Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2020 – 11ο Δημοτικό Καλαμαριάς

Την Τετάρτη 23-12-2020 πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σχολείου μας την οποία παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και δάσκαλοι ταυτόχρονα, με τίτλο:

«Ελάτε να στολίσουμε το Σχολείο μας».

Σκοπός της ήταν να παρουσιάσουν οι μαθητές τις Χριστουγεννιάτικες εργασίες και δραστηριότητες που έκαναν κατά την διάρκεια των μαθημάτων καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα διδακτικών αντικειμένων όπως Γλώσσα, Μαθηματικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή, Πληροφορική, Αγγλικά κλπ.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε την διαδραστική αυτή παρουσίαση και περιηγηθείτε στις αίθουσες και τους διαδρόμους του Ψηφιακού Σχολείου μας.

Πατήστε σε πόρτες, σκάλες, εξόδους, Χριστουγεννιάτικα Δέντρα και στολίδια, μπείτε σε αίθουσες και ανακαλύψτε κρυφά δωμάτια και…. Προσοχή στις πρίζες 😉 !!!

ΥΓ>Παρακαλούμε να μην χρησιμοποιήσετε τα βελάκια για να αλλάξετε διαφάνειες αλλά ανακαλύψτε τα σημεία ενδιαφέροντος μέσα στις ίδιες τις διαφάνειες.

Μπορείτε να  επικοινωνήσετε στο navgou11dim@gmail.com για οποιαδήποτε απορία.

Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά με Υγεία, Ευτυχία, Αγάπη και Ειρήνη σε όλους!

 

 

 

Επεξηγηματικό κείμενο για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το πρόγραμμα

Ψηφιακής Μέριμνας.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης – δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος από τον κορωνοϊό

Αγαπητοί γονείς,

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ομαλή επιστροφή στο σχολείο!

Ενόψει  της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων από Δευτέρα 10-5-2021, σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την προμήθεια, εφαρμογή, δήλωση στην ιστοσελίδα  self-testing.gov.gr και εκτύπωση της σχολικής κάρτας.

Ακολουθούν οι ΚΥΑ και έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας:Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

 

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε το αποτέλεσμα του τεστ και να εκτυπώσετε την Σχολική Κάρτα Covid:

https://dilosi.services.gov.gr/login?template=COVID19-SCHOOL-CARD&next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/&

 

Πατήστε εδώ για χειρόγραφη Σχολική Κάρτα Covid

https://self-testing.gov.gr/covid19-school-card-print.pdf

 

 

Άνοιξε η πλατφόρμα ηλεκτρονικών αιτήσεων για αγορά εξοπλισμού

ακολουθεί η ανάρτηση στο διαδίκτυο του Υπουργείου:

https://www.minedu.gov.gr/news/48274-05-04-21-ypourgeio-paideias-kai-thriskevmaton-anoikse-i-platforma-gia-tous-dikaioyxous-tis-psifiakis-merimnas

05-04-21 Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους Δικαιούχους της «Ψηφιακής Μέριμνας»

Από σήμερα, Δευτέρα 5 Απριλίου, ξεκινούν να υποβάλλουν αιτήσεις επιχορήγησης οι δικαιούχοι του Α’ Κύκλου του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», μέσω ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του Α’ κύκλου του προγράμματος, μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020, οι οποίοι εντάσσονται στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Για περισσότερες πληροφορίες και για να καταθέσετε την αίτησή σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.digital-access.gov.gr ή απευθείας την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων δικαιούχων στη διεύθυνση https://beneficiary.digital-access.gov.gr/.

Οι αιτούντες εισέρχονται στην πλατφόρμα του προγράμματος χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet και συμπληρώνουν τα στοιχεία που τους ζητούνται. Για τον Α’ Κύκλο, ζητούνται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) του αιτούντος, η δήλωση της βαθμίδας φοίτησης των τέκνων προς όφελος των οποίων γίνεται η αίτηση, κάποια στοιχεία σχετικά με τη φοίτηση των ωφελούμενων τέκνων (όπως ο αριθμός σχολικού μητρώου για τους μαθητές), και η επαλήθευση του προσωπικού κινητού τηλεφώνου στο οποίο θα σταλούν οι κωδικοί των επιταγών με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης. Οι έλεγχοι επιλεξιμότητας γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, μέσω διασταύρωσης πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μια χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν κάποια από τα στοιχεία ηλεκτρονικά, απαιτείται η υποβολή δικαιολογητικών. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

Μόλις η αίτησή τους εγκριθεί, οι δικαιούχοι λαμβάνουν την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτησή τους. Οι επιταγές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις 12 Απριλίου έως και τις 30 Ιουλίου για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους. Τα Μητρώα Εγκεκριμένων Προμηθευτών και Εγκεκριμένου Εξοπλισμού θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος τις προσεχείς ημέρες και θα ενημερώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους, είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών. Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

 

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

Οικοδομώντας στη βιωματική εξοικείωση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις νέες τεχνολογίες, η οποία αποτελεί το κεκτημένο της τηλεκπαίδευσης, και στο πλαίσιο του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου, επενδύονται 112 εκατ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μέσω συστήματος επιταγών (voucher). Η «Ψηφιακή Μέριμνα» είναι ένα πρόγραμμα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο υλοποιείται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.». Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πολύ μεγάλης κλίμακας τόσο ως προς τον προϋπολογισμό του όσο και ως προς τον αριθμό των ωφελούμενων, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 325.000 οικογένειες με 560.000 νέους.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης συντελείται με γοργούς ρυθμούς, με σημαντικές επενδύσεις για τη ριζική αναβάθμιση των δημόσιων δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων, την ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών και την αναβάθμιση της σύνδεσής τους με το διαδίκτυο, τη δημιουργία εκτεταμένου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού στο πλαίσιο της αναμόρφωσης των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, την αύξηση της επαφής των μαθητών με τις νέες τεχνολογίες στο σχολείο, και την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών για τη χρήση ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων. Οι ψηφιακές δεξιότητες αποτελούν πολύτιμο εφόδιο ζωής για όλους στην εποχή της παγκόσμιας κοινωνίας της γνώσης. Είναι απόλυτη προτεραιότητά μας να διασφαλίσουμε ότι η συμμετοχή στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης αφορά κάθε νέα και νέο, με ειδική μέριμνα για τους πιο οικονομικά αδύναμους, στους οποίους και απευθύνεται το πρόγραμμα κατά προτεραιότητα.

Δίνουμε επιπλέον ψηφιακά εργαλεία για το σήμερα και το αύριο, σε κάθε παιδί. Μεριμνούμε, υποστηρίζουμε, ενισχύουμε.

Οδηγίες Εγκατάστασης και Χρήσης πλατφόρμας WEBEX για μαθητές

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να παρακολουθήστε videο με οδηγίες σύνδεσης στο webex.

https://drive.google.com/file/d/1n2lx9DCwLeya1lDPpUay8Mxrqt-Jz2SN/view?usp=sharing

Αν κάνετε λήψη θα το δείτε με καλύτερη ανάλυση εικόνας.

 

Σύντομος οδηγός για κινητά και tablet:Λήψη αρχείου

ΦΕΚ Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

ΦΕΚ για την Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση 2020-2021

Ημέρα έναρξης εξ αποστάσεως μαθημάτων ορίζεται η Τετάρτη 18-11-2020.

Παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά τα email σας για περισσότερες οδηγίες και διευκρινίσεις.Λήψη αρχείου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γενικές Οδηγίες Χρήσης των εργαλείων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης:

WEBEX

https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/tilekpedefsi/

 

E-CLASS

https://eclass.sch.gr/files/intro-student.pdf

https://docs.openeclass.org/el:student

Οδηγίες για την εγγραφή των μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αγαπητοί γονείς,

για την πραγματοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το χρονικό διάστημα που χρειαστεί σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας των σχολείων, παρακαλούμε να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες:

  1. Εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για απόκτηση ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβαση https://register.sch.gr/students/

 

2. Είσοδος στην ιστοσελίδα eclass.sch.gr με τα στοιχεία που πήρατε κατά την εγγραφής σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. 3. H εγγραφή στα διαθέσιμα μαθήματα της τάξης σας θα γίνει από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.  Ειδικά για το Α2 θα πάρετε οδηγίες και από τον δάσκαλο για το πως θα εγγραφείτε στην πλατφόρμα e-me.

 

Για οποιαδήποτε απορία και πρόβλημα που θα προκύψει παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση

navgou11dim@gmail.com

Ομάδα Υποστήριξης Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης

11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

Ενημερωτικά φυλλάδια ΕΟΔΥ για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούςΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου