Η ομάδα μαθητών-τριών του Περιβαλλοντικού Προγράμματος “Περιβαλλοντικά θέματα: Ερευνούμε και Παρουσιάζουμε” με τις εκπαιδευτικούς της παιδαγωγικής ομάδας κ. Σταυρή Γαρυφαλλιά Φυσικό και Θάνου Δέσποινα Φιλόλογο επισκέφθηκαν, στις 5 Απριλίου 2022, τον Αστικό Αμπελώνα, έναντι του Καυταντζογλείου Σταδίου στην Θεσσαλονίκη. Εκεί τους υποδέχτηκε και τους φιλοξένησε ο Προϊστάμενος της Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελος Ματζίρης με τους συνεργάτες του και η Υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού κα Χρυσούλα Αθανασίου.

Σε συνέντευξή του ο κ. Ματζίρης απάντησε σε ερωτήματα των μαθητών, που εστιάστηκαν:

α) σε στοιχεία που αφορούν τον αστικό αμπελώνα, όπως το τί υπήρχε παλαιότερα στην περιοχή του, πότε και ποιοι πρωτοστάτησαν στην δημιουργία του, πόσα αμπέλια φυτεύτηκαν, από ποιες ποικιλίες, ποιος ο μελλοντικός σχεδιασμός για περαιτέρω αξιοποίηση του υπόλοιπου χώρου και β) στον κοινοτικό λαχανόκηπο που εκτείνεται βόρεια του αμπελώνα.

Η κα Αθανασίου αναφέρθηκε στην σκοπιμότητα ανάπτυξης των αστικών κήπων και της αστικής γεωργίας γενικότερα.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με στοιχεία της αστικής γεωργίας και να ευαισθητοποιηθούν σε αστικά περιβαλλοντικά θέματα. Κατά την αναχώρηση η Διεύθυνση Αστικού Περιβάλλοντος του Δήμου δώρισε ρίζες με εποχιακά φυτά στα παιδιά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ασχοληθούν με την φύτευση στον προσωπικό τους χώρο.

Το άρθρο, το σχετικό με την επίσκεψη, παρατίθεται στο συνημμένο αρχείο, ομοίως παρατίθενται το σχετικό βίντεο και οι φωτογραφίες της επίσκεψης.

https://blogs.sch.gr/11gymthe/files/2022/04/ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΑΣΤΙΚ-ΑΜΠΕΛ-ΣΧΟΛΕΙΟ-ΙΣΤ-ΝΕΟ.pdf