Κατασκευή μακετών στο μάθημα της Τεχνολογίας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τμημάτων της Β τάξης του Σχολείου μας στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας με το συντονισμό της καθηγήτριας τους κ. Αποστολίνα Σ.  συμμετείχαν στην οργάνωση, σχεδίαση και κατασκευή μακετών δηλαδή των μικρογραφιών των βιομηχανιών που μελέτησαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας.

Σε αυτό το τελευταίο στάδιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας δόθηκε η ευκαιρία:

  1. Ο κάθε μαθητής και μαθήτρια να συνεισφέρει στην ομαδική εργασία ανάλογα με την αρμοδιότητα που είχε αναλάβει,
  2. Η κάθε ομάδα να εκπονήσει κατασκευαστικό σχέδιο υπό κλίμακα της βιομηχανίας που είχε επιλέξει να μελετήσει, να συντάξει υπόμνημα του κατασκευαστικού σχεδίου, να επιλέξει τα εργαλεία και τα υλικά για την κατασκευή της μακέτας και τέλος να  κατασκευάσει και να παρουσιάσει τη μακέτα στη σχολική κοινότητα.

Βιομηχανία παραγωγής αθλητικού υλικού με την επωνυμία Life & Sport, ρούχων με την επωνυμία 11 Stars, μπισκότων με την επωνυμία Choco Boom  και Choco Choco, αρωμάτων με την επωνυμία La B3 μελετήθηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και αποτυπώθηκαν σε μακέτα δίνοντας – εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων –  την εφαρμογή  στην πράξη της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου διδασκαλίας.

.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση