Πρόγραμμα COMENIUS 1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS 1
“ΝΕΡΟ, Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΜΑΣ”

Το σχολείο μας συμμετέχει σ’ ένα τριετές πρόγραμμα Comenius 1 με τίτλο: Νερό, η πηγή της φιλίας μας. Συνεργαζόμαστε με οκτώ σχολείο από έξι χώρες της Ευρώπης: Βέλγιο, Εσθονία, Ισπανία, Κύπρος, Νορβηγία, Φινλανδία.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν είναι οι:

Λάρδα Στέλλα (συντονίστρια προγράμματος)

Αμάλαντη Γεωργία

Γαρής Γιώργος

Κυριακώδη Δέσποινα

Κωστάζου Ευαγγελία

Σκούφαλος Μάρκος

Τέττερη Πωλίνα

Τσιροπινάς Γιάννης

Το νερό μπορεί να είναι ένα συνδετικό στοιχείο ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς. Οι μαθητές μας μελετούν το νερό από διάφορες απόψεις και έτσι εμπλέκονται στο πρόγραμμά μας πολλά διαφορετικά μαθήματα. Οι μαθητές μας γίνονται εξερευνητές του νερού με σκοπό να χτίσουν και να προάγουν τη φιλία “ταξιδεύοντας” στην Ευρώπη, κάνουν ένα “ταξίδι” για να ανακαλύψουν τον καταπληκτικό κόσμο του νερού από άποψη ιστορίας, οικολογίας, επιστήμης, οικονομίας, κοινωνικών συνθηκών και τέχνης. Έρχονται σε επαφή, μέσω αλληλογραφίας, e-mails και ημερολογίων, με τους μαθητές των άλλων χωρών μαθαίνοντας για την καθημερινότητά τους και κάνοντας εξάσκηση στην Αγγλική γλώσσα. Στα πλαίσια του προγράμματος γίνονται εκπαιδευτικές επισκέψεις όπως αυτές στο εργαστήριο καραβομαραγκού, στο Ναυτικό Μουσείο, στο ταχυδιυλιστή-ριο σε χειμάρους, παραλίες, ψαροχώρια του νησιού μας και αλλού.

Γίνονται επίσης ανταλλαγές εκπαιδευτικών των χωρών που συμμετέχουν. Τον Ιανουάριο του 2005, δώδεκα εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το σχολείο μας, ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, οργανώσαμε το πρόγραμμα σύμπραξης των σχολείων μας και τους ξεναγήσαμε στο νησί μας.

Το Σεπτέμβρη του 2005 και το Φεβρουάριο του 2006, έξι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Νορβηγία και τη Φινλανδία αντίστοιχα Ενημερώθηκαν για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών, οργανώθηκαν οι περαιτέρω δραστηριότητες του προγράμματος και έγινε ανταλλαγή των εργασιών των μαθητών.

Πιστεύουμε ότι τα οφέλη τέτοιων προγραμμάτων, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς είναι πολλά και ποικίλα.

Για τη βοήθειά τους ευχαριστούμε τη Νομαρχία Χίου, το Δήμο Χίου, το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών και την εταιρεία Mastic Spa.

ΣΤΕΛΛΑ ΛΑΡΔΑ

Συντονίστρια Προγράμματος

;


Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση