τίτλο

Κανένα μικρό σχολείο μόνο! Δράση του Τμήματος Ένταξης

Οι μαθητές του τμήματος ένταξης του Δημοτικού μας Σχολείου με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού, κ. Τατιάνας Λειμώνα, έγραψαν γράμματα, έκαναν κάρτες και ζωγράφισαν ζωγραφιές για τους μαθητές των μικρών σχολείων στα ακριτικά μας νησιά.
Αφορμή για αυτή τη δράση, στάθηκε μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ένα κάλεσμα από τον ιστότοπο hymanstories.gr. Μια δράση με τίτλο «Κανένα μικρό σχολείο μόνο», που καλούσε εκπαιδευτικούς και μαθητές να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να στηρίξουν τα μικρά σχολεία που κινδυνεύουν να κλείσουν. Να γνωρίσουμε τους εκπαιδευτικούς εκείνους που παλεύουν να τα κρατήσουν ανοιχτά, να τους δείξουμε ότι αναγνωρίζουμε την προσπάθειά τους και να τους ενδυναμώσουμε.
Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη των μαθητών να γνωρίσουμε τα τέσσερα προτεινόμενα σχολεία, αυτά της Θύμαινας, της Τελένδου, των Αρκιών και του Διαφανίου στην Κάρπαθο.
Όλα μαζί τα σχολεία δεν έχουν πάνω από 7 μαθητές. Μπήκαμε στη θέση τους, αναγνωρίσαμε τις δυσκολίες τους και τις μοναδικές στιγμές που ζουν σε αυτά τα μικρά σχολεία. Είδαμε τα νησιά στον χάρτη, συγκρίναμε τα μεγέθη τους, εντοπίσαμε τη χιλιομετρική απόσταση που μας χωρίζει και προσπαθήσαμε με τη γραφή και τη δημιουργικότητά μας να ζεστάνουμε λίγο τις ψυχές μαθητών και δασκάλων. Να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας, που κατοικούν στην άκρη της Ελλάδας φροντίζοντας τα σύνορά μας και ταυτόχρονα να τους δώσουμε δύναμη και αγάπη, να τους δείξουμε το νοιάξιμό μας.
Καλά Χριστούγεννα και Καλή χρονιά σε κάθε άκρη της Ελλάδας!

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την παρουσίαση

Κανένα μικρό σχολείο δεν είναι μόνο: παρουσίαση

 

25
765
88 191114151617181920