Εκπαιδευτική επίσκεψη των Β΄- Γ΄ – Δ΄ τάξεων στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Στις 13 Φεβρουαρίου 2013 οι μαθητές των Β΄- Γ΄ – Δ τάξεων κάναμε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στην Ανταρκτική, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Είδαμε, ακούσαμε και μάθαμε πράγματα πρωτόγνωρα και ξεχωριστά γι’ αυτή τη μακρινή ήπειρο του Νότιου Πόλου που δεν κατοικείται από μόνιμους κατοίκους, αλλά μόνο από ερευνητές.

Είδαμε πρώτα πρώτα τις σκηνές των ερευνητών, τα σπίτια που μένουν καθώς και τα χοντρά ρούχα που φορούν. Πήραμε οδηγίες για πρώτες βοήθειες, χρήσιμες εκεί, ακόμα και για δόντια που φεύγουν από τη θέση τους. Μάθαμε πρωτότυπες συνταγές για νόστιμες τηγανίτες και ρυζόγαλο με λιωμένο χιόνι.

Μάθαμε πώς να γίνουμε και εμείς ερευνητές ανακαλύπτοντας από τον εμετό των πιγκουίνων την τροφή που έχουν φάει. Μάθαμε επίσης ότι ο αρσενικός πιγκουίνος γεννά τα αυγά.

Είδαμε το κριλ,  τη γαρίδα της Ανταρκτικής που αποτελεί τροφή για τους πιγκουίνους και τα άλμπατρος. Μάθαμε να ξεχωρίζουμε τη θαλάσσια αράχνη. Μεγάλη εντύπωση μας έκανε το βίντεο με την αντανάκλαση του φωτός στο Νότιο Σέλας. Παίξαμε με βιντεοπαιχνίδια σχετικά με τη ζωή στην Ανταρκτική. Μα πιο πολύ μας εντυπωσίασε η αίθουσα με τους -200 βαθμούς Κελσίου. (Η θερμοκρασία καλοκαιριού στην Ανταρκτική !).

Ήταν πραγματικά μια φανταστική εμπειρία !

Δείτε εικόνες από την εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη !

Δείτε το στο slideshare.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *