Δεκ 13
11

Παγκόσμια ημέρα του παιδιού

eikona5

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του παιδιού στις 11Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Γ΄ Τάξης  του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών έστειλαν τα δικά τους μηνύματα για τα δικαιώματα όλων  των παιδιών του κόσμου.

 «Έχω δικαίωμα να μεγαλώσω σε έναν κόσμο χωρίς βία και φτώχεια, να ζήσω σε έναν κόσμο που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, να έχω ελεύθερη πρόσβαση στον κόσμο της γνώσης, να ζω σε έναν κόσμο δίκαιο,ανθρώπινο και ειρηνικό…» ήταν μερικά από τα μηνύματα των μαθητών .

Άλλοι μαθητές είπαν με παράπονο ότι  παρά τα διεθνή κείμενα προστασίας των παιδιών, εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να υποφέρουν από τη φτώχεια και να στερούνται της στοιχειώδους εκπαίδευσης. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και δεκάδες χιλιάδες σκοτώνονται στους  πολέμους. Πολλά ακόμη πεθαίνουν  ή μένουν ορφανά από διάφορες ασθένειες.

 Στο τέλος της γιορτής οι μικροί μαθητές ευχήθηκαν να ακούσουν τις  φωνούλες τους  «οι δυνατοί του κόσμου» για έναν κόσμο δικαιότερο.

Η Δ/ντρια του Σχολείου κ. Μαρία Πολυδώρου έδωσε πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά καθώς και στη δασκάλα τους την κ. Μαρία Παπαχριστοπούλου όχι μόνο για την ωραία τους παρουσία  αλλά και για τον έπαινο που τους δόθηκε από τη UNICEF για τη συμμετοχή τους με αφίσα στο διαγωνισμό με τίτλο «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους.».

eikona 3 eikona2 eikona4 eikona6 eikona 1

 



Δεν επιτρέπονται σχόλια.