Μαθητική Γιορτή Βιβλίου

 

Ήταν πραγματικά μια γιορτή…… Τα είχε όλα….

 

Εκλεκτούς καλεσμένους που μάγεψαν το κοινό με το λόγο του: η κα Δ. Μπαρδάνη η οποία μίλησε για τον Λουντέμη και τον Καζαντζάκη με θέρμη. Ο κ. Χ. Ζορμπάς, ο οποίος μας έκανε να αγαπήσουμε τον Παπαδιαμάντη όσο κι εκείνος. Η κα Τσιάνα, προϊσταμένη του τμήματος παιδικού βιβλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης , η οποία μας «ξενάγησε» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη και μας εξήγησε τον τρόπο ταξινόμησης και δανεισμού. Τα παιδιά τους ευχαρίστησαν για την παρουσία τους με τριαντάφυλλα και σελιδοδείκτες που είχαν δημιουργήσει τα ίδια τα παιδιά.

 

Βιβλιοέκθεση: από βιβλία που είχαν φέρει από τη βιβλιοθήκη τους οι μαθητές/τριες της Α’ Γυμνασίου για να δώσουν ιδέες για ανάγνωση στους/στις συμμαθητές/τριες τους.

 

Βιντεοπροβολή: βίντεο με θέμα την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στους εφήβους

 

Ποίηση: ακούστηκαν ποιήματα γραμμένα από Έλληνες και ξένους ποιητές με θέμα το βιβλίο

 

Βιβλιοπαρουσιάσεις: οι μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου παρουσίασαν με λίγα λόγια το περιεχόμενο αγαπημένων τους βιβλίων και μας έλεγαν τους λόγους για τους οποίους θα ήταν καλό να τα προτιμήσουμε για τον ελεύθερο χρόνο μας

 

Αποτελέσματα έρευνας: κάποιοι μαθητές/τριες είχαν αναλάβει να συντάξουν ερωτηματολόγιο και να διεξάγουν μια μικρή έρευνα μεταξύ των παιδιών του σχολείου και μας ενημέρωσαν για τη σχέση των εφήβων με την ανάγνωση όπως την ανέδειξε η έρευνά τους.

 

Ομιλίες: τα θετικά της ανάγνωσης, ο ρόλος των γονιών στη σχέση παιδιού-βιβλίου  και οι ιδιαιτερότητες του ηλεκτρονικού βιβλίου ακούστηκαν μέσα από πολυτροπικά κείμενα που δημιούργησαν μαθητές/τριες.

 

Συγγραφικές… εκπλήξεις: μαθήτριες διάβασαν αποσπάσματα από δικά τους ποιητικά και αφηγηματικά έργα.

 

Πρωτόγνωρες εμπειρίες: η κα Μπαρδάνη έδωσε τη δυνατότητα σε όλους μας να αγγίξουμε λιγάκι το όνειρο, καθώς μας έφερε δείγματα άμμου από τα ταξίδια της στη Σαχάρα, την Κένυα και το Σινά.

 

Γονείς: ευχαριστημένους  και συγκινημένους καθώς έγιναν μάρτυρες μιας όμορφης και διδακτικής σχολικής δράσης.

 

Εκπαιδευτικοί: τόσο οι φιλόλογοι που είχαν την επιμέλεια της εκδήλωσης, κα Παπαστεργίου Ειρήνη και κα Μπάφα Ασημίνα, όσο και οι υπόλοιποι καθηγητές που την παρακολούθησαν , είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους/τις μαθητές/τριες στις καλύτερες στιγμές τους.

 

Μπράβο σε όλους και όλες! Η εκπαίδευση τελικά μπορεί να έχει και τις πολύ καλές στιγμές της……..

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση