ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Το πρόγραμμα των ακαδημιών πόλεων θα προχωρήσει σταθερά σύμφωνα με το BBCnews (12/9). Η κυβέρνηση επιθυμεί να εγκαταστήσει 200 ακαδημίες μέχρι το 2010.
Οι ακαδημίες λειτουργούν ανεξάρτητα και είναι επιχορηγούμενα σχολεία του κράτους που στοχεύουν να αναβαθμίσουν τα επίπεδα της εκπαίδευσης σε μη προνομιούχες περιοχές.
  Σύμφωνα με το πρόγραμμα των ακαδημιών, παλαιά δημόσια σχολεία κατεδαφίζονται και αντικαθιστούνται με νέα, σύγχρονα κτίρια με το μέσο κόστος να κυμαίνεται περίπου στα 25 εκ. λίρες το καθένα.
  Για να γίνει ακαδημία ένα σχολείο πρέπει να συγκεντρώσει πάνω από 2 εκ. λίρες από ιδιωτικές επιχειρήσεις  που έτσι αποκτούν λόγο στο σχεδιασμό του προγράμματος σπουδών.
Από την πλευρά της η Εθνική Ένωση Εκπαιδευτικών αντιτίθεται στο πρόγραμμα των ακαδημιών.
Ο κ. Μπλαιρ σε δήλωση του ανέφερε ότι στο τελευταίο ακαδημαϊκό έτος η αναλογία των μαθητών που είχαν καλές επιδόσεις στα διαγωνίσματα αυξήθηκε σε ποσοστό 8% στις ακαδημίες. «Δεν είναι το διάταγμα της κυβέρνησης αυτό που καθορίζει τη μοίρα των ακαδημιών των πόλεων, αλλά η δύναμη των γονέων», τόνισε. Οι γονείς είναι εκείνοι που επιλέγουν τις ακαδημίες των πόλεων και αυτό είναι που έχει σημασία.
Όπως πρόσθεσε, για το έτος 2010 στόχος της κυβέρνησης θα είναι η δημιουργία 200 ακαδημιών στις πόλεις. Με τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργούν 40.
  Η δημιουργία σύγχρονων κτιρίων δεν επιτυγχάνει απαραίτητα και τα υψηλά επίπεδα εκπαίδευσης. 9 στους δέκα γονείς είναι ικανοποιημένοι με το υπάρχον επίπεδο εκπαίδευσης στις ακαδημίες, τονίζει ο Μπλαιρ επικαλούμενος έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο από την Pricewaterhouse Coopers. Η Ένωση όμως των Εκπαιδευτικών υποστηρίζει ότι η ανάγνωση των στοιχείων της έρευνας αυτής από την κυβέρνηση, γίνεται με τρόπο παραπλανητικό.

ΔΙΑΝΕΜΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΑΡΙΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ

;


Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση