ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 11ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του 11ου Γ/σίου Λάρισας πραγματοποίησε επίσκεψη στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας στα πλαίσια του Διευρωπαϊκού Προγράμματος «COMENIUS».

Πρόκειται για την τέταρτη εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε από 21-3-2015 έως 27-3-2015 και συμμετείχαν οι μαθητές Αναστασίου Ραφαήλα, Γκουρνέλου Κων/να, Ευαγγελούλη Χριστίνα, Κανέλλου Ζένια, Καραγιάννης Κων/νος και Χατζόπουλος Ιωάννης.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο χώρο του σχολείου, μαθητές από επτά χώρες συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που είχαν σαν θέμα: «Ενωμένοι αν και διαφορετικοί». Στα πλαίσια της ανάπτυξης του παραπάνω θέματος οι μαθητές από κάθε χώρα παρουσίασαν τα έθιμα και τις συνήθειες που αφορούν τον εορτασμό του Πάσχα στη χώρα τους και συνεργάστηκαν σε σχετικές κατασκευές και δραστηριότητες. Οι εκδηλώσεις πλαισιώθηκαν από παραδοσιακή μουσική και χορούς της Βουλγαρίας, αλλά και όλων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη πόλη της Φιλιππούπολης, επισκέφτηκαν την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια, την πόλη Καζανλάκ και την κοιλάδα των Ρόδων.

Οι μαθητές επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την φιλοξενία, την συνεργασία και την επαφή με συμμαθητές τους από άλλα ευρωπαϊκά κράτη και ετοιμάζονται για το επόμενο ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία

boulgaria

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση