2η Κινητικότητα Εκπαιδευτικών στη Βόρεια Μακεδονία – Erasmus+ “From Thoughts to Codes”

277422034 1022039595061595 5252694713216011261 n

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η 2η κινητικότητα εκπαιδευτικών του προγράμματος Εrasmus+ ΚΑ229 “From Thoughts to Codes”, από 29 – 31 Μαρτίου, στο Σχολείο RCSOO Mosha Pijade στο Τέτοβο της Βόρειας Μακεδονίας. Το Σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τη Διευθύντρια κα. Αγγελική Μαρτίνου, τη δασκάλα Αγγλικών Μέξη Μαρία και τη δασκάλα των υπολογιστών Ζιάκα Βασιλική. Σκοπός αυτή της τριήμερης συνάντησης ήταν η εκπαίδευση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών σε βασικές έννοιες αλγορίθμων και προγραμματισμού, μέσα από τις δραστηριότητες “Coding your Life” και “Coding through Algorithms” που διοργανώθηκαν από τους εκπαιδευτικούς της Βόρειας Μακεδονίας.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε 2 μεγάλα Πανεπιστήμια της χώρας, στο South East European University στο Τέτοβο και στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Πληροφοριών στο Πανεπιστήμιο “Κύριλλος & Μεθόδιος” των Σκοπίων, όπου ενημερωθήκαμε για τις σύγχρονες εξελίξεις στους τομείς της Τεχνολογίας και  παρατηρήσαμε δια ζώσης Εργαστήρια Εικονικής Πραγματικότητας και Ρομποτικής.

Μια πολιτιστική και Οικολογικής σημασίας επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Φράγμα Matka Canyon στα Σκόπια, όπου ο Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος λειτουργεί πλέον ως Μουσείο που προωθεί τη χρήση Πράσινων Μορφών Ενέργειας.

Η επίσκεψη αυτή αποτέλεσε μια πολύ όμορφη εμπειρία, όπου γνωρίσαμε το εκπαιδευτικό σύστημα, την κουλτούρα και τη θερμή φιλοξενία των ανθρώπων της Βόρειας Μακεδονίας!