Μέλισσα: Το μικρό θαύμα της φύσης

Καθώς κάναμε το ημερολόγιο της παρεούλας, ξαφνικά ακούσαμε έναν ζζζζζζ.. Όλα τα παιδιά άρχισαν και έτρεχαν μέσα στην τάξη πανικόβλητα και τους λέω τι συμβαίνει.. και μου είπαν είναι μια μέλισσα στην τάξη, θα μας τσιμπήσει! Τότε, με τον ήχο του κουδουνιού τα ηρέμησα, ξανακάτσαμε στις θέσεις μας και τους εξήγησα πόσο σημαντική είναι η μέλισσα στην γη και είπαμε κάποια πράγματα για την ζωή της.

Μιλήσαμε για τον κύκλο ζωής της μέλισσας, όπου μέσα από ένα κινητικό παιχνίδι τα παιδιά εξοικειώθηκαν με την διαδικασία…

 

Έπειτα, είπαμε ότι η μέλισσα συμβάλλει στην αναπαραγωγή των λουλουδιών…

 

Στο τέλος, η κάθε τάξη έφτιαξε τις δικές της κατασκευές για την μέλισσα!!

Σ’ αγαπώ μανούλα!

Η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, είναι αφιερωμένη στο σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής μας, στη ΜΗΤΕΡΑ. Το πιο αγαπημένο και οικείο πρόσωπο, που μάχεται καθημερινά για τα παιδιά της. Στον άνθρωπο που δίνει τη ζωή και σκοπός της δικής της γίνεται να κάνει την ψυχούλα που έφερε στον κόσμο, να ανθίσει, να απλώσει τα φτερά της με ασφάλεια, νιώθοντας αγάπη και παίρνοντας δύναμη μέσα από τη ζεστή της αγκαλιά. Έτσι, μαζί με τα μικρά μας πιτσιρίκια φτιάξαμε διάφορες κατασκευές-δωράκια, που τα δώσανε στις μανούλες τους.

Σας ευχαριστούμε μανούλες που υπάρχετε στη ζωή μας!!!