«

»

Φεβ 27

Δημιουργία ρούχων στο μάθημα της τεχνολογίας Β τάξης

Στο μάθημα της τεχνολογίας Β΄ Τάξης  Γυμνασίου εφαρμόζεται η μέθοδος της ομαδικής εργασίας ή της γραμμής παραγωγής για τη μελέτη μιας παραγωγικής μονάδας.

Στόχος της μεθόδου αυτής είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες σε αυτό το αναπτυξιακό στάδιο να διερευνήσουν σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια το σκοπό της τεχνολογίας. Από προσωπικές εμπειρίες και από εμπειρίες στην τάξη θα αντιληφθούν τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία είναι δυναμική αλλά και αλλάζει σταθερά.

Οι δραστηριότητες στην τάξη βοηθούν  τους μαθητές και τις μαθήτριες να καταλάβουν ότι η τεχνολογία κάνει ικανούς τους ανθρώπους:

  • Να βελτιώσουν τις σημερινές τεχνολογίες, να επεκτείνουν την αντίληψή τους για άλλες τεχνολογικές ιδέες, και για να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες.
  • Να μάθουν πως η δημιουργικότητα είναι κεντρική ιδέα στην ανάπτυξη προϊόντων και συστημάτων.
  • Να αξιολογούν την εμπορική εφαρμογή της τεχνολογίας.
  • Να ερευνήσουν πώς οικονομικά, πολιτικά και περιβαλλοντικά ενδιαφέροντα έχουν επηρεάσει την ανάπτυξή της.

Η ομάδα B2α στο πλαίσιο αυτό έχοντας αποφασίσει να μελετήσει παραγωγική μονάδα ενδυμάτων στην οποία έδωσε το όνομα KORONA

προχώρησε σήμερα στην παραγωγή  αποκριάτικων στολών φτιαγμένων από χαρτί δείχνοντας έτσι το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό τους ενδιαφέρον.

Η δραστηριότητα αυτή τους έδωσε επιπλέον την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γραμμή παραγωγής ρούχων, να δουν το ρόλο και την αλληλεπίδραση των τμημάτων της παραγωγικής μονάδας και να νοιώσουν τη χαρά της δημιουργίας των δικών τους προϊόντων και του τρόπου προώθησής τους στην αγορά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων