Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχές το νέο έτος!

καρτεςκαρτες 1καρτες 2καρτες 3καρτες 4 καρτες 5

καρτες 6

Ευχές!

Το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό του νηπιαγωγείου μας σας εύχεται ολόψυχα χαρούμενα Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη, και χαρά! Μακάρι οι ημέρες των γιορτών να είναι πολύχρωμες κι αστραφτερές όπως οι κάρτες που δημιούργησαν τα παιδιά με τη συνεργασία των γονιών στα εργαστήρια που οργανώσαμε. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Ετήσιο σχέδιο δράσης. 2023-24 “Βιβλίο, μία υπόθεση για μικρούς και μεγάλους” Δράση πρώτη Δεκέμβριος 2023.

δανειστικη 1
qrf

δανειστικη 2IMG 20231215 074418 edit 771269719037518

Στα πλαίσια του ετήσιου σχεδίου δράσης για το σχολικό έτος 2023-24 με θέμα το βιβλίο ως αφετηρία επικοινωνίας και “τόπο συνάντησης” μικρών και μεγάλων, δημιουργήθηκε μια βιβλιοθήκη με επιλεγμένους τίτλους εκλαϊκευμένης παιδαγωγικής και ψυχολογίας . Οι γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό δανείστηκαν τα βιβλία και όταν ολοκληρωθεί  ο δανεισμός θα οργανωθεί συζήτηση με τις εντυπώσεις και τις απόψεις μας όπως διαμορφώθηκαν από την ανάγνωση .Τη διαχείριση της δανειστικής βιβλιοθήκης ενηλίκων στο χώρο του νηπιαγωγείου ανέλαβε η κα Σ.Δ. μητέρα μαθητή μας.

Ετήσιο Σχέδιο Δράσης Εργαστηρίων Δεξιοτήτων . Ευζήν. Υγεία Διατροφή. “Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης”. Οκτώβριος-Νοέμβριος 2023

9
Στις 29/9/2023 Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού η γυμνάστρια κα Π. ήρθε στο νηπιαγωγείο μας, μάς μίλησε για διάφορα αθλήματα και μας έφερε παιχνίδια να παίξουμε. Μας είπε όμως ότι ένα σώμα γερό και δυνατό εκτός από τη γυμναστική χρειάζεται και σωστή διατροφή. Αυτό το είχαμε συζητήσει κι εμείς πριν στην τάξη μας , προβληματιστήκαμε και αποφασίσαμε ν΄ανακαλύψουμε -μάθουμε τί σημαίνει αυτό! Και το χαρήκαμε πολύ!

1012345678φρουτοσαλατα 1 φρουτοσαλατα 2

Αποφασίσαμε ότι κάθε μέρα θα τρώμε φρούτα και φτιάξαμε φρουτοσαλάτα.φρουτοσαλατα3

οσπρια οσπρια1 οσπρια2 οσπρια 3Φυτέψαμε τα δικά μας όσπρια , τα ποτίσαμε, τα παρατηρήσαμε να μεγαλώνουν.

σπορακι αλεπου 1 αλεπου2 αλεπου 3Ξεκινώντας από ιστορίες φτιάξαμε κάρτες εξέλιξης.
Μια φορά κι έναν καιρό ένα σποράκι…
Η αλεπού και το αμπέλι.

πειραματα πειραματα 1

Κάναμε πειράματα κι ανακαλύψαμε γιατί οι τροφές είναι στερεές και υγρές.

παιζοντας        Μάθαμε παίζοντας και μαθαίνοντας φτιάξαμε παιχνίδια…                                                                      αφισα 2 αφισα3

Δημιουργήσαμε αφίσες.

βασιλιας 1 βασιλιας 2 βασιλιας 3 βασιλιας 4 βασιλιας 5 βασιλιας 6

Βοηθήσαμε έναν βασιλιά να φτιάξει και να φάει γλυκό ψωμί.