A13. „I am a volunteer in my home #2”

Activity A13


„I am a volunteer in my home #2”


Collection of corks, PETs and cans – every student involved contributes to family budget with the money from waste materials

 

 

Το 11o Γυμνάσιο Λάρισας κατά τη διοργάνωση της LTTA συνάντησης στην Ελλάδα, έκανε πολλές προετοιμασίες. Μια από αυτές αφορoύσε μια εκπαιδευτική δράση στην Αθήνα, στα πλαίσια της οποίας όλοι οι φιλοξενούμενοι εταίροι επισκεφτήκαμε το Πρότυπο Ευρωπαϊκό Πάρκο Ανακύκλωσης του Δήμου Αγίων Αναργύρων. Οι υπεύθυνοι του Πάρκου ζήτησαν από το σχολείο, για την είσοδο των μαθητών στο Πάρκο και τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ένα αντίτιμο. Αντί χρημάτων, ζήτησαν ο κάθε μαθητής να έχει μαζί του από μια σακούλα με 50 καθαρές συσκευασίες προς ανακύκλωση, από πλαστικό, μέταλλο ή γυαλί.

 

 

Έτσι, οι Έλληνες μαθητές και οι οικογένειες τους για μια μακρά χρονική περίοδο συνέλεξαν ανακυκλώσιμες συσκευασίες από μέταλλο, πλαστικό ή γυαλί. Τις καθάρισαν και τις αποθήκευσαν ανά 50 συσκευασίες σε μεγάλες σακούλες.

 

Μάλιστα ο κάθε μαθητής ετοίμασε από μια σακούλα με 50 ανακυκλώσιμες συσκευασίες τόσο για τον ίδιο όσο και για κάθε Ευρωπαίο συμμαθητή που θα φιλοξενούσε στο σπίτι του.

 

 

Με αυτό τον τρόπο προετοιμαστήκαμε ώστε να «πληρώσουμε» το αντίτιμο για την είσοδο και τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα του Πάρκου Ανακύκλωσης τόσο για εμάς, όσο και για τους ευρωπαίους φιλοξενούμενούς μας.  Παράλληλα, οι μαθητές και οι οικογένειες τους μυήθηκαν στη διαδικασία καθαρισμού των συσκευασιών πριν την ανακύκλωση. Το κίνητρο της φιλοξενίας των ευρωπαίων συμμαθητών αλλά και της επίσκεψης στο Πάρκο Ανακύκλωσης στην Αθήνα, έκανε όλη τη διαδικασία απολαυστική!

 

 

Η διαδικασία ανακύκλωσης συσκευασιών την οποία διδάχτηκαν οι μαθητές στο Πάρκο Ανακύκλωσης, γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και οι πολίτες εξαργυρώνουν τα κουπόνια που κερδίζουν από την ανακύκλωση για να αγοράσουν κάποια είδη πρώτης ανάγκης για τα νοικοκυριά τους

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση