Η Νεράιδα των αξιών της ζωής μας μαθαίνει την αξία του Σεβασμού!!

Ιαν 201822

Σέβομαι σημαίνει ότι συμπεριφέρομαι έχοντας κατά νου ότι δεν είμαι μόνος. Είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβουν τα παιδιά στην ηλικία αυτή την αξία του σεβασμού. Βοηθός μας να κατανοήσουμε την αξία αυτή ήταν ο αγαπημένος πολύχρωμος ελέφαντας των παιδιών ο Έλμερ. Η Νεράιδα Νεφέλη μας τον έφερε στο όμορφο κουτί, που εκτός από το παραμύθι είχε γλυκιές λιχουδιές και μαγική χρυσόσκονη!!!!!

                    

Μέσα από τον Έλμερ προσπαθήσαμε να κατανοήσουν τα παιδιά το σεβασμό στη διαφορετικότητα, το σεβασμό προς το περιβάλλον, φυσικό και ανθρωπογενές, αλλά κυρίως τον σεβασμό στο εαυτό τους και τον συνάνθρωπό τους.

Τα παιδιά μίλησαν και ζωγράφισαν για τον σεβασμό.

 

 

 

 

Με τις κάρτες του σεβασμού που ζωγράφισαν, δημιούργησαν τον δικό τους μεγάλο Έλμερ!!!

Μιλήσαμε για τον σεβασμό στο περιβάλλον και αποφασίσαμε να τον δείξουμε έμπρακτα κάνοντας από δω και στο εξής ανακύκλωση.

  

  

  

Δανειστήκαμε την τσάντα ανακύκλωσης και βγήκαμε να πετάξουμε τα σκουπίδια στον κάδο ανακύκλωσης που είναι έξω από το σχολείο μας

Δημιουργήσαμε για το πρόγραμμα την αφίσα σεβασμού προς το περιβάλλον.

Παρέα με τον Έλμερ μάθαμε πολλά πράγματα ,όπως ανακυκλώνοντας ένα πλαστικό μπουκάλι να δημιουργούμε ένα νέο τρισδιάστατο Έλμερ.

Και ο Έλμερ μας αντάμειψε γιατί μας  έμαθε χρώματα, μας έμαθε να μετράμε, να ομαδοποιούμε,να σειροθετούμε.

Το πιο σπουδαίο όμως είναι η απόφαση που πήραμε για τον φίλο μας τον Έλμερ. Ο σεβασμός δεν πρέπει να μείνει στην τάξη μέσα στις ζωγραφιές μας και στα παιχνίδια μας. Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ!!!!!Γι αυτό αποφασίσαμε τον τρισδιάστατο Έλμερ να τον μετατρέψουμε σε κουμπαρά και όποτε μπορούμε να αποταμιεύουμε για να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη. Σεβασμός σημαίνει αγάπη και στήριξη στους φτωχούς και ανήμπορους συνανθρώπους μας έστω και με μια πολύ μικρή βοήθεια.

Και επειδή καταλάβαμε περίπου τι σημαίνει σεβασμός γίναμε μικροί ποιητές και δημιουργήσαμε το ποίημα του σεβασμού και το τραγουδήσαμε!!

Τέλος ζωγραφίσαμε το πορτραίτο του Έλμερ αλλά και της Νεράιδας Νεφέλης για να τους ευχαριστήσουμε για όσα μάθαμε για την αξία του σεβασμού.

 

από κάτω από: Προγράμματα 2017-18| με ετικέτα ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Νεράιδα των αξιών της ζωής μας μαθαίνει την αξία του Σεβασμού!!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιανουάριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Σκακιστική άσκηση

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

European Radio Logo

Translate



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων