Καταιγιστικό ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ δράσεων εντός και …εκτός σχολικών χώρων!

Σε μια έντονη κινητικότητα δράσεων επιδόθηκε το σχολείο μας κατά το διάστημα από 10 έως και 20 Φεβρουαρίου 2020!

Έξι (6), σχεδόν διαδοχικές, καινοτόμες παρεμβάσεις ενημερωτικού αλλά και βιωματικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκαν από το σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών του σχολείου μας και αφορούσαν το σύνολο του μαθητικού  μας δυναμικού. Στη δεκαήμερη αυτή διαδρομή συναντήσαμε ως συμπαραστάτες και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας!

Πιο συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια της τελευταίας διδακτικής ώρας, η εκπαιδευτικός της Στ΄ τάξης του σχολείου μας κ. Ιωάννα Γιούρση, πραγματοποίησε επιτυχώς την παρουσίαση του θέματος για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, η οποία ως γνωστόν  καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2017, με κοινή απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Επιδείχθηκαν Video με τίτλους όπως: «Η ελληνική ως πατρική γλώσσα» και «Η ελληνική γλώσσα (Η γλώσσα των γλωσσών)» και έγινε ενδιαφέρουσα σχετική συζήτηση με τους μαθητές.

Η παγκόσμια ημέρα Ελληνική Γλώσσας εορτάζεται στις 9 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο και υπενθυμίζει σε όλο τον κόσμο την σπουδαιότητά της!

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου οι Ε΄ & Στ΄ τάξεις του σχολείου μας παρακολούθησαν ένα 2ωρο πρόγραμμα με τίτλο: «Ο εθισμός των μαθητών στο διαδίκτυο» που έγινε με πρωτοβουλία της Δ/νσης του σχολείου πάντα σε αγαστή συνεργασία με το  δραστήριο επιστημονικό προσωπικό του τομέα Υγείας της 1ης ΤΟΜΥ Κοζάνης.

Με επικεφαλής τη Γενική Ιατρό κ. Ματίνα Κουντουρά και συνεργάτριες τις κ.κ. Χριστίνα Γυφτοπούλου & Αντιγόνη Μπουλοκώστα το πρόγραμμα εξελίχθηκε επιτυχώς με αποκορύφωμα την ενδιαφέρουσα συζήτηση που αναπτύχθηκε με τους μαθητές των δύο τάξεων η οποία και ικανοποίησε απολύτως το μαθητικό ακροατήριο.

 

Την ίδια μέρα οι μαθητές των Β΄ και Δ΄ τάξεων με πρωτοβουλία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών κ.κ. Άννας Τσιτσιώκα & Μαρίνας Κοτσίδου, επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια του 1ου διώρου το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης όπου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τα εκθέματά του, γνώρισαν την  ιστορία τους και ταυτόχρονα την ιστορία του τόπου μας. Αρωγός στην ξενάγηση των μαθητών μας στο μουσείο υπήρξε ο συνταξιούχος δάσκαλος κ. Παναγιώτης Μπασιάς ο οποίος «δίδαξε» για άλλη μια φορά με την εμπειρία του.

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, η ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Κοζάνης, επισκέφθηκε εκ νέου το σχολείο μας για την εκτέλεση της προγραμματισμένης δράσης με θέμα: «Ο εκφοβισμός στο διαδίκτυο». Οι Κυρίες έκαναν εξαιρετική δουλειά κατά την παρουσίαση του θέματος ενώ μοίρασαν ερωτηματολόγια στα παιδιά τα οποία και συμπλήρωσαν για την αποκόμιση επιστημονικών συμπερασμάτων.

Στις 19 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη, επισκέφθηκε το σχολείο μας προγραμματισμένα, η ειδική επιστήμονας της ΔΙΑΔΥΜΑ Κοζάνης για το πρόγραμμα: «Το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού» που υλοποιείται από τους μαθητές των τάξεων Β΄, Δ΄ & Ε΄. Οι μαθητές, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με αντικείμενο την ανακύκλωση των απορριμμάτων, παρακολούθησαν στην αίθουσα Π.-Χ. του σχολείου μας ένα πολύ ενδιαφέρον 2ωρο πρόγραμμα, ενώ μετείχαν με ευχάριστο τρόπο στη συζήτηση που ακολούθησε με την υπεύθυνη κ. Ευγενία Καραπάτσιου, την οποία και ευχαριστούμε για τη συνεισφορά της.

Κλείνοντας το πλούσιο δεκαήμερο δράσεων την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, ΤσικνοΠέμπτη, οι μαθητές μας βίωσαν ζωντανά μια πολύ όμορφη παραδοσιακή δράση αφιερωμένη στη λειτουργία του εθίμου των «Φανών».

Με τη συνδρομή του γειτονικού Φανού «Λάκκος τ’ Μάγκαν’» και πρωτοστάτισσα την κ. Ματίνα Μόμτσιου – Τσικριτζή, ξεκίνησε από τις 10.00΄ η ώρα, πρώτα στην αίθουσα Π. Χ. του σχολείου, η θεωρητική προσέγγιση του εθίμου και μία ώρα αργότερα στο χώρο του Γυμναστηρίου του Συγκροτήματος το στήσιμο ενός παραδοσιακού φανού με αυθεντικά τραγούδια και χορούς. Μέλη του Συλλόγου βοήθησαν να ζήσουμε το μεγαλείο ενός γνήσιου αποκριάτικου γλεντιού από αυτά που συνηθίζονται αυτές τις ημέρες στην πόλη μας.

Με τη λήξη του σχολικού Φανού, δραστήρια μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, ικανοποίησαν την όρεξη των παιδιών προσφέροντας σουβλάκια και αναψυκτικά σε όλα τα παιδιά.

Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση για την οποία αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Κυρίους και τις Κυρίες που δέχθηκαν να αφιερώσουν τον πολύτιμο χρόνο τους για την ευχαρίστηση των μαθητών μας.

 

Σας Ευχαριστούμε όλους μέσα απ’ την καρδιά μας!