Ακαδημία γονέων: Ενημερωτικές – επιμορφωτικές συναντήσεις προς γονείς.

Η Ολομέλεια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας αποφάσισε για το σχολικό έτος 2019-20 την πραγματοποίηση σειράς ενημερωτικών / επιμορφωτικών συναντήσεων προς γονείς με τον τίτλο «Ακαδημία Γονέων». Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στη Λάρισα. Η «Ακαδημία Γονέων» Λάρισας καθώς και οι άλλες «Ακαδημίες» που πραγματοποιούνται στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας (Βόλος, Τρίκαλα και Καρδίτσα) συνδιοργανώνονται από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Θεσσαλίας με την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» και τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) καθώς και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SELMA.

Το πρόγραμμα στην πόλη μας υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας,  τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Αντιπεριφέρειας Λάρισας, του Δήμου Λαρισαίων, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρισας και των Δομών που εκπροσωπούνται από τις/τους εισηγήτριες/εισηγητές στα μαθήματα (Μονάδα Εφηβικής Υγείας – Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κέντρο Πρόληψης ΟΚΑΝΑ Λάρισας). Την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης της «Ακαδημίας Γονέων» στη Λάρισα έχει η Δρ Ελένη Ξυνοπούλου, Αναπληρώτρια Οργανωτική Συντονίστρια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας και Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Κλάδου Εκπαίδευσης για την Αειφορία.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» έχει σαν στόχο την ενημέρωση και στήριξη των Γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος και εμπειρία από το χώρο της Υγείας. Θα πραγματοποιηθούν 8 μηνιαίες συναντήσεις, κάθε Τρίτη (ακολουθεί το πρόγραμμα), ώρα 18:00 – 20:00 στις οποίες θα προσφέρεται και ενημερωτικό υλικό στους γονείς.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να  γίνονται με τους ακόλουθους τρόπους:

α) ηλεκτρονικά στην φόρμα  https://forms.gle/spGV4ccWbWj8ZRvw9,

β) με την κατάθεση αίτησης στο γραφείο του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας στη Λάρισα Ηπείρου & Ανθ. Γαζή (ισόγειο 1ου Γυμνασίου Λάρισας) στην κα Κωνσταντίνα Λούκουτου και,

γ) τηλεφωνικά στο 2410619344 από την Πέμπτη 07/11/2019 έως και την Πέμπτη 14/11/2019.

Παρακαλούμε οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους Εκπαιδευτικούς καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ώστε αυτή η νέα δράση που συνδιοργανώνεται από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας με τους παραπάνω επιστημονικούς φορείς να αποτελέσει μια ουσιαστική πρόταση για την ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων σε κρίσιμα ζητήματα συμπεριφοράς και υγείας των εφήβων.

ΧΩΡΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ: Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρισας (Παπακυριαζή 44, 2ος όροφος).

Δείτε το σχετικό έγγραφο που περιέχει και το αναλυτικό πρόγραμμα, εδώ: Ακαδημίες Γονέων Λάρισας

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση