Προτιμάτε να είναι εργαζόμενοι και οι δύο γονείς σας;

Προτιμάτε να είναι εργαζόμενοι και οι δύο γονείς σας;

 

Ένα ερώτημα που απασχολεί και βασανίζει στις μέρες μας παιδιά και γονείς. Οι μαθητές του Β1 απάντησαν με τον δικό τους τρόπο και οι απαντήσεις τους μπορούν να μας βοηθήσουν όλους να κατανοήσουμε και τα δικά μας παιδιά. Τι προτιμούν λοιπόν οι έφηβοι μαθητές/τριες μας;  

                                                                          Επιμέλεια παρουσίασης: Ντουμάνη Γεωργία (ΠΕ02)

 

Όχι, δεν προτιμώ να εργάζονται και οι δύο γονείς μου. Θέλω να δουλεύει κατά προτίμηση μόνο ο μπαμπάς μου και η μαμά μου να βρίσκεται στο σπίτι. Έτσι  ώστε να με φροντίζει, να με προσέχει, να μου μαγειρεύει τα φαγητά που μου αρέσουν, γενικά να περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μαζί.

                                                                                                                                    Κων/νος Διονυσίου

 

Θα προτιμούσα να μην εργάζονται και οι δυο γονείς μου, αλλά ο ένας. Αυτό γιατί θα είναι πιο εύκολη η ζωή στο σπίτι και ιδιαίτερα αν υπάρχουν πιο μικρής ηλικίας παιδιά, θα είναι πιο δύσκολο να μεγαλώσουν χωρίς τη βοήθεια των γονιών. Η βοήθεια του ενός γονιού είναι σημαντική για το μεγάλωμα των παιδιών και την πειθαρχία τους.

                                                                                                                                    Ελένη Γκατζόγια

 

Προτιμώ να είναι εργαζόμενοι και οι δύο γονείς για να μπορούν να ενισχύσουν την οικογένεια οικονομικά, αφού τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει πολλά νοικοκυριά. Οι εργαζόμενοι γονείς αισθάνονται πιο ολοκληρωμένοι, κάτι που έχει θετική επίπτωση και στην ισορροπημένη σχέση με τα παιδιά τους.

                                                                                                                                    Αντωνία Ανδρέου

 

Δεν προτιμώ κάτι από τα δυο. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Η εργασία προσφέρει χρήματα στην οικογένεια, όμως τα απαιτητικά ωράρια αποκόπτουν το εργαζόμενο μέλος από την οικογένεια. Εάν ο ένας από τους δύο γονείς έχει αρκετά καλό εισόδημα, τότε μπορεί ο άλλος να ασχολείται με τα οικιακά. Εάν όχι, η εργασία και των δύο γονιών θα ήταν αναγκαία.

                                                                                                                           Σταύρος Γκουσγκούνης

 

Εγώ προτιμάω να δουλεύουν και οι δύο γονείς αλλά όχι για όλο το διάστημα της ημέρας για να μπορώ να τους βλέπω και να περνάω αρκετό χρόνο μαζί τους. Θέλω να δουλεύουν για να έχουμε τη δυνατότητα να ζούμε καλύτερα, να καλύπτουμε τις βασικές μας ανάγκες και να μπορούμε να διασκεδάζουμε όλοι μαζί να κάνουμε εκδρομές και να περνάμε όμορφες οικογενειακές στιγμές.

                                                                                                                                       Θάνος Έξαρχος

 

Θεωρώ ότι είναι καλύτερο να εργάζονται και οι δύο γονείς, γιατί είναι πιο εύκολο το οικονομικό, ενώ όταν εργάζεται μόνο ο ένας είναι δύσκολα τα πράγματα. Βέβαια, πιστεύω ότι όταν και οι δυο γονείς δουλεύουν τα παιδιά νιώθουν παραμελημένα και παραπονιούνται και οι τσακωμοί είναι πιο συχνοί. Παρόλα αυτά και πάλι θεωρώ ότι και οι δυο γονείς πρέπει να είναι εργαζόμενοι.

                                                                                                                            Αναστασία Γιουρούκη

 

Θα προτιμούσα να είναι εργαζόμενοι και οι δύο γονείς μου, διότι θα στήριζαν οικονομικά την οικογένεια και οι ίδιοι θα αισθάνονταν πιο ολοκληρωμένοι. Αλλά θα γύριζαν στο σπίτι κουρασμένοι και εξουθενωμένοι. Πάντως δε θεωρώ ότι οι επαγγελματικές δραστηριότητες των γονιών μου θα ήταν απειλητικές για τη συνοχή της οικογένειάς μου.

                                                                                                                                 Κων/νος Αθανασίου

 

 

Οι γονείς εργάζονται σκληρά για κάποιο λόγο. Πρέπει να εργάζονται ώστε να έχουμε κέρδη και να ικανοποιούμε τις ανάγκες μας. Είναι σημαντικό να εργάζονται και οι δύο αν έχουν παιδιά. Παρόλο που λείπουν στα παιδιά τους και τους έχουν αν, πρέπει να καλύψουν όχι μόνο τις ανάγκες των παιδιών αλλά και τις δικές τους, ώστε να μην υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στην οικογένεια.

                                                                                                                                Μαρίνα Ζουφιλήντα

 

Ναι, το προτιμώ, γιατί φέρνει μεγαλύτερο εισόδημα στην οικογένεια. Ακόμη, έχω εγώ και ο αδελφός μου μεγαλύτερη ελευθερία, καθώς και χρόνο μόνοι μας. Επιπλέον οι γονείς νιώθουν ικανοποιημένοι και ολοκληρωμένοι. Οι γονείς θεωρούν ότι μπορούμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να γίνουμε ανεξάρτητοι.

                                                                                                                              Θεόδωρος Γκόλτσιος

 

Αν και κάπως εγωιστικό θα προτιμούσα να δουλεύει μόνο ο πατέρας μου και να έχω τη μητέρα στο σπίτι να με βοηθάει στα μαθήματα και να με στηρίζει κάθε στιγμή. Αν δουλεύει, θα γυρίζει στο σπίτι κουρασμένη και ίσως εκνευρισμένη και θα πρέπει να ασχοληθεί με χίλια δυο πράγματα. Έτσι δε θα έχει χρόνο για μένα, η σχέση μας θα έχει προβλήματα και θα νιώθω μόνη. Βέβαια ίσως αυτό να κάνει τη μητέρα δυστυχισμένη, γιατί κι εκείνη έχει όνειρα, θέλει να δημιουργήσει κάτι δικό της και θέλει οικονομική ανεξαρτησία. Από την άλλη αν δεν εργάζεται η μητέρα, ο πατέρας πρέπει να δουλέψει περισσότερο, με αποτέλεσμα να κερδίζω τη μητέρα, αλλά να χάνω τον πατέρα.

                                                                                                                                   Μαρία Γεωργούλα    

 

Προτιμώ και οι δύο γονείς μου να δουλεύουν, γιατί έτσι δε θα υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και θα υπάρχει οικονομική ευχέρεια στο σπίτι.

                                                                                                                              Κατερίνα Γραμμένου

 

Ναι, θα προτιμούσα να δουλεύουν και οι δύο γονείς μου, γιατί θα μπορούσανε έτσι να υποστηρίξουν οικονομικά την οικογένειά μας. Επίσης θα κάλυπταν πάρα πολύ εύκολα τις δικές τους και τις δικές μας ανάγκες.

                                                                                                                                  Δημήτρης Δαλέρας

 

Προτιμάω να είναι και οι δύο γονείς εργαζόμενοι, διότι μένω μόνη μου σπίτι και δεν έχω τους γονείς να μου γκρινιάζουν. Φέρνουν περισσότερα χρήματα και μπορώ να παίρνω διάφορα και μερικές φορές άχρηστα πράγματα. Καταλαβαίνω όμως πώς είναι να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, ώστε να είναι καθαρό.

                                                                                                                                       Εύα Ευαγγελίου

 

Και οι δύο γονείς πρέπει να δουλεύουν. Εξασφαλίζουν οικονομική άνεση και καλύτερες σχέσεις μέσα στην οικογένεια. Οι γονείς νιώθουν σημαντικοί, τα αδέλφια δένονται μεταξύ τους, περνάνε χρόνο μαζί και γίνονται πιο υπεύθυνα και ώριμα.

                                                                                                                            Αθανασία Αναστασίου

 

Θα ήθελα να δουλεύουν και οι δύο γονείς, γιατί θα μπορώ να πηγαίνω στην ποδοσφαιρική ομάδα της Νέας Σμύρνης και να τρώω ό,τι θέλω. Ακόμη θα μπορώ να πηγαίνω να βλέπω την ΑΕΛ.

                                                                                                                                  Ανδρέας Ευθυμίου

 

Προτιμώ να δουλεύει μόνο ο πατέρας, γιατί αν δουλεύουν και οι δύο γονείς θα στερούμαι εγώ και τα αδέλφια μου μερικά σημαντικά πράγματα που μπορεί να μας προσφέρει η μαμά, όταν είναι στο σπίτι. Αν όμως είχε κάποιον να τη βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, θα μπορούσε να δουλεύει και αυτή.

                                                                                                                                Παναγιώτης Ζιώγας

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση