Διδακτική επίσκεψη της Β τάξης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Πενήντα πέντε μαθητές από το 11ο Γυμνάσιο Λάρισας υποδέχθηκε σήμερα το πρωί -17 Απριλίου 2019 – η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς» από τον Βαγγέλη Ρηγόπουλο εκ μέρους της Φωτοθήκης Λάρισας του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας. Η έκθεση περιλαμβάνει εικονογραφημένα επιστολικά δελτάρια και φωτογραφίες από τη συλλογή του Αντώνη Γαλερίδη. Η συλλογή, η οποία συγκεντρώθηκε με πάθος και αγάπη, ενέχει τη σημαντικότητα ενός μοναδικού αρχείου τεκμηρίωσης και μελέτης της τοπικής ιστορίας.

Οι μαθητές, επίσης, ξεναγήθηκαν από τον Γιάννη Χριστάκη στην επανασχεδιασμένη μόνιμη Συλλογή Κατσίγρα, η οποία προτείνει μια νέα ‘αφήγηση’ όπου πρωταγωνιστούν ο τόπος και οι άνθρωποι στην ιστορική εξέλιξη των μεταξύ τους σχέσεων. Τα έργα τέχνης δεν αντιμετωπίζονται μόνο ως φορείς αισθητικής αξίας, αλλά και ως πολύτιμη πηγή πληροφοριών για την οργάνωση των κοινωνικών σχέσεων, καθώς και την αλληλεπίδραση των ανθρώπων με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον.

 

Το ίδιο πρόγραμμα θα παρακολουθήσει αύριο η Α και Γ τάξη του Σχολείου μας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση