Υγιεινή δοντιών

Μάι 201930
HQLi6VzU_reasonably_small

Στη συνέχεια του προγράμματός μας e Twinning με τίτλο Healthy habits-habby kids ασχοληθήκαμε με τα δόντια και την υγιεινή τους.Διαβάσαμε το παραμύθι :      “Ο ΣΟΚΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΤΡΥΠΟΔΟΝΤΗ”   και τους ζωγραφίσαμε

 

Στη συνέχεια δημιουργήσαμε με χαρτόνι ένα δόντι γερό-χαρούμενο και ένα χαλασμένο-λυπημένο.και μάθαμε ποιες τροφές μας βοηθούν να έχουμε γερά και  δόντια και ποιες τα καταστρέφουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ζωγραφίσαμε πως είναι τα δόντια μας όταν τρώμε υγιεινές τροφές και πως όταν τρώμε γλυκά.

 

 

 

Γίναμε οδοντίατροι και οδοντοτεχνίτες, δημιουργήσαμε την οδοντοστοιχία με την πλαστελίνη και μάθαμε πως πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας.

 

 

 

 

Παίξαμε με τον οδοντίατρο που μας έφερε η συμμαθήτριά μας (ευχαριστούμε Σταυρούλα) και μάθαμε για τα εργαλεία που χρησιμοποιεί στο οδοντιατρείο!!!

 

 

 

Διαβάσαμε το παραμύθι του ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ: “Ο κροκόδειλος που πήγε στον οδοντίατρο”   Ο συμμαθητής μας ο Στράτος (ευχαριστούμε Στράτο) , μας έφερε έναν χάρτινο κροκόδειλο, μία κατασκευή από το σπίτι του, και όλοι μαζί κατασκευάσαμε έναν ακόμη στην τάξη μας που είχε κάτασπρα δόντια!!! 

 

 Εδώ κάπου μιλήσαμε για τη χρησιμότητα της οδοντόκρεμας και της οδοντόβουρτσας και τη χρήση τους στην καθημερινότητά μας.Μιας και ο φίλος μας ο πίθηκος φέτος μας μαθαίνει υγιεινές συνήθειες τον ζωγραφίσαμε με το σύνθημα ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΑΣ

 

 

 

 

 

 

Την υγιεινή συνήθεια μερικοί από εμάς  την εφαρμόσαμε και στο σχολείο !!!!

 Η αφίσα μας για την υγιεινή των δοντιών, για το πόστερ στο πρόγραμμα

από κάτω από: Προγράμματα 2018-19| με ετικέτα , ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Υγιεινή δοντιών    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Μάιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Σκακιστική άσκηση

European Radio Logo

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων