Κατασκευή χαρταετού – Μήνυμα κατά της Βίας στο Σχολείο – 1

Η βία δεν είναι παιχνίδι.

Παιχνίδι  και χαρά είναι ο χαρταετός μας.

Λόγω του τριημέρου της Αποκριάς που πλησιάζει, το σημερινό μάθημα για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Α1 και Α3  τμημάτων του σχολείου μας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί  τους έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουν στην κατασκευή χαρταετού.

Ο Διευθυντής του Σχολείου παρουσίασε την κατασκευή παραδοσιακού χαρταετού με απλά υλικά προσιτά σε όλους (καλάμια, χαρτιά,  αλευρόκολλα, κ.α.)  και τους ενθάρρυνε να κατασκευάσουν το δικό τους χαρταετό διαπιστώνοντας στην πράξη ότι με αυτόν τον τρόπο  αναπτύσσουν τόσο τις νοητικές όσο και τις πρακτικές τους  ικανότητες.

Με αφορμή και τη σημερινή ημέρα  – 6 Μαρτίου, Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο – οι χαρταετοί στολίστηκαν με συνθήματα κατά της βίας  κι έτσι οι μαθητές και οι μαθήτριες επικοινώνησαν στη σχολική κοινότητα το μήνυμα της  χαράς της δημιουργίας και της  συνεργασίας.

Ευχόμαστε,  γυρνώντας στα σπίτια τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες να φτιάξουν τους  δικούς τους χαρταετούς  και  να χαρούν το πέταγμά τους την Καθαρή Δευτέρα μαζί με τις οικογένειές τους  τηρώντας και τους κανόνες ασφαλούς πετάγματος.

Καλές  Απόκριες, παιδιά!

Και την Καθαρή Δευτέρα, ψηλά οι χαρταετοί σας!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση