Εργαστήρια δεξιοτήτων Δημιουργώ και καινοτομώ STEAM “Μικροί μετεωρολόγοι”

Μικροί μετεωρολόγοι

Υλοποιήθηκε το τελευταίο δίμηνο (Απρίλιος- Μάιος 2023) με πίεση χρόνου η τελευταία ενότητα των εργαστηρίων δεξιοτήτων. Περιείχε καθημερινή παρατήρηση των καιρικών φαινομένων, ενημέρωση μέσω των ειδικών ηλεκτρονικών σελίδων για τις καιρικές προβλέψεις, συστηματική αποτύπωση και καταγραφή αυτών κι εξαγωγή συμπερασμάτων και στατιστικών στοιχείων.

Χρησιμοποιήθηκε έντυπο υλικό και πολυμέσα για την κατανόηση της δημιουργίας κι εναλλαγής των καιρικών φαινομένων, της εναλλαγής των εποχών, τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας. Πραγματοποιήθηκαν πειράματα στα πλαίσια της τάξης.

Σαν κατάληξη δημιουργήσαμε στο πάτωμα έναν “καιρικό” χάρτη με διαδρομές τίς οποίες περπατήσαμε εμείς και οι αγαπημένοι μας ήρωες. Τελικά αποτυπώσαμε αυτό το χάρτη στο χαρτί.

Συμπερασματικά υπήρξε γνήσιο ενδιαφέρον για την πρόβλεψη και καταγραφή του καιρού , τις αιτίες δημιουργίας του, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και καλλιεργήθηκε η ευαισθησία σχετικά με την υπερθέρμανση και μόλυνση του πλανήτη μας.meteo7 meteo 8meteo 6 meteo 4meteo 10meteo 5meteo2meteo 1 1meteo9

Ετήσιο σχέδιο δράσης. Το σχολείο προσεγγίζει την οικογένεια. Φάση τρίτη.

1

Τρουφάκια με αγάπη και σοκολάτα.

Με τη βοήθεια του μπαμπά μαθητή μας, μάγου, μάγειρα φτιάξαμε τρουφάκια -έκπληξη για τις μαμάδες με αφορμή τη γιορτή της μητέρας. Χωρέσανε όλη την αγάπη και τρυφερότητα των μαθητών για το πρόσωπο της μητέρας. Πρωτογενής δημιουργία, έμπνευση, συμμετοχή, συνεργασία και….ιδού το αποτέλεσμα!!!876235

Ετήσιο σχέδιο δράσης. Το σχολείο προσεγγίζει την οικογένεια. Φάση τρίτη.

Το κοντραμπάσο11

Ο “ελέφαντας” της οικογένειας των μουσικών οργάνων επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο μας χάρη στον κ. Απ. Αντ. μπαμπά και μουσικό. Αυτό που δε φαίνεται στις φωτογραφίες είναι το εκστατικό βλέμμα των παιδιών στη θέα του κοντραμπάσο και η προσήλωση με την οποία καθηλωμένα άκουγαν τους ήχους που έβγαζε.

Η μουσική “εξημερώνει” , διαπαιδαγωγεί, εξευγενίζει. Το είδαμε στην πράξη.

1413181512