Οδηγίες για σύνδεση στο Webex μέσω σταθερού τηλεφώνου

 

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/μαθήτριες, σε περίπτωση που είναι αδύνατη η σύνδεση μέσω διαδικτύου σε τηλεδιάσκεψη με Cisco WEBEX Meeting που κάνει ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας, υπάρχει και η δυνατότητα για σύνδεση μέσω σταθερού τηλεφώνου.

Αν το δίκτυο είναι πεσμένο, είτε υπάρχει κάποια τεχνική δυσκολία με τον υπολογιστή/κινητό/τάμπλετ, είτε δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος σύνδεσης, τότε μπορούμε να καλέσουμε και από σταθερό τηλέφωνο.

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κάνουμε τα εξής:

  1. Ενημερώνουμε το σχολείο μας
  2. Το σχολείο θα μας δώσει έναν 10φήφιο κωδικό, τον οποίο σημειώνουμε σε ένα χαρτί
  3. Καλούμε τον σταθερό τηλεφωνικό αριθμό Ελλάδας 21 1990 2394. Σε περίπτωση που μιλάει επαναλαμβάνουμε ή καλούμε έναν άλλο τηλεφωνικό αριθμό: 21 1198 1029
  4. Όταν το σηκώσει ο αυτόματος τηλεφωνητής, που μιλάει στην Αγγλική γλώσσα, πληκτρολογούμε τον 10ψήφιο αριθμό που θα μας έχουν δώσει από το σχολείο
  5. Αμέσως μετά πατάμε 2 φορές το κουμπί με τη δίεση #

Με τον τρόπο αυτό θα μπούμε στο δωμάτιο του εκπαιδευτικού που γίνεται η τηλεδιάσκεψη. Θα πρέπει και πάλι να περιμένουμε μέχρι να μας κάνει ο εκπαιδευτικός αποδοχή (Admit). Αμέσως μετά, θα μπορούν οι συμμετέχοντες να μας ακούν και εμείς να τους ακούμε.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι o μαθητής που συμμετέχει στο μάθημα με σταθερό τηλέφωνο, μπορεί μόνο να ακούει τον εκπαιδευτικό. Δεν μπορεί να βλέπει την οθόνη του καθηγητή του, ούτε να συμμετέχει στο chat.

To μικρόφωνο του μαθητή, μπορεί μόνο ο εκπαιδευτικός εντός της τηλεδιάσκεψης να το σιγάσει (mute) ή να το ενεργοποιήσει (unmute).

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

  1. Αν ο καθηγητής σας ανοίξει το μικρόφωνο πρέπει κι εσείς να το ενεργοποιήσετε από την τηλεφωνική σας συσκευή πατώντας αστεράκι και τον αριθμό 6 (*6)
  2. Όταν ο μαθητής μπει μέσω σταθερού τηλεφώνου στο Webex, πρέπει να αναφέρει ποιος είναι.

Αν δεν μπορέσουμε να μπούμε με το σταθερό μας στο Webex τότε υπάρχουν 3 περιπτώσεις. Είτε δώσαμε λάθος τον 10ψήφιο αριθμό, είτε το δωμάτιο δεν έχει ανοίξει ακόμα από τον εκπαιδευτικό, είτε το δωμάτιο είναι κλειδωμένο και ο εκπαιδευτικός δεν αντιλήφθηκε ακόμη την παρουσία μας για να μας αποδεχτεί. Στην περίπτωση που είναι κλειδωμένο πρέπει να ενημερωθεί με κάποιο τρόπο ο εκπαιδευτικός, είτε για να μας κάνει αποδοχή, είτε για να το ξεκλειδώσει (unlock meeting) και να ξαναπροσπαθήσουμε.

Η χρέωση στο σταθερό τηλεφωνικό νούμερο είναι αστική ή δωρεάν αν έχουμε κάποιο προπληρωμένο πακέτο για σταθερά τηλέφωνα.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση