέο Θέατρο Βασιλάκου (Katerina Vassilakou Theater) και παρακολούθησαν την παιδική παράσταση “Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα”.


 

14 Φεβρουαρίου 2024

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Με μεγάλη αγωνία η Γ’ τάξη περίμενε τη σημερινή ημέρα. Ήξεραν πως θα αφεθούν στη μαγεία των λόγων και της μουσικής του κυρίου Κώστα Πούλου, ασφαλείς από κάθε λογής “Τέρατα”. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που έχουμε την τιμή και χαρά να φιλοξενήσουμε τον αγαπημένο συγγραφέα στο σχολείο μας. Άμεσος, περιγραφικός, τρυφερός, ζεστός μας ταξίδεψε σε κόσμους μαγικούς και έκανε τα “Τέρατα” φίλους μας.
Ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση.


 

30 Ιανουαρίου 2024

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Τιμήσαμε σήμερα τους Τρεις Ιεράρχες με εκκλησιασμό των μεγάλων τάξεων από τον πατέρα Γεώργιο. Οι μικρές τάξεις δέχτηκαν αμέσως μετά την ευχή του πατέρα. Ευχαριστούμε την ενορία της Αγίας Μαρίνας που πάντα ανταποκρίνεται πρόθυμα στο κάλεσμά μας, μιας και η μετάβαση μας στον ναό είναι πολύ δύσκολη.
Αφού ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών, ο σύλλογος γονέων πρόσφερε βασιλόπιτες σε κάθε τμήμα αλλά και στους εκπαιδευτικούς μας. Ευχαριστούμε θερμά που για ακόμα μια χρονιά διατηρήσαμε το έθιμο.

 

25 Ιανουαρίου 2024

ΝΕΟΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ*

Ο νέος δικτυακός τόπος του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης είναι έτοιμος και βρίσκεστε ήδη σε αυτόν. Εύχρηστος και γρήγορος, τελεί υπό τη σκέπη και τους servers του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και παρέχει άνεση και ασφάλεια για κάθε χρήστη, είτε είναι μέλος της σχολικής κοινότητας, είτε όχι. Περιηγηθείτε στις σελίδες του και γνωρίστε καλύτερα το Σχολείο. Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή του στα αγαπημένα της συσκευής σας για ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση. Ενημερωθείτε άμεσα για κάθε νέο που σχετίζεται με την κοινότητα του Σχολείου. Τα νέα και οι ανακοινώσεις θα βρίσκονται πάντα στην πλευρική στήλη (Νέα / Ανακοινώσεις).

*Ο παλαιός δικτυακός τόπος 12dimotikosxoleio.weebly.com θα παραμείνει για λίγο ακόμα ενεργός ως την οριστική κατάργησή του.


 

18 Ιανουαρίου 2024

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ Κ.Ο.Θ.

Παρακολουθούμε σε ζωντανή σύνδεση την κρατική ορχήστρα Θεσσαλονίκης το “Ο Πέτρος και ο λύκος”, σε μουσική Σεργκέι Προκόφιεφ.


 

21 Δεκεμβρίου 2023

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ Α’ ΤΑΞΗΣ

Σαν διαμαντάκια έλαμψαν τα πρωτάκια μας στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας. Ως μικροί ηθοποιοί ερμήνευσαν επάξια τον ρόλο τους, λαμβάνοντας πολλά χαμόγελα και χειροκροτήματα. Η σκηνή γέμισε με την υπέροχη δημιουργία της εικαστικού μας, της κυρίας Γεωργίας Τουρμούζη, καθώς και με χριστουγεννιάτικα στολίδια, πολύχρωμα λαμπιόνια και φωτάκια, αστέρια, ανέμελα παιδάκια, ζωηρά καλικαντζαράκια, ανάλαφρες χιονονιφάδες, χαριτωμένα ξωτικά, τον Αϊ-Βασίλη και τη Χιονονεράιδα αλλά και με μουσικές και κάλαντα που τραγούδησαν με τον μουσικό του σχολείου μας, κύριο Κώστα Σπηλιόπουλο. Με πολλή αγάπη, οι δασκάλες της Α’ Τάξης κυρία Μπέττυ Τσαρούχα και κυρία Αγνή Σμπόνια προετοίμασαν τη γιορτή και με υπερηφάνεια καμάρωσαν τους μικρούς μαθητές να σκορπίζουν χαρά και ενθουσιασμό και να μας εύχονται μια δημιουργική, φωτεινή και λαμπερή χρονιά!!! Το ζεστό χαμόγελο, η ζωντάνια και η γλυκιά παρουσία των παιδιών της Α’ στη χριστουγεννιάτικη γιορτή ας φωτίσει τις μέρες μας κι ας μεταδώσει δύναμη και αισιοδοξία!!!!

 

17 Δεκεμβρίου 2023

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων: Παζάρι με χριστουγεννιάτικα δώρα που έφτιαξαν τα παιδιά, παραδοσιακοί χοροί, κυνήγι χαμένου θησαυρού και σουβλάκια!


 

7 Δεκεμβρίου 2023

ΜΙΚΡΑ ΞΩΤΙΚΑ

Τα μικρά ξωτικά έπιασαν δουλειά!!! Τι να ετοιμάζουν;


 

28 Νοεμβρίου 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ

Σήμερα οι Δ’ και Ε’ τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Εθνική Βιβλιοθήκη στο ΚΠΙΣΝ. Ο αττικός ουρανός ήταν συννεφιασμένος και η επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη του ΚΠΙΣΝ στάθηκε ο κατάλληλος χώρος για να περάσουμε δημιουργικά την ώρα μας. Παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Καινούργιος φίλος στη βιβλιοθήκη”, διαβάσαμε σε όλες τις θέσεις και σε όλες τις στάσεις την προτεινόμενη βιβλιογραφία, ξεναγηθήκαμε στον χώρο, μάθαμε την ιστορία αλλά και το μέλλον της Εθνικής Βιβλιοθήκης, παρακολουθήσαμε τα χορογραφημένα σιντριβάνια στο κανάλι να παίζουν σε ρυθμούς Βιβάλντι, κάποιοι μαθητές μάλιστα έκατσαν στο πιάνο της αίθουσας και τέλος απολαύσαμε τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Όλες οι κοπέλες του ΚΠΙΣΝ ήταν καταπληκτικές και έκαναν την παραμονή μας εκεί ευχάριστη.


 

17 Νοεμβρίου 2023

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

50 χρόνια μετά από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι μαθητές της Ε’ τάξης μας θύμισαν ότι η ελευθερία, η δημοκρατία, η παιδεία δεν ήταν πάντα δεδομένες, κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες απλών ανθρώπων, φοιτητών, εργατών…
Όσοι βρέθηκαν σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, παρακολούθησαν μια ξεχωριστή εκδήλωση που ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί της Ε’ τάξης, κα Μαρίνα Γιάννου και κα Ελένη Κουρούπη και ο εκπαιδευτικός μουσικής κος Κώστας Σπηλιόπουλος. Με τις δραματοποιήσεις και τα τραγούδια που ετοίμασαν οι μαθητές, συγκίνησαν τους θεατές και τους “υποσχέθηκαν” πως “χωρίς φόβους σαν αετοί θα πετούν πάνω απ’τις λύπες” και “δεν θα είναι ποτέ πολύ μικροί για να αλλάξουν σκηνικά” που θα καταπατούν τις έννοιες της ελευθερίας και του δικαίου. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και κυρίως στα παιδιά μας για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν σήμερα.

 

14 Νοεμβρίου 2023

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ’23

Η ανακύκλωση στο σχολείο μας.
Στο σχολείο μας προσπαθούμε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα ανακυκλώνοντας! Σε εμφανή σημεία υπάρχουν ειδικοί κάδοι για ανακύκλωση χαρτιού, μπαταριών και λαμπτήρων. Φέτος ξεκινήσαμε και πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών νερού, μιας και οι τελευταίες έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες τα μικροπλαστικα μπορούν να εισέλθουν ακόμη και στην τροφική αλυσίδα, μας προβλημάτισαν πάρα πολύ. Τέλος, η Στ’ τάξη συνεχίζει για μια ακόμη χρονιά να συγκεντρώνει καπάκια για καλό σκοπό. Ήδη, οι μαθητές δώρισαν δύο μεγάλες σακούλες κήπου και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Με σύνθημα ένα ινδιάνικο γνωμικό που λέει ότι: “Δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας”, βάζουμε ψηλά τον πήχη ως προς την περιβαλλοντική εκπαίδευση, ενημερωνόμαστε και αναλαμβάνουμε δράση, θέτοντας τις βάσεις για ένα “πράσινο” σχολείο με οικολογική συνείδηση.


 

7 Νοεμβρίου 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

Με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό η Στ’ τάξη σήμερα επισκέφτηκε την Προεδρική Φρουρά. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία της Προεδρικής Φρουράς, έμαθαν τους συμβολισμούς της ευζωνικής στολής, πληροφορήθηκαν για την κατασκευή των τσαρουχιών και παρακολούθησαν την ετοιμασία των Ευζώνων πριν αναλάβουν υπηρεσία. Στη συνέχεια περπάτησαν στον τσαρουχόδρομο και φτάσανε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου παρακολούθησαν την αλλαγή φρουράς. Ήταν μια πολύ όμορφη μέρα, γεμάτη νέες γνώσεις και μοναδικές εμπειρίες.

 


 

28 Οκτωβρίου 2023

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι μαθητές του σχολείου μας παρέλασαν σήμερα με υπερηφάνεια τιμώντας του πεσόντες για την ελευθερία. Συνόδευσαν ο γυμναστής του σχολείου κος Βασίλης Κωστόπουλος και η εκπαιδευτικός της Δ τάξης κα Λίνα Λάλου. Χρόνια πολλά στην πατρίδα μας και μια ευχή για ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

 

27 Οκτωβρίου 2023

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σήμερα είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε μια υπέροχη γιορτή που ετοίμασαν οι μαθητές της Δ’ τάξης για να τιμήσουμε την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι μικροί μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μέσα από τη θεατρική αφήγηση και τα τραγούδια αναβίωσαν τα γεγονότα εκείνης της περιόδου. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, κα Λίνα Λάλου, κο Κώστα Σπηλιόπουλο και Κο Βασίλη Παύλου για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης. Το μεγαλύτερο όμως χειροκρότημα πάει φυσικά στα παιδιά που συμπεριφέρθηκαν σαν πραγματικοί επαγγελματίες. Χρόνια πολλά Ελλάδα, δοξασμένα και υπερήφανα.

 

19 Οκτωβρίου 2023

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

Δόθηκαν σήμερα στους μαθητές του Ε2 τα βραβεία για την επιτυχία τους στον διαγωνισμό “Κύπρος, Ελλάδα, ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες”, στον οποίο συμμετείχαν πέρυσι με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Μίνη Μαγδαληνή. Οι μικροί μαθητές έλαβαν πρώτη θέση και πρώτο βραβείο στην κατηγορία των Projects με τίτλο “Worldwide Art cries out for CYPRUS” και καταχειροκροτηθηκαν από τους συμμαθητές τους. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους για αυτήν τους την επιτυχία και ευχόμαστε στα παιδιά να συνεχίσουν να στοχεύουν ψηλά.


 

29 Σεπτεμβρίου 2023

ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023 σήμερα και με σύνθημα «Η Κίνηση δίνει Ζωή» βγήκαμε από το σχολείο και αθληθήκαμε στους χώρους του Athens Day Camp στο Πάρκο Στρατού. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με πολλά αθλήματα, παίξανε και φυσικά διασκέδασαν πολύ.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς