Εργαστήρια δεξιοτήτων Δημιουργώ και καινοτομώ STEAM “Μικροί μετεωρολόγοι”

Μικροί μετεωρολόγοι

Υλοποιήθηκε το τελευταίο δίμηνο (Απρίλιος- Μάιος 2023) με πίεση χρόνου η τελευταία ενότητα των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Περιείχε καθημερινή παρατήρηση των καιρικών φαινομένων, ενημέρωση μέσω των ειδικών ηλεκτρονικών σελίδων για τις καιρικές προβλέψεις, συστηματική αποτύπωση και καταγραφή αυτών κι εξαγωγή συμπερασμάτων και στατιστικών στοιχείων.

Χρησιμοποιήθηκε έντυπο υλικό και πολυμέσα για την κατανόηση της δημιουργίας κι εναλλαγής των καιρικών φαινομένων, της εναλλαγής των εποχών, τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας. Πραγματοποιήθηκαν πειράματα στα πλαίσια της τάξης.

Σαν κατάληξη δημιουργήσαμε στο πάτωμα έναν “καιρικό” χάρτη με διαδρομές τίς οποίες περπατήσαμε εμείς και οι αγαπημένοι μας ήρωες. Τελικά αποτυπώσαμε αυτό το χάρτη στο χαρτί.

Συμπερασματικά υπήρξε γνήσιο ενδιαφέρον για την πρόβλεψη και καταγραφή του καιρού , τις αιτίες δημιουργίας του, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και καλλιεργήθηκε η ευαισθησία σχετικά με την υπερθέρμανση και μόλυνση του πλανήτη μας.meteo7 meteo 8meteo 6 meteo 4meteo 10meteo 5meteo2meteo 1 1meteo9