«

»

Μαΐ 10

Το 11ο Γυμνάσιο Λάρισας μαθαίνει τη σημασία της μεσογειακής διατροφής

5η και τελευταία ημέρα της Θεματικής Εβδομάδας 2018-2019 για το Σχολείο μας στις 10 Μαΐου 2019 και οι μαθητές και μαθήτριες μας συμμετείχαν σε κοινές δράσεις ενημέρωσης και μαγειρικής με τους μαθητευόμενους και τις μαθητευόμενες της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) ΟΑΕΔ Λάρισας.

Στην ενότητα »Διατροφή και ποιότητα ζωής» και με θέμα »Η Σημασία της Μεσογειακής Διατροφής» εντάσσεται η σημερινή δράση που ξεκίνησε με ξενάγηση στους χώρους μαθημάτων και εργαστηριακών ασκήσεων και ενημέρωση από τη Διευθύντρια κ. Αντωνίου Ευαγγελία για τη Σχολή, συνεχίστηκε με διαδραστική ομιλία από διαιτολόγο – διατροφολόγο για τη σημασία της μεσογειακής διατροφής στην υγεία και ολοκληρώθηκε με ζωντανό μάθημα μαγειρικής παρουσία των μαθητών και μαθητριών και των δυο μονάδων.

Όλο το επιτελείο του τμήματος μαγειρικής τέχνης μαγείρεψε μπροστά μας μακαρονάδες με μεσογειακά υλικά εξηγώντας ταυτόχρονα τον τρόπο παρασκευής, τα σκεύη, τα υλικά και τη διατροφική τους αξία.

Τέλος δοκιμάσαμε τις εύγευστες μακαρονάδες, τα υγιεινά σάντουιτς και τους χυμούς που μας προσέφεραν.

Ευχαριστούμε πολύ την ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Λάρισας (Διευθύντρια, Υποδιευθυντή, Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Σεφ και Συνεργάτες και φυσικά τους μαθητευόμενους και τις μαθητευόμενες της ειδικότητας μαγειρικής τέχνης) για τη φιλοξενία και τη βιωματική εμπειρία που προσέφεραν στο Σχολείο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων