πλέσσας έξω

Μάϊος 2024 | Τα παιδιά τραγουδούν “Μίμη Πλέσσα”

Ανακοινώσεις σχολείου

Τα παιδιά τραγουδούν “Μίμη Πλέσσα”

Οι μαθητές/τριες τιμούν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα σε μία εκδήλωση- αφιέρωμα στο έργο του που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 και ώρα 8.30 μ.μ. στο θέατρο Πέτρας Πετρούπολης με τη συμμετοχή περίπου 1300 μαθητών/τριών από  σχολεία της  Διεύθυνσης Π.Ε  Γ΄ Αθήνας, μεταξύ των οποίων και το σχολείο μας.

Με τους μαθητές και τις μαθήτριες θα συμπράξει ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Σοφία Παπάζογλου μαζί με δεκαμελή ορχήστρα αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς Μουσικής των ανωτέρω σχολείων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ερμηνεύσουν  χορωδιακά τα τραγούδια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη ενώ σε αρκετά τραγούδια θα εμπλουτίσουν τα ηχοχρώματα της ορχήστρας, παίζοντας φλογέρες, μεταλλόφωνα, πιανίκες, μελλόντικες, ταμπουρίνα και άλλα ρυθμικά κρουστά, ενώ θα χρησιμοποιήσουν και το σώμα τους ως κρουστό μουσικό όργανο.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας  έχουν διδαχθεί τα τραγούδια από την εκπαιδευτικό Μουσικής κα Μπλατσιώρη  η οποία θα συνοδεύει στην εκδήλωση τα παιδιά.

Για να δείτε το δελτίο τύπου πατήστε:

https://blogs.sch.gr/11dimperist/files/2024/04/ΔΕΛΤΙΟ-ΤΥΠΟΥ.pdf

Πρόσκληση Πλέσσας 1

Αφίσα Πλέσσας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *