Πώς να παίζετε στο ιστολόγιό σας τα video του youtube χωρίς να παραπέμπει σε άλλα “σχετικά” video’s.

Παιδαγωγικό βήμα

Ο συγκεκριμένος κώδικας που παρατίθεται πιο κάτω, αφορά την πλήρη ενσωμάτωση YouTube videos σε ιστότοπους και ιστολόγια, χωρίς στο τέλος του video να παρουσιάζονται άλλα “σχετικά – ή μη” videos. Ειδικά όσοι έχουμε WordPress, γνωρίζουμε καλά τις “παραξενιές” του σε σχέση με ιστολόγια άλλων παρόχων.

Τελικά όμως, η διαδικασία είναι απλή. Για παράδειγμα:

1.  Κάντε ό, τι κάνετε συνήθως, δηλ.  στο YouTube video που θέλετε να ενσωματώσετε, επιλέγετε “share”, κατόπιν “embed” και σας εμφανίζεται ολόκληρος ο κώδικας ενσωμάτωσης. Βεβαιώνεστε επίσης πως το κουτάκι “Show suggested videos when the video finishes” ΔΕΝ είναι τσεκαρισμένο.

2. Αντιγράφετε και επικολλάτε τον κώδικα στη σελίδα του άρθρου σας (ή του widget σας), και πατάτε “δημοσίευση” (ή, στην περίπτωση του widget, “αποθήκευση”).

Μόλις γίνει η δημοσίευση, επιλέγετε πάλι “επεξεργασία άρθρου”.  Αν πρόκειται για widget, απλά το ανοίγετε ξανά. Ο κώδικας του video θα εμφανίζεται όπως παρακάτω – με αγκύλες […… ] στην αρχή και στο τέλος:

youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9bevat7zthI&w=560&h=315

Όμως, σ’ αυτό το στάδιο, η ενσωμάτωση δεν είναι πλήρης : Αν κάνετε προεπισκόπηση και παίξετε το Video προς το τέλος του, θα δείτε πως παραπέμπει σε άλλα videos.  Τι μπορείτε να κάνετε;

Nα προσθέσετε χειροκίνητα την εντολή ?rel=0 μέσα στον παραπάνω κώδικα.  Ακολουθεί  ο τρόπος:

youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9bevat7zthI?rel=0&w=560&h=315

Δηλαδή, εκεί που τελειώνει το serial number του video, γράφετε τον κώδικα πλήρους ενσωμάτωσης  ?rel=o (ανάμεσα στο 7zthI και στο &w=560&h=315].

 * Εδώ αναφέρεται παράδειγμα συγκεκριμένου video. Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο serial number του Video που θέλετε να ενσωματώσετε, το ?rel=0 συμπληρώνεται ΜΕΤΑ το τελευταίο γράμμα ή ψηφίο, ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ από το &w=560&h=315].

Πατάτε “δημοσίευση” (ή “αποθήκευση”) και είστε έτοιμοι. Τα videos που θέλετε να ενσωματώσετε πλήρως – είτε δικά σας, είτε άλλων YouTube χρηστών –  δε θα κάνουν παραπομπές σε άλλα videos.

* Ο συγκεκριμένος τρόπος αφορά αποκλειστικά YouTube videos και είναι συμβατός με όλα τα ιστολόγια/ιστότοπους. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *