A14. „Used clothes are not finished” / A15. “Solidarity Fair”

Activity A14

„Used clothes are not finished”

Α campaign aimed at helping those in need

 

Activity A15

“Solidarity Fair”

Collection of toys that are not made of plastic and donation to foster home

 

Το 11ο Γυμνάσιο Λάρισας δίνει μεγάλη σημασία σε δράσεις που αφορούν σε κοινωνικό έργο. Για αυτό το λόγο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις δραστηριότητες Α14 και Α15.

 

Τη δράση συντόνισαν οι καθηγήτριες κ.κ. Μαρία Γερογιάννη και Φοίβη Μπαλωτή.

 

Αρχικά επικοινωνήσαμε με την ΜΚΟ «Το χαμόγελο του παιδιού» και συνεννοηθήκαμε για το είδη ρουχισμού και τα παιχνίδια που χρειάζονταν

 

Κατόπιν  μοιράσαμε σε όλους τους μαθητές μας ένα ενημερωτικό έντυπο όπου προσδιορίζαμε το είδη που έπρεπε να συγκεντρώσουμε. Ζητήσαμε να παραδώσουν το έντυπο στις οικογένειές τους και θέσαμε ένα χρονικό περιθώριο για τη συλλογή των ειδών.

 

Οι μαθητές και οι οικογένειές τους ανταποκρίθηκαν με΄μεγάλο ενθουσιασμό στο κάλεσμά μας και συγκεντρώσαμε ένα μεγάλο όγκο από τα είδη που ζητήσαμε.

 

 

Κάποιοι γονείς ανέλαβαν να κάνουν διαχωρισμό των ρούχων ανά ηλικία και φύλο παιδιού. Επίσης, συγκέντρωσαν τα παιχνίδια σε ξεχωριστά κιβώτια.

 

 

Φτιάξαμε ετικέτες με το περιεχόμενο σε κάθε κιβώτιο και κάποιες μαθήτριές μας ανέλαβαν την επικόλληση τους σε κάθε κιβώτιο

 

 

Την ημέρα που ήρθαν οι εκπρόσωποι από το “Χαμόγελο του παιδιού” στο σχολείο μας,τους υποδέχτηκε  ένας μεγάλος αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι μαθητές μας με μεγάλη προθυμία μετέφεραν και τακτοποίησαν όλα τα κιβώτια στο αυτοκίνητο του οργανισμού.

 

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση