Το σχολείο του μέλλοντος

 

από τη μαθήτρια της Β’ Τάξης Αντωνία Ανδρέου

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

 Αν άφηνα την φαντασία μου να ταξιδέψει με προορισμό το μέλλον θα ήθελα να συναντήσω ένα σχολείο διαφορετικό από αυτό που έχουμε εδώ στο παρόν.

Θα ήθελα το σχολείο να είναι ένα μέρος που κάθε παιδί θα λάτρευε να πάει .Το προαύλιο θα ήταν ένας τεράστιος χώρος με γήπεδα του μπάσκετ ,του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ θα υπήρχε επίσης ένας μεγάλος χώρος όπου εκεί θα μπορούσαν τα παιδιά να συζητούν. Θα υπήρχαν δέντρα γύρω από το σχολείο και όχι κάγκελα που θυμίζουν φυλακές.

Μπαίνοντας μέσα στο κτίριο θα συναντούσες πρώτα τα γραφεία των καθηγητών και του διευθυντή. Κάθε καθηγητής θα είχε την αίθουσά του και έτσι το μάθημά του θα γινόταν πιο εύκολο για εμάς τους μαθητές αλλά και πιο εύχρηστο για τους ίδιους. Κάθε αίθουσα θα ήταν ζωγραφισμένη ανάλογα με το μάθημα του κάθε καθηγητή επομένως η αίθουσα της μουσικής θα είχε στους τοίχους ζωγραφισμένες νότες στην αίθουσα των μαθηματικών θα είχε περίπλοκες εξισώσεις, πολλαπλασιασμούς και διαιρέσεις και στην αίθουσα των φιλολόγων αρχαία ρητά και ποιήματα μεγάλων ποιητών μας. Όλες οι αίθουσες θα ήταν μεγάλες και φωτεινές. Εκτός από τις αίθουσες όμως ζωγραφισμένοι θα ήταν και οι διάδρομοι με όμορφα τοπία τα οποία θα μας θύμιζαν όλες τις εποχές του χρόνου.

Ο τρόπος διδασκαλίας θα ήταν διαφορετικός από τον σημερινό .Βιβλία δεν θα υπήρχαν. Κάθε μαθητής θα είχε το δικό του υπολογιστή,  τις εργασίες ,που δεν θα ήταν και πολλές, θα τις έπαιρναν σε στικάκια . Οι καθηγητές θα δίδασκαν χρησιμοποιώντας πολλά βίντεο και έτσι οι μαθητές θα κατανοούσαν καλύτερα το μάθημα.

Τέλος,  αν και θα μου άρεσε πολύ το σχολείο του μέλλοντος πιστεύω ότι δεν θα ήταν τόσο λειτουργικό και η σχέση βιβλίου – μαθητή – καθηγητή που υπάρχει σήμερα θα ήταν τυποποιημένη λόγω του ότι δεν θα υπήρχαν βιβλία και όλα θα γινόταν ηλεκτρονικά.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΤΑΞΗ Β1

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση