Τη Δευτέρα 22 Απριλίου οι τάξεις Α,Β,Γ του σχολείου μας επιστεφτήκαμε το Νυμφαίο Φλώρινας και την περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος
Ακολουθώντας την καταπληκτική διαδρομή με τις οξιές, ένα τοπίο βυθισμένο στα δέντρα και το πράσινο, φτάσαμε στο Κέντρο Ενημέρωσης Αρκούδας «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», σε μία ειδικά περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 1.350 μ. Αξέχαστη εμπειρία!
Ενημερωθήκαμε για την εξέλιξη της καφέ αρκούδας, τη ζωή των αρκούδων που έχουν διασωθεί και ζουν στο καταφύγιο, τη γεωγραφική κατανομή της, τη βιολογία, την οικολογία, τους κινδύνους που αντιμετωπίζει σαν είδος αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.
Μεγάλη είναι η προσπάθεια των εθελοντών της οργάνωσης, βασισμένη στη γεμάτη αγάπη για τη φύση και τα ζώα
Συνοδοί ήταν οι δασκάλες
Τσιτσιώκα Άννα
Κοτσίδου Μαρίνα
Μουρούζη Χρυσαυγή
![]() |
![]() |