Πασχαλινές δραστηριότητες!

0

Συγγραφέας: 11ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ | Κατηγορία ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΑΣΧΑ | , στις 14-04-2020

Καλησπέρα σε όλους σας!
Ευχόμαστε να σας βρίσκουμε όλους καλά και από σωματική και ψυχική υγεία!
Είναι η τελευταία μας διαδικτυακή επικοινωνία για τις διακοπές του Πάσχα. Μην νομίζετε όμως ότι θα σας αφήσουμε χωρίς εργασία! Σας αποστέλλουμε ένα power point  Πίνακες ζωγραφικής για το Πάσχα, που δημιούργησε η κ. Κωνσταντίνα, που αναφέρονται στα συμβάντα του Πάσχα και αποτελούν ένα πολύ ωραίο ερέθισμα για να περιγράψουν τα παιδιά, τους πίνακες κι εσείς να τους πείτε λίγα λόγια για αυτούς. Επίσης δημιούργησε και ένα ψηφιακό βιβλίο επίσης με πίνακες ζωγραφικής που αναφέρονται στα ήθη και έθιμα των ημερών αυτών.
Τα παιδιά θα δουν  τους πίνακες κι αφότου έχουν βιώσει μαζί σας και κάποια έθιμα, όπως το βάψιμο των αυγών, το άναμμα της λαμπάδας, τον σταυρό στην είσοδο του σπιτιού με την λαμπάδα, το φτιάξιμο των κουλουριών, το τσούγκρισμα των αυγών, το ψήσιμο του πασχαλινού φαγητού, ή το στρωμένο πασχαλινό τραπέζι και ότι άλλο κάνετε , θα προτείναμε  με την δική σας ενθάρρυνση να φτιάξουν μία ζωγραφιά και να μας την στείλετε στο καινούργιο padlet, που θα είναι μόνο για τις πασχαλινές ζωγραφιές. Η διεύθυνση για να στείλετε τις ζωγραφιές είναι: https://padlet.com/11onipchalk/Bookmarks
Εμείς στην συνέχεια θα πάρουμε τις ζωγραφιές και θα φτιάξουμε ένα ψηφιακό βιβλίο, όπως αυτό με τα έθιμα! Επίσης θα έχει ενδιαφέρον εάν φανούν και οι αλλαγές σε κάποιες συνήθειες, λόγω κορωνοϊού, όπως το ψήσιμο του αρνιού στο φούρνο ή το άναμμα της λαμπάδας με τον αναπτήρα κλπ. Σίγουρα θα έχει μεγάλη αξία για όλους μας να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα έθιμά μας, έστω και με προσωρινές τροποποιήσεις.
Α)Σας επισυνάπτουμε το power point με τους πίνακες ζωγραφικής  και
Β)στην παρακάτω διεύθυνση θα δείτε το ψηφιακό βιβλίο με τα ήθη και τα έθιμα: https://www.storyjumper.com/book/read/81337705
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: πάνω στις ζωγραφιές να γράψουν τα παιδιά μόνο το όνομά τους ή το πρώτο γράμμα από το επίθετο, όχι όλο το επίθετο. Επίσης να χρησιμοποιήσουν μαρκαδόρους ή κηρομπογιές που έχουν έντονο αποτέλεσμα για να φαίνονται καλύτερα.
Καλό Πάσχα σε όλους με υγεία και με το καλό να τα πούμε μετά το Πάσχα!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση