Επιστροφή στα θρανία με ασφάλεια

Ανακοινώσεις σχολείου

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από σήμερα Τετάρτη 5/5 έως Σάββατο 8/5 μπορείτε να πάρετε δωρεάν από τα φαρμακεία ένα selftest για τον covid 19. Ο πρώτος έλεγχος του παιδιού ή των παιδιών σας πρέπει να γίνει την Κυριακή 9/5 (έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα).

Το αποτέλεσμα του ελέγχου θα πρέπει να υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (self-testing.gov.gr). Από εκεί εκτυπώνετε τη βεβαίωση ή όσοι – όσες δεν έχουν εκτυπωτή αντιγράφουν σε χαρτί τα στοιχεία της βεβαίωσης. Τη βεβαίωση, χειρόγραφη ή εκτυπωμένη, ο/η μαθητής/τρια επιδεικνύει εντός της τάξης στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας (αρχής γενομένης τη Δευτέρα 10/5/2021) και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου.
Αν κάποιο παιδί απουσιάσει την ημέρα που υποχρεώνεται να φέρει το τεστ, θα το φέρει οπωσδήποτε την πρώτη μέρα που θα επιστρέψει στο σχολείο!
Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς και τακτικούς αερισμούς χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά και γενικότερα ό,τι μέτρο εφαρμόστηκε στη σχολική μας καθημερινότητα πριν την έναρξη της Τηλεκπαίδευσης.
Το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή. Τα βήματα πιο αναλυτικά είναι τα εξής:
Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.
Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Για τους μαθητές του Δημοτικού το τεστ θα πρέπει να διενεργείται από ενήλικο και συστήνεται να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.
Αν το self-test είναι αρνητικό:
Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί. Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα.
Αν το self-test είναι θετικό:
Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό,  ενημερώνετε άμεσα το Σχολείο και  ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Για να διαβάστε τη σχετική ΚΥΑ σε μορφή pdf πατήστε εδώ 

Δείτε σχετικό βίντεο οδηγιών εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *