Νοέ 12
19

Θεατρική Παράσταση « Η τελευταία Μαύρη Γάτα»

Την Πέμπτη 15-11-2012  η  Δ/ντρια  του Σχολείου κ. Μαρία Πολυδώρου, το διδακτικό προσωπικό και οι μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών  υποδέχτηκαν στην αίθουσα Εκδηλώσεων, τη θεατρική  ομάδα του Εθελοντικού Οργανισμού « Το Χαμόγελο του Παιδιού “.

Αρχικά  προβλήθηκε από την κ. Εύη Μαλαμάκη ,μέλος του διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ένα βίντεο διάρκειας 10 λεπτών αναφορικά με το έργο του Οργανισμού. Στη συνέχεια η Θεατρική Ομάδα του Χαμόγελου του Παιδιού, αποτελούμενη από 20 φοιτητές που συμβάλλουν εθελοντικά στο έργο αυτό και με την καθοδήγηση του καθηγητή, του  κ. Τσαπακίδη, παρουσίασε στους μαθητές του Σχολείου τη Θεατρική Παράσταση « Η τελευταία Μαύρη Γάτα»

σε δική της διασκευή, από το βιβλίο του ποιητή των Παραμυθιών Ευγένιου Τριβιζά. Πρόκειται για  μια συναρπαστική περιπέτεια που συνδυάζει τον λυρισμό με το χιούμορ, τη συγκίνηση με το μυστήριο, την απόγνωση με την ελπίδα, ένα δριμύ “κατηγορώ” κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της δεισιδαιμονίας.

Σε ένα μακρινό νησί τα μέλη μιας μυστικής αδελφότητας προληπτικών πιστεύουν ότι οι μαύρες γάτες φέρνουν γρουσουζιά και αποφασίζουν να τις εξολοθρεύσουν με δηλητήρια, παγίδες και χίλιους δύο απάνθρωπους τρόπους. Σε λίγο έχουν σχεδόν επιτύχει τον σκοπό τους. Μόνο μια μαύρη γάτα έχει απομείνει ζωντανή. Τα μέλη της αδελφότητας είναι αποφασισμένα να τη βρουν και να την εξοντώσουν. Αλλά και η γάτα είναι αποφασισμένη να επιζήσει. Αυτή είναι η ιστορία ενός ανελέητου διωγμού, ενός απελπισμένου έρωτα, μιας πικρής προδοσίας – αυτή είναι η ιστορία της τελευταίας μαύρης γάτας.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και καταχειροκρότησαν τους ηθοποιούς στους οποίους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.



Δεν επιτρέπονται σχόλια.