«Αδράξαμε τη μέρα»


σειχ σου

Το 11ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί τη δράση «Δρόμος Υγείας και Ευεξίας: περπάτημα για 2023 μέτρα» στο γειτονικό δάσος.

Έχουμε τη μεγάλη τύχη το Σχολείο μας να βρίσκεται δίπλα στο περιαστικό δάσος. Αυτό μας δίνει την εξαιρετική ευκαιρία να το επισκεπτόμαστε όποτε μας δίνεται η δυνατότητα, όπως στα πλαίσια περιβαλλοντικών προγραμμάτων (που εκπονούνται κάθε χρόνο στο σχολείο) αλλά και για διάφορες δράσεις είτε σαν περιβαλλοντική ομάδα του 11ου Γυμνασίου είτε το σύνολο των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών. Άλλωστε είναι ευλογία που έχουμε μια ουσιαστική επαφή με τη φύση.
Συνεπώς, ήταν αυτονόητο για μας ότι σήμερα Παρασκευή 29/9/2023 και στα πλαίσια της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού θα πραγματοποιούσαμε ανάλογη δράση στο «δασάκι της γειτονιάς μας». Νωρίς-νωρίς ήρθαν οι μαθητές και οι μαθήτριες γεμάτοι ενθουσιασμό, με άνετα παπούτσια και ρούχα αλλά και γεμάτα σακίδια για την πορεία τους στο περιαστικό δάσος στα πλαίσια της δράσης «Δρόμος Υγείας και Ευεξίας: περπάτημα για 2023 μέτρα». Επικρατούσε μια ενθουσιώδης ατμόσφαιρα που μεταδίδονταν από τον έναν στον άλλο. Τα παιδιά δεν «κρατιόταν». Ήθελαν να ξεκινήσουν την πορεία τους. Χωριστήκαμε σε ομάδες και ξεκίνησε η ανηφορική πορεία μέσα στα χωματένια μονοπάτια. Ο ήλιος έκαιγε, τα καπέλα βγήκαν, μικρές στάσεις εδώ και εκεί για νερό ή για να «χαζέψουμε» τα μελίσσια, κάποιες πεταλούδες, πουλάκια που ξεπετάγονταν, ρυάκια που έτρεχαν. Ξεκουραστήκαμε στη σκιά των δέντρων, πήραμε βαθιές ανάσες και κατηφορίσαμε γεμάτοι ενθουσιασμό. Τα 2023 μέτρα στη φύση ήταν λιγοστά για μας.