Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό σεμινάριο στη Φινλανδία

Τρεις εκπαιδευτικοί του 11ου Γυμνασίου Λάρισας έλαβαν μέρος σε ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό σεμινάριο κατάρτισης με θέμα “S.M.I.L.E: School management for inclusive education – building an inclusive school environment “.

Το σεμινάριο εντάσσεται σε εγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus+ KA1 που υλοποιεί το 11ο Γυμνάσιο Λάρισας με τίτλο «Βελτίωση των εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών προσεγγίσεων διδασκαλίας και μάθησης για ένταξη μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΙΚΥ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το σεμινάριο, διάρκειας 48 ωρών, που έλαβε χώρα στο Ελσίνκι και το Ροβανιέμι της Φινλανδίας από 27 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2023, είχε σκοπό να ενισχυθούν οι εκπαιδευτικοί ώστε να βελτιώσουν το επίπεδο της συνεργασίας τους με τους μαθητές και να εξασκηθούν στην ενσωμάτωση και χρήση νέων πρακτικών και μεθόδων διδασκαλίας που βοηθούν στην διαχείριση της τάξης με τρόπο που να ενθαρρύνεται η ένταξη όλων των μαθητών.

Στο σεμινάριο, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από πολλά ευρωπαϊκά σχολεία και από διάφορες βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από το 11ο Γυμνάσιο Λάρισας, συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί, Αναστασία Χαρχαρίδου, Δέσποινα Μπουζούκη και Φοίβη Μπαλωτή.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση