Ενημέρωση και οδηγίες για την επαναλειτουργία του Σχολείου μας.

Μαΐ 202028

Αγαπητοί γονείς,

Είναι ήδη γνωστό ότι το ΥΠΑΙΘ αποφάσισε την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων μας από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου και μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020. 

Μετά από την σημερινή συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου μας και σύμφωνα με το πλαίσιο των σχετικών εγκυκλίων και ΦΕΚ σας ενημερώνουμε ότι:

 1. Οι Β΄ και Γ΄ τάξεις θα λειτουργούν καθημερινά με όλους τους μαθητές τους

 2. Οι Α΄, Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄, διαιρέθηκαν σε δύο υποτμήματα τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής. Κατά συνέπεια την πρώτη εβδομάδα έναρξης λειτουργίας, οι μαθητές του α΄ υποτμήματος θα προσέρχονται στο Σχολείο και θα παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές του β΄ υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Στη συνέχεια, την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές του α΄ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του β΄ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Κατά τον ίδιο τρόπο, θα εναλλάσσεται η φοίτηση των μαθητών/τριών ανά εβδομάδα για κάθε υποτμήμα, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων στις 26 Ιουνίου 2020. Ήδη φροντίσαμε ώστε τα αδέλφια, να έρχονται τις ίδιες ημέρες για διευκόλυνση των γονέων. Θα σας αποσταλεί άμεσα email, με το οποίο θα ενημερωθείτε σε ποιο υποτμήμα της τάξης θα ανήκει/ουν το/τα παιδί/ιά σας και ποιες ημέρες πρέπει να έρχεται/ονται στο Σχολείο. 

 3. Το Ολοήμερο δε θα λειτουργήσει. 
 4. Οι μαθητές / τριες θα προσέρχονται στο Σχολείο αυστηρά στο διάστημα 8:00 – 8:15 π.μ. Θα γίνεται η υποδοχή τους από τους εφημερεύοντες στην είσοδο του Σχολείου που βρίσκεται επί της οδού Ιθάκης και θα πηγαίνουν αμέσως στην τάξη τους. Στην τάξη ο/η εκπαιδευτικός που έχει την 1η ώρα μάθημα τους τοποθετεί σε συγκεκριμένη θέση στο θρανίο. Οι αίθουσες και οι θέσεις των θρανίων έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες, τηρώντας την ελάχιστη απόσταση του 1,5 μέτρου.

 5. Δεν επιτρέπεται η πρωινή συγκέντρωση στο προαύλιο και η προσευχή θα γίνεται μέσα στις τάξεις σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. 

 6. Η είσοδος των γονέων δεν επιτρέπεται στο Σχολείο. Η επικοινωνία τους με τους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του Σχολείου μπορεί να γίνεται είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκτός εκτάκτων περιπτώσεων. 

 7. Στις τάξεις θα υπάρχει αντισηπτικό για όλα τα παιδιά.

 8. Η καθαρίστρια θα παρευρίσκεται τις πρωινές ώρες στο Σχολείο και θα καθαρίζει στα διαλείμματα (καρέκλες – θρανία) και την ώρα των μαθημάτων τις υπόλοιπες επιφάνειες (κουπαστές, τουαλέτες, γραφεία κλπ). 

 9. Το σχολικό κυλικείο θα παραμείνει κλειστό. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζετε ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους κολατσιό καθώς και μπουκάλι με νερό.

 10. Οι βρύσες του σχολείου θα είναι ελεγχόμενες για να αποτρέπονται τα παιδιά να πίνουν με το στόμα.

 11. Καλό θα είναι επίσης τα παιδιά να έχουν μαζί τους καπέλο, ατομικά χαρτομάντηλα και αντισηπτικά μαντηλάκια ή αντισηπτικό υγρό. 

 12. Οι μαθητές θα προαυλίζονται τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα σε συγκεκριμένο χώρο των προαυλίων υπό την επίβλεψη των εφημερευόντων εκπαιδευτικών. 

 13. Οι μαθητές θα κατεβαίνουν στα διαλείμματα και θα αποχωρούν από το Σχολείο από διαφορετικές σκάλες, με συγκεκριμένη χρονική σειρά και πάντα με τη συνοδεία του εκπαιδευτικού της τελευταίας ώρας.

 Από την οδό Ιθάκης θα αποχωρούν οι τάξεις Α, Β, Ε, και ΣΤ.

Από την οδό Ρόδου θα αποχωρούν οι τάξεις Γ και Δ.

 1. Πιθανόν από Δευτέρα 1/6/2020, θα επανεκκινήσει και το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα». Γι’ αυτό τον λόγο τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους και μια σακούλα για τη μεταφορά των γευμάτων. 

 2. Για την καλύτερη επίβλεψη των παιδιών και την αποφυγή συνωστισμού, σας θυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή σας στα κάγκελα και τις πόρτες του σχολείου κατά την διάρκεια λειτουργίας του και ιδιαίτερα κατά την άφιξη και αποχώρηση των παιδιών.

 3. Εάν κάποιος μαθητής/τρια παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα ίωσης θα πρέπει να παραμένει σπίτι του και να ενημερωνόμαστε άμεσα, ιδιαίτερα αν τα συμπτώματα αυτά παραπέμπουν στον θανατηφόρο ιό .

Θα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή σας στις παραπάνω οδηγίες για την ασφάλεια όλων μας και ιδιαίτερα των ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Με την πολύτιμη βοήθειά σας και την προσπάθεια όλων μας θα αντιμετωπίσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση χωρίς επιπτώσεις στην υγεία μας.

Για οποιαδήποτε αλλαγή θα ενημερωνόσαστε άμεσα από τον ιστότοπο του σχολείου και από τα e mail σας.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας και με την συνεργασία μας όλα θα πάνε καλά.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

2 Σχόλια στο άρθρο

“Ενημέρωση και οδηγίες για την επαναλειτουργία του Σχολείου μας.”

 1. Μάιος 30, 2020 στις 21:40       Χαρά Έγραψε:

  Σε περίπτωση που το παιδί μου δεν θέλω να έρθει στο σχολείο λογο προφύλαξης τι πρέπει να γίνει? Έχω νεογέννητο και δεν θέλω να το ρισκάρω!!


Αφήστε μια απάντηση

Καλώς ήρθατε !

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας καλωσορίζουν στο Ιστολόγιo και σας εύχονται μια ευχάριστη και χρηστική περιήγηση !

Ώρα Ελλάδας

Ο καιρός


Kατηγορίες

Αρχείο

Μοναδικοί Επισκέπτες Ιστολογίου από 15/10/2012

μετρητής επισκεψιμότητας

RSS Β΄ Επίπεδο Τ.Π.Ε

 • 13/07/2016 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΥΛΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΝΕΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε. (http://e-pimorfosi.cti.gr) 13 Ιουλίου 2016
  Γίνεται γνωστό ότι η Πύλη Ενημέρωσης σχετικά με το νέο έργο «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Διδακτική Πράξη (Επιμόρφωση Β' επιπέδου Τ.Π.Ε.)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020, λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
 • 05/05/2016 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Ι.Τ.Υ.Ε. – «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» 9 Μαΐου 2016
  Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε. – «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ»), στο πλαίσιο εμπλουτισμού των βάσεων δεδομένων δυνητικών συνεργατών του σε θέματα εκπαιδευτικής αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών, καλεί επιστήμονες, αποφοίτους Α.Ε.Ι., με μεταπτυχιακή εξειδίκευση ή/και εμπειρία (επαγγελματική απασχόληση) στην αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.) στην εκπαίδευση, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για πιθανή […]
 • 26/04/2016 ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Α’ ΚΑΙ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ 26 Απριλίου 2016
  Γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης Α και Β επιπέδου ΤΠΕ για τους εκπαιδευτικούς που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις αντίστοιχες δοκιμασίες πιστοποίησης των παρακάτω περιόδων: 5ης περιόδου πιστοποίησης Α’ επιπέδου ΤΠΕ (Φεβρουάριος – Απρίλιος 2015), 4ης περιόδου πιστοποίησης Β' Επιπέδου ΤΠΕ (Μάιος Ιούλιος 2014) και 5ης περιόδου Read More...

Επισκέπτες Ιστολογίου από 11/2/2013 ανά χώρα προέλευσης

Flag Counter

ΗμερολόγιοTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων