…AND THEY LIVED HAPPILY EVER AFTER!, FAIRY TALES OF BALKAN COUNTRIES …ΚΑΙ ΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!. ΛΑΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό διαδικτυακό πρόγραμμα etwinning της καθηγήτριας Valentina Miranova από την Βουλγαρία και συνεργασία με σχολεία από Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Κροατία και Τουρκία.
Το πρόγραμμα στηρίζεται στην φιλοσοφία ότι τα λαϊκά παραμύθια λειτουργούν σαν συνδετικά σύμβολα των πολιτισμών των Βαλκανικών χωρών. Αναζήτηση των κοινών δομικών και πολιτισμικών στοιχείων των Βαλκανίων.
Σε όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθητές των τμημάτων Α1 και Α2 στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών και με την συνεργασία των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών και Ελληνικών διαβάζουν, κατασκευάζουν και παρουσιάζουν Ελληνικά παραμύθια και ανταλλάσουν διαδικτυακά τις δημιουργίες τους με τα συμμετέχοντα σχολεία στα Βαλκάνια. Παράλληλα δημιουργήσαμε συλλογικά ένα “Ταξιδιάρικο Βιβλίο” (Travelling Book) που κάνει στάση σε κάθε σχολείο και οι μαθητές προσθέτουν ένα αντιπροσωπευτικό παραμύθι της χώρας του και ψηφιακό υλικό- ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της γνώσης και της φαντασίας. Το 11ο Δημοτικό παρουσίασε δυο παραμύθια του Αισώπου-Ο Κρυμμένος Θησαυρός (το μήνυμα της εργατικότητας), Το Λιοντάρι και το Ποντίκι (το μήνυμα της Φιλίας και Συνεργασίας) – και τον θρύλο της Γοργόνας και του Μέγα Αλέξανδρου.