19

Εικαστικές παρεμβάσεις στους κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους του σχολείου μας

Πρωτότυπες χειροτεχνίες, ζωγραφιές και κατασκευές των μαθητών μας που δημιούργησαν με την εικαστικό του σχολείου μας κ. Συμεωνίδου Τατιάνα στα πλαίσια του μαθήματος των Εικαστικών κοσμούν τους κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους του σχολείου μας μετατρέποντάς το σε μια έκθεση τέχνης.
Σύμφωνα με τις έρευνες, η διαμόρφωση του χώρου με βάση τις κοινωνικές και συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και αποτελεί τον «τρίτο παιδαγωγό» μέσα στο σχολείο.
Τέτοιου είδους ενέργειες αποτελούν μια σύνθετη κοινωνική διαδικασία με παιδαγωγικό χαρακτήρα. Καλλιεργούνται οι ήπιες δεξιότητες ενσυναίσθησης, αυτορρύθμισης, συνεργασίας και επικοινωνίας, ελεύθερης έκφρασης, αυθορμητισμού, εξωτερίκευσης συναισθημάτων, συμμετοχικής διάθεσης σε ομαδικές δραστηριότητες, ψυχικής εκτόνωσης, καλύπτοντας όλες τις αναπτυξιακές ανάγκες του μαθητή και δίνοντάς του ευκαιρίες για ανεξάρτητη κι αυθεντική μάθηση.
Οι μαθητές μας αισθάνονται ικανοποίηση για τα έργα τους και την προσφορά τους στο σχολείο, αντιλαμβάνονται την «αίσθηση του ανήκειν» και δεσμεύτηκαν να φροντίζουν την αισθητική του σχολείου.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους!!!
Δείτε παρακάτω τα έργα τέχνης των μαθητών μας
123
1

2

345678910111213141516171820