Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του νηπιαγωγείου μας!

Αγαπητές μαμάδες, το blog του σχολείου μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου είναι ο διαδικτυακός τόπος που θα αναρτούμε υλικό για να απασχολούνται επικοδομητικά τα παιδιά τις ώρες που είναι σπίτι. Γιατί το σύνθημα είναι ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Σε όλη αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε διαμεσολαβητές αφού κανένα νήπιο δεν πρέπει μόνο του και ανεξέλεκτα να χειρίζεται ΗΥ ή tablet .

ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ ο δικός σας ρόλος δεν μπορεί να αντικαταστήσει το δικό μας που σε όλες αυτές τις παιδαγωγικές ενασχολήσεις θα έδινε την παιδαγωγική προστιθέμενη αξία που οδηγεί στην κατάκτηση των γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων των μικρών μας παιδιών. Όμως, αυτό που μπορούν να κερδίσουν τα παιδιά είναι: τη συντροφιά σας. Η ζεστασιά και ο έλεγχος που εισπράτει το παιδί απο εσας θα είναι μια καλή παρακαταθήκη να μάθει να αυτορρυθμίζεται, να ελέγχει τα συναισθήματα του δηλ. εχετε την ευκαιρία να επενδύσετε στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ του παιδιού σας.
Η καθημερινότητα των παιδιών στο σπίτι ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΆΣΕΙ με αυτή του σχολείου θα πρέπει να περιλαμβάνει:
1. Σταθερό πρόγραμμα και ρουτίνες (Φροντίδα-υγιεινή εαυτού,δημιουργική ενασχόληση και παιχνίδι, ελεύθερος χρόνος,επικοινωνία-συζήτηση)
2.Θέτουμε κανόνες και τους τηρούμε. Και μη ξεχνάμε πως το πρότυπο του παιδιού είναι οι ίδιοι οι γονείς του.
3.τα μέλη της οικογένειας είναι η ομάδα μου και συνεργάζομαι μαζί τους. Η συνεργασία απαιτεί σπουδαίες δεξιότητες που μαθαίνει το παιδί στο νηπιαγωγείο, περιμένω τη σειρά μου, σέβομαι τον άλλον, προσπαθώ να μπω στη θέση του, ελέγχο τον θυμό μου κ.α
Με αυτούς τους απλούς τρόπους θα διατηρήσουν τα παιδιά ότι είχαν κατακτήσει με τη βοήθειά μας στο σχολείο. Όταν με το καλό επιστρέψουμε στο φυσικό μας χώρο ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ θα συνεχίσουμε απο το σημείο που αφήσαμε, αλλά πιο ώριμοι αφού κάθε μέρα, μήναςμ για τα νήπια είναι σημαντικός στην σωματική, ψυχική και γνωστική τους εξέλιξη.
Με βαθιά εκτίμηση
η δ/ντρια του σχολείου