Χρώματα και αρώματα

 

Φυτεύουμε λουλούδια, αρωματικά φυτά και βότανα σε γλαστράκια για να τα χαρίσουμε στους συμμαθητές μας όταν επιστρέψουμε στο σχολείο.

Μια πρόταση βασισμένη στις σχολικές δραστηριότητες της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Γ΄ ΚΑΙ Δ΄ ΑΘΗΝΑΣ)

Στεφανόπουλος Νίκος

Υπεύθυνος Π.Ε. Α/θμιας Εκπ/σης Δ΄Αθήνας

Νιάρχου Ελένη Υπεύθυνη Π.Ε. Α/θμιας Εκπ/σης Γ΄Αθήνας

Φτιάχνουμε δώρα αγάπης για τους φίλους μας για να τους τα προσφέρουμε όταν επιστρέψουμε στο σχολείο. Είναι σημαντικό αυτές τις μέρες που οι συνθήκες είναι διαφορετικές να οργανώνουμε την καθημερινότητά μας με δράσεις που μας κάνουν να νιώθουμε χαρούμενοι και δημιουργικοί. Είναι γνωστό ότι τα φυτά μας κάνουν πιο χαρούμενους. Φροντίζοντας και μεγαλώνοντας φυτά για να τα προσφέρουμε και βλέποντάς τα να μεγαλώνουν, γινόμαστε χαρούμενοι ενώ συγχρόνως δημιουργούμε καλή “ενέργεια” στο σπίτι μας.

Τα αρωματικά φυτά και βότανα χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα και μπορούν εύκολα να φυτευτούν σε γλαστράκι, ώστε μεγαλώνοντας να δημιουργήσουμε ένα όμορφο δώρο για τον/τη φίλο/η μας.

Κάθε μέρα θα του χαρίζουμε αγάπη, κάνοντάς του φιλοφρονήσεις και

ενθαρρυντικά σχόλια για να ευδοκιμήσει γρήγορα και να γίνει ένα όμορφο φυτό.

Επίσης, εάν φυτέψουμε λεβάντα μπορούμε να δημιουργήσουμε όμορφα δωράκια για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Αποξηραίνουμε μερικά φύλλα και τα τοποθετούμε σε τούλι (από μπομπονιέρες) ή σε μικρό υφασμάτινο πουγκί ώστε να χρησιμοποιηθούν σε ντουλάπες και

συρτάρια για την προστασία των ρούχων από το σκώρο και τον αρωματισμό του χώρου.

Ας γεμίσετε την καθημερινότητά σας με μυρωδιές

χρώματα και αισιόδοξα μηνύματα!

Εάν θέλετε, φωτογραφίστε τα γλαστράκια σας με τα ξεχωριστά μηνύματά σας και στείλτε τα στο e mail: mail@11nip-argyr.att.sch.gr

Να περνάτε δημιουργικά και να προσέχετε!!!

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση