A11. Campaigns at schools and student’s homes for selective waste collection containers and bags

 

 

Activity A11


“Campaigns at schools and student’s homes for  selective waste collection containers and bags”

 

Το 11ο Γυμνάσιο Λάρισας στα πλαίσια του Προγράμματος οργάνωσε μια τεράστια καμπάνια για τη συλλογή των άδειων συσκευασιών. Τη δραστηριότητα συντόνισε η εκπαιδευτικός και υπεύθυνη του Προγράμματος Erasmus+, κυρία Φοίβη Μπαλωτή.

 

 

Αρχικά, η κ. Μπαλωτή με την πρόεδρο του συλλόγου γονέων, κυρία Πόπη Καρατσουλιά, επισκέφθηκαν την Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων, για να πληροφορήσουν την αρμόδια Αρχή σχετικά με το Πρόγραμμα, αλλά και για να πληροφορηθούν για τις δραστηριότητες του Δήμου ως προς τη διαχείριση των υλικών προς ανακύκλωση.

 

 

Κατόπιν σχεδιάστηκε ένα πλάνο για την οργάνωση της καμπάνιας σε σχολικό επίπεδο.

 

Σύμφωνα με αυτό τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης σε κάθε τάξη. Ακολουθώντας  τις οδηγίες της Δημοτικής αρχής σε κάθε τάξη υπάρχουν δύο κάδοι: Ο ένας είναι για τη συλλογή του χαρτιού και ο άλλος για τη συλλογή πλαστικού, μετάλλου και γυαλιού. Τα πλαστικά καπάκια συλλέγονται σε ξεχωριστά δοχεία. Όταν μαζέψουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό από αυτά τα τοποθετούμε σε μεγάλες μαύρες πλαστικές σακούλες τις οποίες τοποθετούμε στην αποθήκη του σχολείου.

 

Οι έλληνες μαθητές και οι γονείς τους ανταποκρίθηκαν σε αυτή την πρωτοβουλία με μεγάλο ενθουσιασμό.

 

Αρχικά, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες που ήταν υπεύθυνες για τη συλλογή των υλικών προς ανακύκλωση. Κάθε εβδομάδα, μία διαφορετική ομάδα έχει την ευθύνη να παρακολουθεί και να μαζεύει τα ανακυκλώσιμα υλικά από κάθε τάξη.

 

Όταν παρατηρούν ότι γίνονται κάποια λάθη στην απόθεση των ανακυκλώσιμων συσκευασιών, ζητούν την άδεια να επισκεφτούν τις τάξεις και να ενημερώσουν τους συμμαθητές τους για τη σωστή απόθεση των υλικών προς ανακύκλωση. Εκτός από την ενημέρωση, απαντούν και σε σχετικές ερωτήσεις των συμμαθητών τους, όπως περιγράφεται και στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Οι μαθητές της ομάδας Erasmus+ πληροφορούν τους συμμαθητές τους για τις μεθόδους ανακύκλωσης που εφαρμόζονται για πρώτη φορά στο σχολείο

 

Σε ότι αφορά στα πλαστικά καπάκια, καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια για τη συλλογή τους όχι μόνο από το χώρο του σχολείου αλλά και εκτός.

Ζητήσαμε από τα νοικοκυριά που μαζεύουν καπάκια να τα φέρνουν στο σχολείο.

Όταν μαζευτεί η απαιτούμενη ποσότητα, θα τα ανταλλάξουμε για να προσφέρουμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο σε κάποιο παιδάκι που το έχει ανάγκη.

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση