Χριστουγεννιάτικα στολίδια / δενδράκια για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α4 στο μάθημα της τεχνολογίας

Στο μάθημα της τεχνολογίας Α τάξης Γυμνασίου η διδασκαλία δεν επικεντρώνεται στην απομνημόνευση κάποιων τεχνολογικών γνώσεων, αλλά προσανατολίζεται στην εξοικείωση των μαθητών και μαθητριών με μια μεθοδική διαδικασία επίλυσης τεχνολογικών προβλημάτων. Η μέθοδος αυτή θα  βοηθήσει μελλοντικά στην αντιμετώπιση των τεχνολογικών προβλημάτων που πιθανόν να αντιμετωπίσουν.

Η μέθοδος της «Ατομικής Εργασίας» που εφαρμόζεται είναι προσαρμοσμένη στη μέθοδο «μαθαίνω μέσα από τη πράξη» και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να έρθουν σε επαφή με τεχνολογικά θέματα μέσω μιας σειράς ενεργειών  που σχετίζονται με: Θεωρητική μελέτη / Πραγματοποίηση κατασκευής / Δημιουργία γραπτής εργασίας / Παρουσίαση της εργασίας. Δηλαδή, τους εμπλέκει σε ένα σύνολο από δραστηριότητες με πολλά οφέλη.

Στο πνεύμα των γιορτών που πλησιάζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α4 μελετώντας την ενότητα ΕΡΓΑΛΕΙΑ & ΜΗΧΑΝΕΣ, αξιοποίησαν τους διαθέσιμους πόρους σε εργαλεία και υλικά, εξοικειώθηκαν με τη χρήση τους, ανέπτυξαν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, αναζήτησαν πληροφορίες στις έντυπες και διαδικτυακές πηγές, σχεδίασαν, κατασκεύασαν, αλληλεπίδρασαν, παρουσιάζουν από εδώ την εργασία τους με τίτλο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ.

Δείτε την εργασία εδώ: https://el.padlet.com/vlef_100/f7pn6rn1ffqb

Μπράβο σε όλους και όλες! Υγεία, χαρά και δημιουργικότητα να συντροφεύουν τη ζωή τους.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση